buhari ve müslim’deki bir hadis-i şerifte; “iman, süreyya yıldızına çıksa, faris oğullarından biri elbette alıp getirir” buyuruldu. islam âlimleri, bu hadis-i şerifin imam-ı a’zam hakkında olduğunu bildirmiştir.
hayrat-ul-hisan, mevduat-ül-ulum ve dürr-ül-muhtar da yazılı olan hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(âdem (aleyhisselam) benimle öğündüğü gibi ben de ümmetimden bir kimse ile öğünürüm. ismi numan, künyesi ebu hanife’dir. o, ümmetimin ışığıdır.)
(peygamberler benimle öğündükleri gibi ben de ebu hanife ile öğünüyorum. onu seven beni sevmiş olur. onu sevmeyen beni sevmemiş olur.)
(ümmetimden biri, şeriatimi canlandırır. bid’atleri öldürür. adı numan bin sabit’tir.)
(her asırda ümmetimden yükselenler olacaktır. ebu hanife zamanının en yükseğidir.)
http://www.dinimizislam.com/...
edit: iki de bir soruyorlar bu hadisler uydurma, değil mi? diye. ya da bana öyle geliyor filan diyorlar. kaynaklar altlarında yazılı. buhari ve müslim'de uydurma hadis var demek, öyle bir facia ki, neresinden tutarsan tut elinde kalır. bir kere o kitapları yazan alimler, aynı hadis-i şerif kitaplarında (hadis uyduran, cehennemdeki yerine hazırlansın) hadis-i şerifini kitaplarına geçirdikleri halde, nasıl olur da, bu cinayeti işleyebilirler? haa bir de şu var. bu uydurma hadis meselesine takanlara bakarsak, peygamber efendimizin söylediği hadis sayısı 40 filan. yani 23 yıl boyunca söylediği sözlerin toplamı işte yüzü bulmamış. o kadar ileri giden büyük muhterem mübarek hocalar var ki bu alemde, şaşarsınız. imam-ı buhari hazretleri diyor ki bu hadis-i şerifi peygamber efendimiz söyledi. zekeriya beyaz! da diyor ki yok öyle bir hadis yok. göz var izan var. daha ne diyeyim.