|
|
- aşmış,bitirmiş rem parçası.neşeli bir parça gibi görünür ama içten içe hüzünlendirir.klibi de güzeldir,hoştur,spike jonze çekmiştir.
charades, pop skill
water hyacinth, named by a poet.
imitation of life
like a koi in a frozen pond
like a goldfish in a bowl
i dont want to hear you cry
thats sugarcane that tasted good
thats cinnamon thats hollywood
c'mon c'mon no one can see you try
you want the greatest thing
the greatest thing since bread came sliced.
you've got it all, you've got it sized.
like a friday fashion show teenager
freezing in the corner
trying to look like you dont try
thats sugarcane that tasted good.
thats cinnamon thats hollywood
c'mon c'mon no one can see you try
no one can see you cry
thats freezing rain thats what you could
c'mon c'mon no one can see you cry
this sugarcane
this lemonade
this hurricane, i'm not afraid.
c'mon c'mon no one can see me cry
this lightning storm
this tidal wave
this avalanche, i'm not afraid.
c'mon c'mon no one can see me cry
thats who you are, thats what you could
thats who you are, thats what you could
- mükkemmel şarkılarına, zamanın ötesinde klipler yapıyor bu adamlar. büyük ve zengin bir evin bahçesinde kameraya çekilmiş, defalarca izleyebileceğimiz bir doğum günü partisi. sağ altta spastik gibi danslar eden tip, olduk olmadık zamanlarda şarkının sözlerine eşlik eden rasgele ortam insanları, ileri geri kurgu ile yarı-memento tadını yaşatan bu eserde emeği geçen tüm yönetmenlere ben naçizane azur kulunuz, kendi adıma ekip arkadaşlarım adına teşekkürü borç bilirim.
- müthiş bir şarkıdır, damardır. klibinde michael stipe'ın dansı ise bu damar şarkıda gülümsemenize yol açar.
- wikipedia'da yapılan açıklamaya göre kilibin içeriği toplamda 20 saniyelik bir çekimdir. çekim, tek ve sabit bir kamerayla yapılmıştır. tüm şarkı boyunca bizim gördüğümüz görüntüler bir ileri 20 saniye bir geri 20 saniye şeklinde olup dijital işleme kullanılarak her defasında tüm olayın farklı bir yerini izlememiz sağlanmıştır. bu rem denen grubun losing my religion ve man on the moon dışında başka şarkısını bilmiyor olmama rağmen bahsi geçen klibi televizyonda ilk gördüğümde dikkatimi çekmiş, kendi kendime (evet kendi kendime konuşurum ben) "neymiş bunun adı? sonradan tekrar izleyeyim." demiştim. çekim için kullanılan teknik elbette başka yerlerde kullanılıyordur ancak benim ilk gördüğüm yer burasıdır, benim için orjinal ve ilginç bir fikirdir. neden başkaları için de olduğunu anlayabiliyorum sanırım. fikri ve kullanılan tekniği orjinal bulmamayı da anlayabilirim ama orjinal bulanların zevkleri hakkında yargıda bulunmayı ve hüküm bildirmeyi anlayamıyorum.
zevkler ve renkler tartışılmaz derler ama ben bu şarkıdaki orjinalliği görmeyenleri hiç anlamıyorum (!). bu dört dakikalık müzik klibini şiddetli bir şekilde öven insanlar alelade bir şarkıyı ve mtv'de dönmek üzere çekilmiş bir klibi övmüyorlar tabi ki. bu klibin yirmi saniyelik bir süre içerisinde basit bir partide bile ne kadar çok içiçe hikaye yaşanabileceğini gösterdiğini farketmişler (!). dört dakikalık pop şarkısı klibi deyip geçmeyin, bu klibi çok beğenmek ve o beğeninin coşkusuyla şiddetli bir şekilde övmek için klibin alt okumasını yapmış ve içerdiği sembolizmi yorumlamış olmak gerek (!).
|