imam hatiplileri çekemeyenler 

adana çık aradan

1. (bkz: 31'i çekemeyenler)
    (azwepsa, 18.04.2006 17:29 ~ 17:34)

2. (bkz: anadolu güzel sanatlar liselileri çekemeyenler)
    (yamukyumukpirenses, 18.04.2006 18:06)
  3. konu insanların imam hatipleri çekememesi değil, imam hatiplerin siyasi emellere alet olarak, sürekli gündeme gelmesi ve çekilmeyecek hale gelmesidir.
    (eden, 18.04.2006 18:17)
  4. konu diğer bölümlerde okuyanların imam hatiplileri çekememesi değil, imam hatiplilerin diğer bölümlerde okuyanları çekemeyerek bana ne ben de istiyorum işteee diye tutturmaları ve rte amcalarının onlara her tarafı şeriatçı hale getirme izni vermeye çalışmasıdır.
    (yamukyumukpirenses, 18.04.2006 18:29)
  5. halkın sadece 3te 1inin oyuyla mecliste tek başına iktidara gelmiş olmanın gazıyla herkesi kendisi gibi din özgürlüğü adı altında din sömürüsü ve cumhuriyet karşıtı eylemleri desteklediğini sanan insanları da çekemez bu insanlar, varsın çekemesinler değil mi?

zaten bu ülke bugün nesi varsa bunu imam-hatip mezunlarının üstün başarısı ve çalışkanlığına borçludur.
    zaten iki tip insan var; imam-hatipliler ve gayri müslimler*.
    zaten bu ülke kaybedecek daha nice 10 senelere sahip.

devam, aynen devam birileri sizi de susturmayı bilir, nasıl olsa daha çok var o kaybedecek 10 senelerden.
    (ağ kablosu, 18.04.2006 21:08 ~ 21:26)
  6. bu kişiler sadece imam hatiplere değil camilere dindarlara ve dinle ilgili herşeye düşmandırlar kısaca din düşmanı deriz, bağnazlıkta ve yobazlıkta o nefret ettikleri kişilerden aşağı kalmaz, hoşgörü ve saygıdan sadece kendi yandaşlarına hoşgörüyü anlarlar. sayıca az olmalarına rağmen sesleri çok çıkar.
    (zoko, 18.04.2006 21:34)
  7. imam hatip lisesi, imam ve hatip yetiştirir. mesele imam hatiplileri çekememek değil, imam ve hatip olması gerekenlerin, bakan, başbakan vs. olmasına gösterilen tepkidir. ayriyetten;
    (bkz: irtica anayasamıza göre suçtur.)
    (ragnar, 18.04.2006 22:00)
  8. bunun adı çekememezlik değildir.kimsenin bu liselerde okumayı kendileri tercih etmiş kardeşlere bir sert tavrı yoktur asıl söylenmek istenen gözlerini hala açamamış bazı şeylere alet edilmiş insanların gözlerini açmaktır.imam hatipleri laik düzeni yıkmakta şeriatçı düzeni kurmakta arka bahçesinde yetişen ürünler olarak gören zihniyete karşı çıkmak için yapılması gereken en gerekli şeydir bunun adı.imam hatiplileri bu konuma düşürenlerin kendileri de imam hatipli olduğundan böyle bir yargıda bulunmanın yanlış bir tarafı yoktur hatta bu savı destekleyicidir.zira milli eğitim bakanlığı kitaplarında kurtuluş savaşından bahsederken ulu önderimizin atatürkün adından hiç bahsetmeyip hurafelere efsanelere yer verdirtenlerin emir aldıkları yerlerde bulunanlar bu okullardan mezun olmuş insanlardır.amaç imam yetiştirmekten çıkmış,eğitim ve okullar siyasi emellere alet edilmiş ise buna karşı çıkmamaktır asıl garip olan,yadırganması gereken şey.
    (angelic, 18.04.2006 22:31)
  9. öncelikle:
    bu yazı imam hatip mezunu olup bu okullarda kazandığı vasıflarla imamlık, hatiplik veya din araştırmaları yapan ve bu görevlerini yaparken laiklik ilkesinden ödün vermeyen kişileri peşinen takdir etmektedir.

