|
|
- popülist bir hareketin (dağa taşa imam hatip lisesi açmak) bir ülkenin başına nasıl büyük bir bela olduğunu hatırlatan sorudur.
insanların din öğrenmeleri tabi ki doğal haklarındandır. peki bunun yeri imam hatip liseleri midir?
devlet imam hatip liselerini imam yetiştirsin diye açtığını var sayalım. devlet türkiyenin bu kadar imama ihtiyacı olmadığını bilmiyor muydu?
bu imam hatipleri açanlar kimlerdir? bugün nerededirler? ne yapıyorlar?
imam hatiplere kızıp, tüm meslek liselerini, anadolu liselerini ve fen liselerini işlemez hale getirmek haklı bir davranış mıdır?
bu sorular devam ettirilebilir. görüldüğü üzre imam hatiplerin açılması ve yaygınlaştırılması bizi kocaman bir sorunlar ağına düşürmüştür. ve işin en üzücü tarafı bu liseler oy toplamak için açılmıştır. bu hödüklerin yönettiği bir ülkede yaşamak istemiyorum. bazı arkadaşlar yine ya sev ya terk edebiyatı çekecekler, bazılarıysa başarılı bir yönetim, güzel bir devlet için resmen yalvardığımı göreceklerdir. bu ikinci gruba saygılarımı sunuyorum.
- (bkz: ironi)
ne alakası var şeklinde cevap vermek gerekir efendim.adından da anlaşılacağı üzere imam yetiştirmek amcıyla değil ıbm'e teknik eleman yetiştirmek amacıyla kurulmuştur bu okul.gerek müfredatı gerek eğitimiyle imam yetiştirmemek amacıyla kurulduğu ortadadır.tartışmaya ne gerek vardır?
hatta ve hatta bu imam hatip mezunlarının doktor, avukat, mühendis olamamaları çok yanlıştır.ayrımcılıktır.benzer bir haksızlık da tıp fakültelerinde ve mühendislik fakültelerinde de yapılmaktadır.nasıl mı?şöyle ki; 6 yıl tıp okuduktan sonra insan gayet normal ki inşaat mühendisliği yapmak isteyebilir.bu nedenle devlet tıp fakültesi diplomasıyla inşaat mühendisliği yapılmasına da izin vermelidir.ya da ne bileyim mühendislik diplomasıyla dişçilik yapabilmeliyiz.çok yanlış bir durumdur.devletten en kısa sürede bir çözüm üretmesini bekliyoruz.ne de güzel olurdu.esefle kınıyoruz.
- evet kesinlikle diye cevap verilmesi gereken soru ifadesidir.
4 yıl bir mesleğin okulunda eğitim alındıktan sonra alakasız bir mesleğin okutulduğu bir bölüme devam etmek istemek saçmalıktan ve zaman kaybından ibaret bir durumdur. meslek lisesinde okuyan bir insana seçtiği meslekle ilgili bilgiler verilir, bunun yanında klasik liselerde verilen fkb ve sosyal derslerinin ağırlığı daha azdır. amaç kişiye bir iş öğretmektir. çocuk gelişiminden çıkıp üniversitede tarih öğretmenliği seçen insana sorarlar "sana biz 4 sene o eğitimi haybeye mi verdik" diye. ki bunun cevabı da öss katsayılarıdır zaten.
gelelim %25'lik kesimin çocuklarının din eğitimine.. acep bu nasıl bir dindarlıktır ki o aileler çocuklarına din eğitimi verememektedirler sormak isterim. misal tuvalet eğitimi için köpek eğitim merkezleri gibi bebek eğitim merkezleri vardı da bizim ailelerimizin mi haberi yoktu? okulda mı öğrettilerdi yoksa? konuşmayı, yürümeyi kurslarda mı öğrendik?
(bkz: anladın sen onu)
(bkz: bana bunlarla gelmeyin artık)(kum, 18.04.2006 18:41 ~ 18:42)
- açan zihniyet için hayır.çünkü bu memleketin imam profesörlere,imam mühendislere,imam mimarlara,imam vekillere,imam doktorlara...vb ihtiyacı vardır.öreneğin bir mimar eğer imam mimarsa her projesinde önce ibadet,harem-selamlık yerlerini gözden geçirir gerekirse projeyi baştan aşağı yeniler.imam mühendis olursa bilumum cami cemaatinin,müftülüğün,şeyhlerin onayı olmadan parmağını oynatmaz.
yapılan araştırmalar da zaten ülkemizin acilen 40 bin nitelikli,vizyon sahibi teknik imama ihtiyacı olduğunu göstermiyor mu ?
bu okullarda kız öğrencilerin olması da gelecekteki imame ve hatibe projesinin bir uygulaması olabilir.tebrik etmek lazım bu okulları açanları,yapanları,destekleyenleri.en başta tabiki süleyman demirel'i.
- (bkz: altyapıdan imam çıkarmak)
- soru :imam hatipler imam yetiştirmek için mi açılmıştır?
cevap: çıkış noktası din bilgini yetiştirmek olsa da amacından saptırılıp ucuz popilizm adına, laik devlete yakışmayacak biçimde, oy amacıyla yapılmıştır
soru:eee madem imam hatip liselerinin amacı din bilgini yetiştirmek doktor, mühendis, öğretmen olmak isteyen zavallı müslüman gençler ne yapmalıdır?
cevap: din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini sallamamalı dikkatle çalışmalıdır, yetmezse kaçak olmayan bir kuran kursuna devam etmelidir, ek olarak ilahiyat profesörlerimizin yazdığı tonla kitap vardır.
- (bkz: ya ne için olaydı)
- imamla ve imanla işi olmayan adam sorduğunda "e sana ne?"
abdestinde namazında adam sorduğunda "yok anam, camilerdekiler yurt dışında eğitilip gönderiliyor zaten..hödük müsün kardeşim?ne için açılacak baksana adına.." diye cevap verilecek sorudur..
budur..
(bkz: ottan boktan sorular)
(bkz: hey ya rabbim)
|