xy, xx'i deli gibi sevmektedir. fakat xx'in belli konulardaki sınırları yüzünden xy genç yaşında * ilişkisinin en doğal sonuçlarına ulaşamamakta ve yaşının verdiği bilinç eksikliğiyle bu konuda oldukça ısrarcı olmaktadır. bu şekilde hiçbiryere varamayacığını anlayınca:
xy: hayatım, seni ne kadar sevdiğimi biliyosun dimi?
xx: benim seni sevdiğimden çok olmasa gerek... * xy: ama kafam şu aralar çok karışık. kızıcaksın, üzüleceksin, belki de benden nefret ediceksin ama senden biraz zaman istiyorum. yeniden kendimi toparlayabilmek için, ilişkimizin iyiliği için... beni anlıyomusun? * xx: anlıyorum bitanem. son zamanlarda çok üstüne geldim, farkındayım. iyi düşündün mü? bunun sonuçlarının beklediğin gibi olacağından emin misin? ** xy: dedim ya aşkım, sadece ufak bir ara... * xx: ne kadar mesela?
xy: 1-2 haftacık... * xx: peki bitanem, ama seni ne kadar sevdiğimi hep hatırla tamam mı? *
bu diyaloğun ardından kendini özgür hisseden xy, sağda solda kendine kurban aramakta, nitekim 2 hafta içinde en az 5 kurbanla hayvanlığını tatmin etmiş olarak biricik aşkına geri dönme planları yapmaktadır.
xx ise bu 2 haftayı sevgilisinin resmine bakarak, onun eşyalarını bağrına basarak ve "ben nerde yanlış yaptım" diye sorgulayarak geçirir.
2 hafta sonra pişkin delikanlı "çok üzgünüm bitanem, seni çook sevdiğimi anladım. şimdi kendimi çok daha iyi hissediyorum" tarzında ayaklarla zavallı kızcağıza geri döner.
bu olay 1.5 sene boyunca 4ayda bir tekrarlanır.
1.5 senenin sonunda sanılanın aksine ilişki bitmez, artık büyümüş olan kız sınırlarını aşar...
ayrılmadan önce tarafların yaşamlarına nasıl devam edeceklerini görmeleri amacıyla yapılır. genelde de o ara hiç bitmez. bitse de tekrar ara vermek uzun sürmez.
ilişkinin devam etmeyeceğinin bilinmesi durumunda, bunu söyleme cesareti olmayan tarafların, daha ılımlı olduğunu düşündüklerinden olsa gerek, sarfettikleri cümle.
verilen aranın, "oh ne iyi etmişiz. bak herşey ne kadar güzel şimdi" tarzında cümleler eşliğinde sonlandığı görülmemiştir pek.
"ben sensiz olamadım" diye barışan çiftler yok mudur? vardır tabi. ama bu kişilerin, birbirleri olmadan geçen bu zamana verdikleri isim, böyle ara vermek falan değildir. ayrılık denir buna. lafı yeni moda laflar ile süslemeye gerek yoktur.
ilişkiye ara vermeyi her iki tarafta istemez aslında. biri ister, diğer taraf ise buna uyum göstermek zorundadır. ilişki ile ilgili şüpheler varsa kişide, bunu konuşarak çözmeye çalışır, "yani seviyorum ama sorunlar var düzelmesi lazım, biraz ara verelim" demez. bunu diyorsa, karşısındaki insana açık açık "bitirelim" demeye dili varmadığı içindir ve genelde rutin bir erkek davranışıdır.
nadir olarak kız tarafından "ara verelim" isteği gelir. kız bakar adam istediği adam olamıyor, "bitirelim " der genelde, "ara verelim" demez. ama erkekler asla ve asla elindeki imkanı kısıtlı olsada kenara koymaya cesaret edemediği için bu "ara vermek" bariyerinin arkasına sığınır, sağa sola göz atar, baktı bulamıyor daha iyisini, kıza geri döner.
illa maskeyle oyun oynanır ilişkilerde, açık oldun mu itici olursun çünkü.
ayrılığın provasıdır.. bu süreçte taraflar "bakalım onsuz olabiliyor muyum"u denerler. zaman içinde taraflardan en az biri illa ki "onsuz" olabileceği için fazla geçmeden bu gereksiz süreç son bulur. sonrası ayrılık başlığında incelenebilir.
ilişkiye ara vermenin manası: aslında ben ayrılmak istiyorum ama bunu seni kırmadan söyleyemeyeceğim ve cesaretim olmadığı için bu yola başvurdum.