imam hatipler imam ve hatip yetiştirir.
    imam ve hatipler dinle ve insanları dinleri hakkında bilgilendirmekle uğraşırlar.
    imam hatip mezunları ilahiyat fakültelerinde öğrenimlerine devam edip din bilimiyle uğraşabilirler.

ancaaaaaak

eğer imam hatip liseleri çoğunlukla cumhuriyetin temel ilkeleriyle çatışan bir siyasi görüşü savunan bireyler yetiştiren yerler haline gelmişse,
    eğer bu özel yetiştirilmekte olan mezunlar her türlü yasal düzenlemeler bir şekilde yoluna uydurularak devlet kurumlarının önemli kadrolarına getiriliyor ve peşinden kadrolaşmalarına ve sözkonusu kurumu kendilerine hizmet eden bir yere çevirmelerine destek veriliyor, tüm tepkiler ve eleştiriler örtbas ediliyorsa,
    dini değil kişisel çıkarlar, siyasi ve ekonomik çıkarlara dahi alet etmek ve din sömürüsü yapmanın(ki bu aşamada dinsizliğin, sahtekarlığın dibine vurmuşlardır) masumiyet ve inanç özgürlüğü gibi kavramlarla üzerini örtmeye çalışıyorlarsa,
    hadlerini aşmışlardır.

seccade namaz kılarken serilir, hırsızlık, yolsuzluk, irtica, vatan hayinliği yaparken değil.

din özgürlüğü "kişisel" bir özgürlüktür, toplumsal bir olgu olan siyasete alet edilemez.

sahtekarlık, riyakarlık, yalancılık ve en önemlisi irtica hangi kavramın arkasına sığınırsa sığınsın zamanı geldiğinde arkasına gizlendiği kutsal değerlere pislik sıçratmadan ezileceklerdir.
    (tenement funster, 18.04.2006 23:06)
  10. (bkz: hayal ürünü başlıklar)

