muhtelif noktalama işaretleri ve hatta kimi zaman bunların kombinasyonları ile gerçekleştirilir. 2 nokta, 3 nokta ve tek ünlem işareti en popülerleri. "..!" şeklinde anlam yüklemekte zorlandıklarım da mevcut. sırf girinin sonunda kullanılsa bir derece ama her cümlede mi yapılır kardeşim, isyan bayrağı açıyorum. şahsen benim gözüme gözüme giriyor, giriyi okumakta zorlanıyorum. kişisel rahatsızlığı, yazıya verdiği çirkinliği bir yana bırakıp diğer düşündürücü yönlerine değinelim.
ilkokuldan bu zamana uzun bir eğitim hayatı geçirmiş, şu ya da bu şekilde türkçeyi, kurallarını, dilbilgisini, imlâsını, noktalama işaretlerini ve kullanım yerlerini az çok öğrenmiş olması gereken insanlarız. hiçbir lisanda, literatürde örneği bulunmayan bu abukluklara başvurmak nereden çıkıyor? bilmediğim, görmediğim yüce insanlar mı var örnek alınması gereken bu tür şeyleri kullanan yazılarında?
her cümlenin sonuna kondurup dikkat çekmeye çalışmak, "aha işaretinden tanıdım bu giri kesin abuziddin'in" demeye sevketmek midir amaç? diyelim ki niyet bu, o zaman hangi şaşkın 2-3 işarete kıymet verecek, daha doğrusu bu zihniyete sahip birisini adam yerine koyacak? üslûbuyla, yazı tarzıyla, olumlu bir farklılık yaratmaktan aciz, bu şekilde şeylere ihtiyaç duyan insanlara ne gözle bakar okur?
hadi iyice saf olalım, kimilerinin mazeretine inanalım. diyorlar ki alışkanlıkmış efendim. e yuh be kardeşim yuh! nerden alıştın vre, 3 nokta körler derneği kurucu üyesi misin! tek karakterin yerine, 3 tane basmanın neresi akıl kârı. hem de yanlış kullanım, cümlenin anlamının içine ediyor. her cümlede şaşkınlık ifadesi ünlem var; hiçbir cümle tamamlanmamış, hepsi 3 nokta ile bitiyor. ulan bkzdan sonra da mı konur, bunun izahı nedir, senin neyine inanayım?
git sıkıyorsa ing 201'de yap bunu, bitirme tezinde kullan, cv'ne yaz. 10 puan, 10 puan, 10 puan diyerek baş tacı ederler belki. hatta madalya takarlar, sonra patentini alırsın bu kullanımın değil mi.
anlamsız karakter kombinasyonlarına ise diyecek hiçbir şey yok.
"- anlamsızlığımla kendimi ifade ediyorum abi, çok anlaşılmazım havası yaratıyorum.:.::. sofistike insanım, kendi tarzımı yaratmış öylesine özgün, öylesine yüce bir varlığım.:.::.
+ aferin yavrucum aynen devam et.
- nasıl abi hemen farkediliyorum di mi ama.:.::. karizmama direk 15 puan ekliyo bunlar.:.::. (bkz:
alem buysa kral benim).:.::.
+ mük-kemmelsin, kendi dalında bir numarasın, stereo yayın yapıosun şerefsizim."
aşkböceği'nin ulu ereğini sahiplenmek gibi olmasın ama allah, muhammed aşkına ne türlü bahaneniz olursa olsun, dil adına, doğru kullanım adına şunları bir düzgün yazın insanı dinden imândan çıkarmayın!
ps: ben her şeyi dosdoğru kullandığımı iddia etmiyorum ama şekilcilik peşinde koşan zihniyete karşı laf edecek hakka da sahip olduğumu düşünüyorum.