örnek 1:
x-ya bence ilişkimiz çok yıprandı
y-evet aşkım napsak ki
x-ara verelim biraz
y-hıı o nasıl olcak?
x-yani arayıp sormicaaz birbirimizi bi müddet
y-tamam aşkım sen ne dersen o olsun..
aradan iki hafta geçti geçmedi.... y nin kulağına bazı söylentiler gelir
y-naber x? bişey konuşabilir miyiiz?
x-efendim y.
y-canım sen z ile mi berabersin öyle duyumlar aldım ya millet nası dedikodu yapıyoo
x-doğru duymuşsun
y-inanmıyorum nasıl böyle bişey yapabilirsin?
x-yalnız kaldım cart oldu curt oldu..
y-.............. ağlamakla kalır
örnek 2:
m-aşkım ilişkimiz çok yıprandı
n-napalım canım
m-bence ara verelim
n-ne demek ara vermek bıt bıt dıt dıt sen ne demek istiyosun ayrılcaz mı yani vrt zrt...
m-tamam kızım senle mi ugrascam git basımdan...?!
n-bitti taam mı bitti naleet olsun....
oysa sorunu çözmenin başka yolları vardır, ayrılıktan başka..
örnek 3:
a-aşkım ya. ilişkimiz çok yıprandı sanırım
b-evet aşkım. nasıl düzeltsek ki
a-biraz kendimizi düzeltmenin zamanı geldi galiba. birbirimize daha saygılı olalım... dersse konu, ders çalışırken rahatsız etmeyelim... sorunları oturup düzgünce konuşalım bağırıp çağırmak yerine... birbirimize daha fazla güvenelim... şöyle yapalım, böyle yapalım (akılcı çözümler) hayır bu sefer de olmazsa arkadaş kalalım artık fazla da zorlamayalım ama ben seni çok seviyorum
b-süpersinnnnn seni çok seviyorum
a-hayır olmadı en kötü ihtimal biraz ara veririz
b-!!!!.....******!!!!!
aslında bazen ayrılıklar,tartışmalar ya da kavgalar sanılanın aksine yapıcı olabiliyor.nadirde olsa daha güzel bir gelişimin tetikçisi olabilir.tabi buradan kasıt;o arada hayatını onunla bununla yaşayıp bakayım özlüyor muyum(?) sorusuna cevap aramakta değil,tamamen ilişkiye odaklı düşüncelere dalıp daha beter günler geçirmekte değil...herşeyi akışına bırakıp kasmamak,özleyince aramak sesini duymak,sıkmamak...
garip bir istektir bu.yanındayken özlemek aklına bile gelmez, sıkılırsın, ondan kaçacak bahaneler ararsın.evet başardın sonunda binbir türlü bahaneyle onsuz zaman geçireceğin birkaç güne sahipsin.kafanda özgürsün yani.ama ne oldu gece uyku vakti gelince, karanlık çökünce bir an özledin onu, o sıcaklığı, kollarında uyumayı.ne oldu hani sıkılmıştın.herşey karanlık çökünce değişti, gerçekten farkettin onun anlamını ve o duyguyu belki de en derin şekilde yaşadın çünkü onsuz olmayı sen istedin.sen istediğin için özleme bir de pişmanlık eklendi.uykusuz gecelerin de yanında cabası zaten.işte böyle pis bir karardır ara vermek isteği, saçmadır ya ayrılıkla biter ya da daha büyük bir sevgiyle devam eder.ama karşı taraftan da çok şey götürür.en iyisi adam olmak popüler kültür triplerine bağlamadan adam gibi yaşamaktır ilişkiyi.
kişilerin birbirlerini anlamak ve algılamak için gerekli olan dönem. böyle durumlar ilişkiyi bitirebileceği gibi daha da pekiştirebilir. gerçek aşk bu şekilde ortaya çıkmaktadır.