baharın gelmesiyle, doğanın uyanmasıyla ve mart ayı itibariyle kedilerle beraber insanların yaşadığı durum.
-aşkiaaam beni seviyor musun kikiki
+tabiki fistik içim ver öpücük bakiyim
#lan hiştt şişt n'oluyor orda!
+bir sorun mu var kardeşim?
#var lan! ne oluyor öyle canım, cicim! ayip ayip! ortalik yerde oluyor mu hiç böyle!
-gel kadayif dolmam,gidelim biz.
#lan nereye! nerde benim meşe odunum!
ilkbaharda aşk tıpkı doğa gibi yeniden uyanmaktır hayata. çevrendeki güzellikleri farkederek, sonbahardaki kırgınlıkları geride bırakıp uyanmaktır hüzün uykusundan.
doğa üstündeki uyku rehavetinden silkinir ve yeniden merhaba der ilkbaharda. aşık olur yeniden güneşe, aya, toğrağa. bunu göstermek için fışkırır topraktan çiçekler,ağaçlar güneşe olan aşkını göstermek için donanır tomurcuklarla. uyanma vakti gelmiştir, ilkbaharda yeniden doğar doğa. kuru toprak yeşerir, kupkuru dallar çiçeklenir, tüm canlıların içini kıpırtılar kaplar. kediler duramaz yerlerinde ,insanlar bir başka gözle bakar yanından geçen güzele. bakışlar ilgiyi,ilgi aşkı doğurur ilkbaharda.
ilkbaharda yapraklar açar. kuş sesleri, böcekler, kurbağalar, hayvanlar rengi gelir hepsinin bir silkinip kendilerine gelirler. doğa uyanır, kalbimiz de uyanır... polen olur çok, sümüğüm akar benim. utanmıyorum bundan. "alerji" deyince karizmatik oluyor. ilkbaharda güneş açar, akşam batar ama. yine açacak tabi. dönüyoruz. ilkbahar dediğin de oradan geliyor zaten, eksen eğikliğiyle dönünce. kuşlar açar ilkbaharda, kelebekler uçuşur, içimizde de uçuşur... aşk gibi hani. kolaydır ilkbaharda aşık olmak. güneşler döner, terler akar, feromonlar öter. yaz gelince de kurbağalar ısınır. yaz aşkları geçicidir. ilkbahar aşkları öyle değildir. kışın kar yağar. kurbağalar o sırada ne yapıyor çok merak ediyorum şahsen. merakla bekliyorum, birkaç kurbağa belledim. kuşlar balkonlara sığınıyor tamam da. kuş olsam ben de balkona sığınırım. hiç kuşluk gururum olmaz. yazın kaçtığım insanlardan medet umarım kışın. kurbağa öyle değil. ikinci katta oturuyorum, balkonda kurbağa görsem bazı şeyleri gözden geçiririm. bir süre görüşmem sevgilimle, ilkbahar kış dinlemem. bir de ramazan'da pideler çıkar. ramazan aşkları sımsıcak olur... kurban'da koyunlar çıkar meydana. kuşlar ötebilir o kesin değil, dini takvim farklı. onun aşk kısmı zayıf biraz ama. normal devam edersin aşkına. sinemaya gidersin. o sırada kesilir koyunlar moyunlar. ruhun duymaz. biraz vurdumduymaz sanki kurban'da aşk. biraz bencil kurban aşkları...
ha balkona emel sayın sığınsa orada beslemem eve alırım. ayıp edildi o kadına çok.