|
|
- bizim zamanımızda lise dönemine rastlayan ancak şu dönem kızlarının kaşarlığından mı yoksa erkeklerin azmışlıklarından mı bilinmez ortaokul hatta ilkokul sıralarına sarkan unutulmaz deneyimdir.
ilk kez öpüşen kız kaskatı kesilir ancak ilerleyen zamanlarda kızların atağa geçtiği,pijama partilerinde arkadaşlara anlatılan tecrübe niteliğindedir.
- (bkz: ampirizm)
- her zaman iyi geçmez. ben misal, sokakta istop oynarken ceza olarak kaybedince diğer arkadaşımın götünü öpmüştüm. kokuluydu.
- güzeldir. yıllar sonra bile öpüştüğünüz yerin yakınından geçseniz bile sizde bir tebessüm oluşturabilir.
- her ne kadar deneyimsiz olmaktan kaynaklanarak çokta bir şeye benzemese de, sadece dudakların birleşmesi olarak yaşansa da o heyecanın bir daha yaşanmayacağını bilmek burkar içinizi.
- bulut yutmak gibi...
ne sıcak ne soğuk,ılık mı?ılık...bembeyaz ve hoş kokulu...
- ilk öpüşme deneyimini şişe çevirmecede yaşayanlar için sadece boşluktan ibaret olan durumdur, bu şekilde ilk deneyimini yaşayanlar öptükleri kişileri unutmasalarda ilk seferde bu hissin nasıl bir duygu olduğunu farkedemezler.
- kendiliğinden gerçekleşen durumdur bir bakmışsınız kızın dudakları ağzınızdadır.. gözlerinizi kapatın ve sadece o anın tadını çıkartın. strese mahal yok. dil nerede olmalı nasıl yapılmalı hiç farketmez burundan nefes alıp boğulmayın yeter.
- dişinin dişlerinden öpmemle sonuçlanan enteresan vaka.ardından ikimizde neler olduğunun farkına vardık ve gülmeye başladık.ikimizde bilmiyorduk nasıl yapılacağını...bu, bikaç dakika sonra tekrar denememize engel oldumu; hayır! peki bu sefer gerçek bi öpüşme oldumu; kısmen...asla unutulmayacak anılardan biridir ilkkez öpüşmek,kız içinde erkek içinde.keşke tekrar herşeyi unutup bir karşıcinsle ilkkez öpüşmüş gibi öpüşebilsem denilesi durumdur.muhtemelen gece yastığa başınızı koyduğunuzda birkaç dakika o anı düşünürsünüz.hatta abartanlar için uyku kaçma nedeni bile olabilir.
- heyecandan sıkı sıkı sarılmakla devam eder bu eylem. ilerleyen zamanlarda öpüşmenin süresi artarken sarılmanın süresi azalır.
- yoğun stresten dolayı hiçbir şey anlamadığım olaydı.
- ardından ilk sevişme deneyimini getiren bir başlangıçtır.
- eğer ilk öpüşme ilk aşka denk gelmişse, içe çekilen ilk sigara gibidir.
ikincilerde, üçüncülerde, dördüncülerde.... uzun süre o ilk öpüşmenin tadı, kokusu, teması aranır.
konuyu daha uzun soluklu değerlendirmek için bir sevgiliyle "son öpüşme" de irdelenmelidir.
(bkz: son öpüşme)
- (bkz: yağmur adam/ asansör sahnesi)
-nasıldı?
+ıslak
- eğer ergenlik sonrası yaşarsanız, soğuk havada buz gibi suyla duş almak gibidir. nefes nefese kalırsınız.
ama dudaklarınızdaki o lezzeti de asla unutamazsınız.
- çok küçükseniz hiçbir bok anlamayacağınız deneyim.ben bunu 7 yaşında sınıf arkadaşımın evinde bir elbise dolabının içinde evcilik oynarken yaşamıştım.tabii devamı 6 yıl sonra geldi.
o anı hatırladım bak şimdi.küçüklüğüme indim.
-menemen sen benim kocam olcan tamam mı ?sonra işten,gelince beni öpücen
+tamam,muck
-ya öyle değil yalan rüzgarındaki gibi öpücen
+yalan rüzgarı? şu babannemin 150 yıldır izlediği dizi değil mi?ama orda erkekler kızların ağzını öpüyo,ben yapamam,ben öyle öpemem.
-ya hadi,hadi,hadi
+tamam .muck
-şimdi de bacaklarımı okşa
+??
o anın her saniyesi hala aklımda,öperken ne düşündüğümü,lan bizi ablası görse ne der diye tırstığımı dün gibi hatırlıyorum.
lütfen küçüklere bu tip sahneleri izletmeyin!
- (bkz: sarhoştum hatırlamıyorum)
- insanın; "-ya bu zamana kadar niye yapmamışım, allah kahretsin neler kaçırmışım..." diyerek kendi psikilojisini bozma çabasıdır ama herşeye rağmen kimsenin unutamayacağı bir deneyimdir.
- (bkz: ilk öpücük/@2498659)
- ilk öpüşme diye bir şey yoktur aslında.insan öpüşmeye ikincide başlar.ilki iki çift dudağın çaresiz debelenişidir.o ana kadar ezbere bilinen ve uygulanmayı bekleyen taktikler bir anda uçup gitmiştir.geriye em,ısır gibi birkaç konuyla ilgili komut kalmıştır.ve sen önce hangisini yapsam,nasıl yapsam diye düşünürken öpüşme(!)biter.
eğer çok vasat bir deneyim değilse kendini çok zorlu bir savaştan galip çıkmış gibi hisseder insan.nasıl hissetmesin?ailecek izlenen dizi ya da filmde mağlum sahne uzarsa ya da boyut atlarsa ailenin muhafazakarlık seviyesine göre;sahnenin tahmini bitiş süresi dolana kadar kanal değiştirilir,izlenene sonsuza dek veda edilir ya da özellikle ergendeki merakı dağıtmak için;
-kızım çok acı olmuştu o kahve
+(o kahve!!)hangi kahve baba??
-hani bi kere yapmıştın ya,bayram mıydı neydi,o işte..
+iyi de baba o zaman da çok şekerli diye kızmıştın...
-doğru,tabi,komaya mı sokmaya niyetlisin babanı...
+!!!(kahve?bayram?koma?saçmalamak?)
şekline veya güzel ülkemin pek muhterem vatandaşlarının hayal güçleriyle zenginleştirilmiş versiyonlarından en az birine tanık olmuş özellikle ergen şahıs öpüşmeyi bir tabu yıkmak,tatlı bir ayıbın(!) parçası olmak olarak görebilir.(görmeye bilir de yanii belli olmaz tabii,genelleme yapmanın gereği yok)
öyle işte ya.ne olursa,nasıl olursa olsun ilk öpüşmenin nasıl olduğu pek hatırlanmaz,öyle miydi yok böyleydi arası bir şeydir.tek bildiğin öpüşmüş olduğundur,bir tek o canlıdır,gerisi...(boşluk, 01.07.2008 20:33 ~ 20:37)
|