|
|
- 23 nisan konusunda ellerinde bayraklarla bi sürü velet, 10 kasımda anıtkabir, ilkbahar konusunda piknik yapıp uçurtma uçuran insanlar, kış konusunda kardan adam bi de karda hoplayıp zıplayan insanlar,öğretmenler gününde etrafına ışık saçan bi öğretmen ya da mum çizilirdi. 5 yıl boyunca periyodik olarak çizdim ben bunları.
- yazın kumsal, deniz çizilir.ayrıca içinden dere geçen mutlu insanların yaşadığı köy evlerini de az çizmedik.
- sanatla arama çok büyük bir mesafe koymama neden olan ve bütün ilkokul öğretmenlerinin hatalı uygulamaları sonucu tüm türk gençliğinin bir dönemler yapmak durumunda kaldığı saçma sapan bir eylem
sanata sınır getirilemeyeceğini,hayal dünyasında ürettiğimiz hiçbir şeyin konusunun olması gerekmediğini anlamam biraz ilerlemiş yaşlarıma denk geldi ama iş işten geçti artık mühendis olma yolunda ağır ama kararlı adımlarla ilerliyorum ama içimde hep bir ukte olarak kalacaktır ve kendi kendime acaba diyeceğim acaba mantıklı bir resim eğitimi alsaydım ressam olurmuydum
(bkz. giri girerken duyguların esiri olmak)
- (bkz. ilkokulda konulu film çekmek)
- (bkz. ilkokulda atasözüne kompozisyon yazmak)
(bınar, 23.03.2004 14:29)
- eğitim camiası öğrencileri serbest bırakınca, bilinçaltlarının su yüzüne çıkacağından korktuğu için gerçekleşen durum.istediğinizi çizin dendiğinde, gerçekten çok garip, psikopatça resimler çıkıyor ortaya.*
- 23 nisan resmi yapıp hocadan 10kasım resmi yaptığın için azar yemek.
neymiş?
10kasımda anıtkabire gidilirmiş, 23nisanda elinde bayraklı çocuk çizilirmiş.
ama 23nisanda elinde bayrakla anıtkabire giden çocuk çizilmezmiş.
(olay ben liseye giderken vuku bulmuştur,çocukken engellenen yaratıcı kimliğim gençlik döneminde de kendini gösterme çabası altında ezilip yok olmaya yüz tutmuştur.)
- eğitim sistemimizin çarpıklıklarından, devletin balyozunun kafamızda olduğu anlardan yalnızca biridir.
- 7 ila 11 yaş arası bir insan evladına yapılmayacak zulümdür 23 nisan konulu resim yapmak. 25 yaşına gelmiş biri olarak bugün bana yap deseler kitlenirim.
daha beteri için (bkz: ilkokul öğrencisine şiir yazdırmak)
- belirli bir sayıda resimi geçtiğinde resim öğretmeninden de resim dersinden de soğumaya neden olan durum.
- -peki burada ne anlatmaya çalıştın emre
-hocam buradaki ev , arkada da arasından güneş doğan dağlar var.
-hmmm , çok ilginç. ruh halini yansıtıyor sanırım.
-evet hocam , burada da m şeklinde martılar var.
-martıları m ile imgeleştirmek dahice
-sağolun hocam.
-burada da sanırım bir yol var ... dağın ordan eve doğru geliyor
-evet hocam o da aklın yolu
-tahrik oluyorum sanırım emre. ilkokullu olmasan alacağım seni kendime.
-bu da başka bir resmim hocam , mum var , erimiş . öğretmeni imgeledim.
- resim derslerinde matematik, türkçe ve ya hayat bilgisi işlenmediği zaman yapılan eylemdir. yani ilkokullarda (özellikle devlet okullarında), ayda yılda bir resim dersinde resim dersi yapılır ve o resim dersi de genellikle belirli günler ve haftalara yakın günlerde yapılır. her belirli günün sabahında birbirinin yüzde doksan aynısı resimleri yeşil panoda iğnelenmiş olarak görmek mümkündür.
- yaptığınız resim düğün konuluysa ve yeteneksizseniz şunlar yaşanabilir;
- hocamm ben düğün yaptım
- hmm bu kim
- bu davulcu, bu zurnacı, bu gelin, bu damat bu da damadın annesi
- ha bu zurnaydı yani
- başka neye benziyo
- zurna adamın ağzında olmalıydı
-ımm şeey evet sanki.
- bir ev, dağların arasından doğan güneş ve 3-5 insandan ıkınarak konu çıkarmak
|