ilker başbuğ  

sayfa  / 6
adana çık aradan

1. genelkurmay 2.baikanıdır kendileri.
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 04.11.2004 10:46)

2. gelecekte genelkurmay başkanı olmasının önü açılmış orgeneral zat
    (stocky2001, 28.01.2005 10:21)
  3. orgeneral ilker başbuğ 1. ordu komutanıdır.
    (chixculub, 23.04.2006 18:13)
  4. yeni kara kuvvetleri komutanı. yaşar büyükanıt yaş haddinden dolayı iki yıl sonra emekli olacağından, iki yıl sonra genel kurmay başkanı olması bekleniyor.
    (fowler, 04.08.2006 21:33)
  5. 2006'da kara kuvvetleri komutanlığını devraldığı yaşar büyükanıt'tan 2008'de de bu sefer genelkurmay başkanlığı görevini devralacak orgeneral. normalde 2001 yılında orgeneral olması gerekirken 2008 yılında genelkurmay başkanı olabilmesi için korgenerallikte görev süresi bir yıl uzatılmış ve 2002 yılında birinci sıradan orgeneral yapılmıştır. daha önceki görevlerinden bazıları jandarma asayiş kolordu komutan yardımcılığı, milli güvenlik kurulu genel sekreter baş yardımcılığı, genelkurmay ikinci başkanlığı ve 1.ordu komutanlığıdır.
    (panait ıstrati, 11.01.2007 14:49 ~ 14:51)
  6. abd'nin 11 türk askerinin başına çuval geçirdiği süleymaniye baskını'ndan birkaç gün sonra düzenlenen basın toplantısında, olayla ilgili şöyle bir yorum yapmıştır:

"abd ile dostluğumuz, bu tür olaylarla zedelenmeyecek kadar derindir."
    (strateji, 13.06.2007 21:10 ~ 04.09.2008 01:51)
  7. vakit gazetesi ağlama duvarında ki bürokrat diye bir haber yayınladı. resimlerde duvarın önünde sivil giyimli birisi görülütor. iddialara göre bu orgeneral ilker başbuğ. yalan yok hakikatende benziyor. eğer gerçekten oysa ben bu milletin yahudi bir genelkurmay başkanına hazır olmadığını düşünüyorum. özelliklede iran harekarı öncesi.
    peki bu kişi oaraya sadece turist olarak gitmiş olabilir mi ? o da ayrı bir yazının konusu.
    (peygamber, 14.06.2008 00:27)
  8. yaşar büyükanıt gibi kendisinin de diğer adı mehmet'tir.

israil gezisinde,ağlama duvarı'nın önünde resimleri var diye çok eleştiri almıştı. o resmi malum gazeteye servis edenler bunu es geçmiş nedense.

yer : mescid-i aksa
    arkada oturan bayan ise eşi sevil başbuğ

(görsel: ilker başbuğ/15482)
    (donjuan88, 21.06.2008 19:59 ~ 22.06.2008 13:30)
  9. bugün tamamlanan yüksek askeri şura sonucunda genelkurmay başkanlığı'na terfi etmiştir... karar yarın sabah cumhurbaşkanı abdullah gül'ün onayına sunulduktan sonra öğlen saatlerinde kamuoyuna açıklanacak... ilker başbuğ selefi yaşar büyükanıt gibi yaş haddi nedeniyle 2 yıl görev yapacak...
    (van den budenmayer, 03.08.2008 22:17)
  10. türkiye cumhuriyeti'nin 26. genelkurmay başkanıdır. bugün görevi selefi yaşar büyükanıt'tan devralmıştır
    (mutant, 28.08.2008 18:38)
  11. 4 yıl hilmi özkök ardından 2 yıl yaşar büyükanıt tan sonra 6 yıldır beklediğim gün gelmiş ve kendisi genelkurmay başakanlığı görevine başlamıştır. hele şükür şu ordunun başına genelkurmay başkanlığını hak eden layık olan birisi geçti.
    (gvz, 28.08.2008 18:44 ~ 18:49)
  12. aman karısı ayağını denk alsın demek istediğimdir. sonra harcamasıydı, şusuydu busuydu kesiveriyorlar kükreyen aslanların sesini.
    (bkz: yaşar büyükanıt)
    (polikina, 28.08.2008 18:56)
  13. bugün itibarıyla devir teslim töreninde karşısında oturan iki imama ulus devlet,uluslararası ilişkiler,küreselleşme ve türkiye konularında önemli bir ders vermiştir .umarım faydalanmışlardır. jürgen habermas referansını duyunca oturduğum koltuktan fırlamama neden olmuştur.helal olsundur.
    (nyksss, 28.08.2008 21:17 ~ 29.08.2008 11:18)
  14. kendisi ile ilgili daha önce bir şeyler karalamıştım. (@1566196) sağolsun yanıltmadı beni. genelkurmay başkanlığı devir teslim töreni'nde yaptığı konuşmadan:

