gündem
  1. · demokratik sol halk partisi
  2. · disko kralı
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · duyarsızlaşmak
  9. · coca cola nın türkiye ye gelişi

ilkokul öğretmeninin deftere not aldırması  

1. tüm sınıfa "yazın!" komutu vermesiyle başlayan atraksiyon.
    "satırbaşı" diye seslenerek, öğrencilerin satırbaşına yazmalarını belirtir. ayrıca "nokta, virgül, iki nokta üst üste" gibi komutlarla yönlendirmeleri olur.
    "aç parantez, kapa parantez" komutu tartışma yaratır:
    -parantezi nerede kapatıyorduk?
    (aintitfunny, 04.03.2009 18:35)
  2. veli toplantısı vb. ebeveyn ilgilendiren aktivitelerin bildirilmesi için aldırılan notlardır. demek ki biz de baya gerizekalıymışız ki okuldan eve gelesiye unutuyormuşuz "cumartesi 2'de toplantı var." demeyi. öyleymişiz resmen.
    (kaçınkurbaası, 04.03.2009 18:38)
  3. o günleri düşündükçe sinirlendiren hadise.

bir de solağım* ben, ağır da yazardım, hep geç kalırdım; teneffüs yapmaz arkadaşlarımın defterlerinden yetiştireceğim diye kasım kasım kasardım. "böyle geç kalmaya devam edersem ortaokul ve lise de halimin duman olacağı" ima edilirdi.

tırsa tırsa başladım ortaokul, liseye. boşunaymış. her şey kebaptı. gerekirse fotokopi vardı. 1 kutu tombo 0,7 uç 1 sömestr idare ediyordu. sonra lise bitti, bilgisayar aldım; o gün bugündür kalem kağıtla pek işim olmaz. olursa da yazımı benden başkası okuyamaz. doktor olsaydım eczacı okuyamazdı, o derece. belki çözdüğüm bulmacalarda biraz düzgün yazarım o kadar.
    (van den budenmayer, 04.03.2009 18:47 ~ 18:49)
  4. level 1de (1. sınıf) bizzat kendilerinin yazdığı da görülmüştür o notu deftere . oha lan.
    kermesler, toplantılar filan duyrulurdu ki bu daha da oha.

edit: noktalama
    (april1404, 04.03.2009 19:18 ~ 22.09.2009 20:12)
  5. kardeşlerimin okul dağılma zili çaldıktan sonra ortalama beş dakika sonra okuldan çıkmalarına neden olan zulümdür.dışarıda evladını, kardeşini bekleyenlere işkencedir.

ey 2-b'nin öğretmeni sana sesleniyorum, bir veli, bir abi olarak:
    -zile on dakika kala versene şu ödevi, derdin nedir senin dostum!?
    (çat, 04.03.2009 19:28)
  6. zorunlu bir uygulamadır. balık hafızasından az hallice hafızaya sahip insanlardır, ilkokul çocukları. eve gidene kadar unutanları geçelim, sınıf kapısında bekleyen annesinin yanına gidene kadar söylenenleri unutanlar var efendiler. ulan koskoca cümleler de değil unuttukları, maksimum 3-4 kelimelik cümleler unuttukları.
    (amedian, 04.03.2009 19:41)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil