akıl almaz gazlı şarkı. tam bir itaat bestesi. her şekilde yürü ya seydi diyor insana...
zamanla insana
ahmet çakar ı hatırlatmaya başlayan bir zamanların
telegolünün fon müziği .
(zitox, 30.07.2004 15:57)
green day'in bir konserinde canlı canlı çaldığı güzel şarkıdır, isteyene email atabilirim.
daha girişinteki ritmin ilk birkaç vuruşuyla
star wars fanatiklerinin kulaklarının dikilmesine, akabinde suratlarına koca bir sırıtış yayılmasına neden olan
john williams şaheseri. hastasıyız.
en iyisi
apocalyptica coverıdır.
şöle sizi bu duvardan alıp öbür duvara
force'u ile atabilen şarkı
chopin in funeral marşının
john williams tarafindan coverlanmasyla ilk defa empire strikes back te dinleyiciye sunulmuş muhteşem bir temadır.sonra ki bütün star wars filmlerinde bu
tema farklı şekillerde remixlenmiştir.özellikle revenge of the sith 'de ayrı bir hüzün ve buhran kaplatır.
ritmi mehter marşının ritmine benzer
kontrol vizesi öncesi dinlenyerek birbirimize gaz verdiğimiz şarkıdır. aynı zamanda rage against the machine in yaptığı iddia edilen force commander için yapılmış güzel bir cover ı da mevcuttur.
(spitfire, 18.07.2006 13:45 ~ 19.07.2006 00:46)
darth vader'in ortamlara "dağılın uleayn!" edasıyla giriş yapmasına zemin hazırlayan
star wars şaheseri.
bir john williams şaheseri. başta darth vaderle bağdaşırılırken sonra imparatorlukla bağdaştırılmış bir işgal, bir "fazlasıyla kuvvetliyiz ve aldık gazı geliyoruz" şarkısı. herhangi bir yerde dinlendiği zaman insan kendini zibilyon tane askerle rap rap yürüdüğünü hayal ediyor bir anda. sözcüklerim yetemedi bir anda. dinlemek lazım
ayrıca üzerinizde otorite kuran insanlara atanılan cep telefonu melodisi
örnek: anne-baba, patron, sevgili
darth vader'in elbisesine ilişik kontrol panelindeki tuşlar vasıtasıyla çaldırdığı marştır. adam ne zaman gözükse marş çalıyor.
düğünde salona bunla gireyim diye çok istemiştim ama hanım izin vermedi.
acilen değiştirilmelidir.
metallica coverının da çok güzel olduğu şaheser.
özellikle yolda yürürken dinlenildiği vakit sağınızdan solunuzdan geçen insanlara kin ve nefret dolu bakışlar atmanıza yol açan enteresan bir beste. "gün gelecek hepinizden intikamımı birer birer alacağım".
(iddqd, 22.10.2008 09:44)
john williams ın üstün dehasının bir örneği daha. ilk defa 1980 yılında sw:episode v - the empire strikes back filminde 18:56 ıncı dakkada duyulmuş ve bir daha hayatımızdan çıkmamıştır.
olur olmaz zamanlarda
force grip ile aklıma giren eser. "you've failed me for the last time osman amca" deyip
force grip ile ayarı verdikten sonra sıkıysa bir daha "kira gecikti" desin evsahibi.
koca, görkemli, üç afrika aslanın rahatlıkla sığabileceği lenduha yatağımdan, yaverim kırmızı rustik perdeleri açıp gün ışığı yüzümü aydınlatınca uyandım. dolabımda ikiyüze yakın kıyafet bulunduğu halde apolet ve nişanlardan yirmibeş kilo çeken ütülü üniformamı giydim. beş metre uzunluğundaki sedefle işlenmiş demir kapımı açan yaverime ordularımı hazırlamasını emrettim. ucu bucağı görülmeyen geniş koridordan tek başıma geçerken her iki yanda bulunan askerlerim, adımlarım onların hizasına geldiğinde selam duruyorlardı bana.
balkonuma yaklaştığımda kapısı açıldı, bir emrimle ölüme gidebilecek ordum hazır edilmişti bile. alan mahşer yerini andırıyordu. önlerde atlılar, hemen arkalarında piyadeler sıralanmışlardı. gök, muharebenin alacağında kan kırmızıya bulanmış, ufukta askerlerimle kesişiyordu. o gün gelmişti. kızgındım, öfkeliydim, alınacak intikamın sabırsızlığı içerisindeydim. ardından ilahi bir ses geldi tanrıdan.. '' uyandın mı?''
mutfaktan annemin sesi geldiğinde müzikle senkronlu bir şekilde ritmik hareketlerle sabah çişimi yaparken buldum kendimi. çayımı koysun muymuş.