"türk amerikan ilişkileri iki ülkenin ortak değerleri üzerine inşa edilmiştir, köklüdür ve tarihidir. bugün bu ilişkiler, iki ülke için her zaman olduğundan çok daha önemlidir. türkiye’nin abd ile olan ilişkileri, belirli bir konuya bağlanamayacak kadar geniş ve kapsamlıdır."
    (strateji, 31.08.2008 01:34 ~ 04.09.2008 01:54)
  15. (bkz: dikkat komutan sağda)
    (findikruyasi, 31.08.2008 01:54 ~ 01:55)
  16. görüldüğü kadarıyla ahmet necdet sezerin asker versiyonu.
    (atlantis, 02.09.2008 13:30)
  17. an itibariyle bitirmiş olduğu devir teslim konuşmasında, akp'li üyelere güzelce ayarlar verdiğini gözlemek güzel oldu. umarım böyle devam eder, takdir kazanır milletinden...
    (açık kalp ameliyatı, 04.09.2008 04:04)
  18. ilk iletişim toplantısında, gündemdeki spor dalı golf hakkında görüşlerini açıklayan paşa. hollanda genelkurmay başkanı "boş zamanlarında golf oynadığını" söylediğinde, kendisi de buna karşılık olarak; "ben de golf oynamak isterdim ama türkiye öyle bir ülke değil." cevabını gazetecilerle paylaşmış.
    (lübeyna, 10.10.2008 11:00)
  19. bugün yapmış olduğu basın açıklamasında canlı yayında kükreyen kişidir. ses tonunun yüksekliğinden mi, söylediklerini bir kaç kez tekrarladığından mıdır bilinmez salonda çıt çıkmadığını ben bile duyumsadım ekran kaşısında...

pkk'yı başarılı gösterenler varmış, pkk aktütün saldırısı ile intihar etmişmiş oysa !

hocam allahını seveyim söyle nolur. sen üniter bir devletsin uçakların, helikopterlerin, yüz binlerce askerlerin, topun tüfeğin tankın, insansız hava aracın, insanlı hava aracın,bütçen, kurmayların karakolların var, var da var...
    karşında da taş çatlasa 5bin tane terörist var. adamlar efendi gibi toplanıyorlar,güpe gündüz 350 kişi adi adım tek sıra halinde sınırı geçiyorlar, yanlarında da ağır silahları taşıdıkları onlarca katır var. saatlerce senin üniter devletinin karakoluna saldırıyorlar bir kaç saat karakolu ellerinde tutuyorlar 23 kayıp veriyorlar sonra da katırlarını dahi alıp güle oynaya geldikleri yere dönüyorlar...sen nerdesin peki paşam. hastanede böbrek taşı kırdırmada -allah sağlık sıhhat versin- diğer komutanın nerde o da hastanede bi rahatsızlık nedeniyle, başka bir komutanın nerede golf oynamakta eee şimdi tarih mi yazdı diyelim ordumuz için?

sonra da bu bilgileri duyuran medyaya çemkiriyor paşa, dökülen kanda mesulietiniz var diye! hocam eğer onların mesuliyeti varsa , dökülen kanlardaki sizin payınızı ciddi ciddi merak ediyorum ! matematiğim iyi değildir pek, bi yardımcı olunuz ?
    (balyancho, 15.10.2008 13:37 ~ 14:49)
  20. beklentilerim kendisinden yüksekti ve hakkında umutlarım vardı. pkk'ya karşı yapılan savaşın cephede çözülmeyceğine inandığına inanıyordum. hele ki ititrafçıları tv'ye çıkartıp savaşın psikolojik alanda da devam ettirdiğini gösterdiğinde tamam demiştim işte bu adam terörizmi bitirecek komutandır. ama gel gör ki kendisi de statüko'nun adamı çıktı. golfçü komutanını koruyarak türk halkının bir nevi gözünden de düşmüştür.
    şimdi gidin ve boş yerleri bombalayın. biz de taş üstünde taş bırakmadınız diye inanalım.
    (toto, 15.10.2008 13:50)
  21. r harfini telafuz edemeyip yuvavlayan paşa.

(bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (cursed, 15.10.2008 13:55 ~ 13:55)
  22. (bkz: ilker başbuğ iyi ama çevresi kötü)

(bkz: aydoğan babaoğlu)
    (diazepam, 15.10.2008 14:11)
  23. bu günkü basın toplantısından şunu anlıyorum ki, bütün o gerçekler aslında gerçekmiş. yani pkknın gözümüzün önünde hazırlık yaptığı doğruymuş ama birileri oyun bozanlık etmiş. orduyu birazcık seffaf yapıp o bilgileri sızdırmış. birileri demiş ki o evlatlarımızı madem vatanı savunmaya gönderiyoruz o zaman sizde o evlatlarımızı savunun. evet bende bu gün bunu anladım.
    (kopekbaliginingozundekibugu, 15.10.2008 14:22)
  24. hocam nasıl iştir bu dedirten, milletin kafasını iyiden iyiye karıştıran bir basın toplantısı yapmış genelkurmay başkanı.

kendisine göre pkk'yı başarılı göstermeye çalışan hainler varmış.

yahu bu nasıl iştir hocam? adam senin sınırlarına girip bir karakolu basıyor, yerle bir ediyor, 17 askerini bozuk para gibi harcıyor.

ama başarılı değil!!

peki başarılı olması için ne gerekiyor? hakkari'yi işgal etmesi mi? nedir bir terör örgütünün başarı kriteri? söz konusu örgüt sıçmış ülkenin ağzına, daha ne yapacak? ve hala başarılı değil diyerek kendini avutan zihniyetle nasıl bu rezillik çözüme kavuşacak? golü yemişsin işte, ''ama rakip kötü oynadı'' demenin manası var mı?

basına sızdırılan istihbarat görüntüleri.

abd'nin terörle mücadelemizde yanımızda olmadığı iddiasının kapı gibi belgelerle çürütülmesinin yanında en iyimser tahminle ortada çok büyük bir ihmalin bulunduğu gerçeğini yüzümüze tokat gibi çarpması mı rahatsız etti de basına bu kadar çıkışılıyor?

nedir yani? ''kahraman ordumuz, hiç hata yapmadan, kahramanca yurdumuzu savunuyor'' diye ezberleyip gerisini deşmeyelim mi? perde arkasında neler dönüyor, hiç bilmeyelim öyle mi?

ortada büyük bir ihmal ve potansiyel tehlikeyi gözardı etme durumu var ki askerliğini yapmaya gönderilmiş 17 gencimiz pisi pisine öldü.

tabi umuyoruz sadece, umarız ki bunda ihmal vardır, eğer ihmal yoksa ve herşey olması gerektiği gibi olduysa artık hep beraber kusabiliriz, çünkü aklımıza gelenler kafayı sıyırmamıza neden olabilir.

ayrıca, sayın komutanın kullandığı üslup için:

(bkz: live muhtıra)
    (lamentable belaborment, 15.10.2008 16:10 ~ 16:17)
  25. pkk 'yı başarılı göstermeye çalışan hainler var sözüne katıldığım paşa..

eğer habersizce bir yer basarak saldırıya geçen bir grup 17 kişiye 23 kayıp verip, kuyruklarını götlerine sokup geri çekilmek zorunda kalıyorlarsa bu onları hiç bir şekilde başarılı yapmaz.

neden?
    habersiz bir şekilde saldırıyorsun ve habersizce saldırdığın karakolda 17 kişi öldürebiliyorsun, 23 kayıp veriyorsun.

bu durum tabi ki tsk'yı da başarılı yapmaz. ama çatışmada ki başarısızlığı değil, en tehlikeli karakolda hala adam gibi önlem almayışı başarısızlıktır..

ve bu duruma neresinden bakarsan bak pkk'nın saldırsını başarılı yapmaz..
    (cblack, 15.10.2008 16:40 ~ 16:43)
 sayfa  / 6