ayrıca (bkz: imam hatipliler vs. diğerleri)
    (warbringer, 18.04.2006 23:24)
  11. (bkz: öcü)
    (bkz: çocuk hikayeleri)
    (hell guardian, 18.04.2006 23:27 ~ 23:28)
  12. (bkz: orospu çocuğudur)
    (bkz: ironiden anlamayan nesle aşina değilim)
    (comatose, 18.04.2006 23:34 ~ 23:41)
  13. imam hatiplileri çekememek günümüzde ancak şu şekilde oluşabilir: halat çekme yarışında bir tarafta imam hatipliler olur, diğer tarafta ise fen lisesi, anadolu lisesi ve düz liselilerden oluşan karma bir takım. karşı takım sayıca fazla oldukları için, karma takım onları çekemez. bu çekememezlik bu şekilde açıklanabilir.
    (cozypowell, 18.04.2006 23:41)
  14. (bkz: mit mezunu olup ta imam hatiplileri kıskanmak)
    (alexandrian, 19.04.2006 00:12)
  15. bu ülkeye kazandırdıkları onlarca şey için onları çekemeyen, bi fen lisesi mezunu bendeniz. aslında çekememek değil, imrenmek ve takdir etmek. yok aslında tapınmak. hayranım ürettikleri her şeye. hiç fen liseli başbakan var mı? yok. bak gene çekememezlik ettim.
    (adenozin tri psikopat, 16.05.2007 00:42)
  16. imam hatiplilerin yeterince çekici olamamasından kaynaklanabilecek durum. aksi halde bir neden göremiyorum ortada.
    (kumardankalkıpnamazagidenhoca, 29.04.2008 00:03)
  17. onları kıskananlar mı???
    (bkz: boş küme)
    onlara katlanamayanlar mı??
    (bkz: evrensel küme)
    (tashicardi, 29.04.2008 00:10 ~ 00:45)
  18. evet efendim bende o zihniyettenim..
    ortaokuldayken imam hatip lisesi ile aynı binada öğretim görürdük..
    hocaların bir kısmı iki okulun derslerine de giriyordu..
    cuma günleri saat 12.40 ta verilmesi gereken öğle arası cuma namazı dolayısıyla yarım saat önce verilirdi,4. dersler 10 dakka işlenirdi..
    biz ders kaynıyor diye sevinirdik o zaman tabi..
    müdüründen hademesine kadar pantolonları dize kadar sıvalı insanlar dolaşırdı bahçede,okul bahçemizin içinde de cami vardı zaten..
    sınıfta öğretmen masasının üzerinde not için namaz kılmak zorunda kalanlardandım bende..
    insanı insan yapanın islamiyet olduğunu söyleyen öğretmenime"yani diğerleri insan değil mi şimdi?"diye sorup hocanın gözünde dinsiz damgası da yedim..
    antep'te çocuklara allah sevgisi yerine allah korkusu aşılayan videoyu izleten o öğretmenlerden pek farkları yoktu bizimkilerinde..
    din kültürü,tarım,iş-teknik,trafik gibi derslerin hepsi bir çeşit vaaz gibi geçerdi..
    bir stv edası,bir "kalp gözü" havası alınırdı ortamdan..
    resmen piskolojimiz bozulma noktasına gelmişti..
    2 sene daha kalsam orada,bir ogün samast kıvamına gelecek gibiydim..
    anneme falan kapanmanın dinin gereği olduğunu anlatır dururdum..
    işte böyle bir imam hatipli görüntüsü var benim kafamda..
    yalan yok abartı yok..
    işte az ya da çok bu zihniyette olabilecek bir imam bu ülkede trt genel müdürlüğü görevini vekaleten bilmem kaç ay yürüttü ya,
    hepsi başımıza demokrasi havarisi kesildi ya,
    hatta içlerinden biri başbakan oldu ya,
    çekemiyorum ulan..
    çekemiyorum..
    kıskanmak değil,
    tiksinmek benimkisi..
    (veryansın, 29.04.2008 00:35)
  19. alla alla cekememezlik nedeni nedir ki dedirten durum..
    ulan cok özenip de gidilemeyecek bir yer olsa hadi neyse,konservatuar gibi özel sınava tabi tutup alsalar hadi neyse kıskanılıp cekemeyenler olurda ulan neyi cekemeyecek ki millet?
    (gegenteile, 29.04.2008 02:09)
  20. devlete düz liseliden daha fazla paraya mâl olmuş, devletin ona yapmayı planladığı iş için verdiği mesleki eğitimi boşa sayıp, ben mühendis olacak ben bilmem ne olacak diye abartılı okul puanları ve iktidar yalakalarını da artlarına alarak sınav sisteminde düz liselilerin önüne geçmeye çalışmasını daha sonra sağda sol da (televizyonda) bu yalakalara destek verenlerin bu eğitimi sınıflandırmaya kalkıp dini ağırlıklı eğitim alanlar ve almayanlar şeklinde diğer liselilerle kıyaslanmasını, birileri (acaba kimler????) tarafından alenen onlara olan maddi desteği ve bunun legalleştirilmesini hazmademeyen insanladır.eğitim de ikiliği de çekemezler o sisteme zaten karşıdırlar bi de onlar bu işin felsefesine,

"not: birileri karşıtı giriler eksileniyo hep, eksilense de durum böyle eksilenmese de kasmayın" şeklinde notlar da bırakır bu insanlar.
    (speleofizik, 29.04.2008 02:18 ~ 02:22)
  21. türk siyasi tarihinde, hükümet/leri döneminde, en fazla imam hatip açılan insan olarak süleyman -baba- demirel' in aralarında bulunmadığı/bulunmaması gereken gruptur.
    (orochimaru, 29.04.2008 02:30 ~ 01.05.2008 02:33)