bu teoriye göre yaklaşık
173 adet lisenin getirip
10250 lise tarafından temizlenemeyen mallıktır. 173 okul mu belirliyor lan bu ülkenin kaderini? 173 lisenin yapıp ettiğiyle yıkılacak ülkeyse bu ülke niye yaşıyoruz lan biz?
napıyor bu geri kalan 11 bin küsür lise?
1972'ye kadar ihl mi vardı doğru düzgün? 1923'ten 1972 'ye kadar ne yaptı bu "diğer" lise mezunları? tabi ya daha parti bile kuramıyorlardı ihl mi kuracaklardı değil mi?
bir de tek batağın ihl olduğunu sanan zevat gibi tek kurtuluşun da ihl olduğunu sanan zevat var.
28 şubat sonrası kültür dersleri arttırılıp , meslek dersleri kuşa çevrilmiş , dandirik bir sistem getirilmiş okuldan nasıl bir kurtulş yolu beklenir ?
din kültürü öğretmenliğine bile yapılan son düzenlemeleri görüyoruz. ilahiyattan alıp eğitim fakültesine bağladılar. adamlara arapça öğretmeyecekler. ona öğretmiyeceksin de bana mı öğreticeksin arapçayı dangalak? din kültürü öğretmeni mi yetiştireceksin kültür mantarı mı?
velhasılı kelam edeceğim küfre acıyorum sözlük yazarları .
meraklısına da işte anektod:
derler ki : 12 eylül'den sonra
kenan evren devlet başkanıdır ve kurban bayramı yaklaşmaktadır. evren, eşi vefat ettiği için kızı ve damadıyla yaşamaktadır. bir akşam yemeğinde damadına,
-"oğlum kurban bayramı yaklaşıyor, yakınlarda bir imam bul, kendisine
vekalet ver, bizim kurbanımızı kesiversin." diye tembih eder.
evren, ertesi akşam yine yemekte damadına sorar:
-"ne oldu oğlum, kurban işini hallettin mi?"
cevap evren'i şoke edecek mahiyettedir:
-"hayır baba. bugün cumartesi, noterler kapalı, onun için imama vekalet veremedim." evren, damadının din konusundaki bu cehaletinin din derslerinin mecburi olması için önemli bir gerekçe olduğunu bizzat kendisi anlatır." devamında da zorunlu din dersi eklemesi yapılır.
http://www.zaman.com.tr/...