gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · yasaklanması gereken şeyler
  5. · google wave
  6. · günün tek cümlelik özeti
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · saman nezlesi
  9. · idil

ilişkilerinde stratejik davranmayan insan  

1. ilişkinin bir savaş olmadığının bilincinde olan insandır bi kere, ikincisi iyi niyetlidir, üçüncüsü tembeldir. fakat uzun vadede kaybeder, zira karşı taraf ilişkiyi savaş olarak görmekte; ağzına sıçıcam şimdi senin, diye planlar yapmaktadır, strateji kaygısı olmayan insan ise hiçbir şey yapmamaktadır, öngörüldüğü şekilde de yavaş yavaş ağzına sıçılmaktadır çünkü karşısındakinin de stratejisi yok, kendi gibi açık oynuyor diye düşünmektedir.

strateji uygulayan taraf, planları doğrultusunda; atılan mesaj sayısını, zamanını, aramaları, buluşmaları, kelimeleri, olayları ince ince değerlendirip bir sonraki hamlesini hesaplarken, stratejisi olmayan tarafın adı üstünde stratejisi yoktur, saf temiz duyguları vardır, yavrum benim.

stratejik davranmayan insan en asil duygunun insanıdır, yalanlara başvurmaz, tepkilerini açık ortaya koyar, işleri dolandırmaz, sağ gösterip sol vurmaz, normal hissettiği gibi takılır.

stratejik davranan insan, bildiğin dengesiz insandır. kızların efendi adam yerine piç adam tercihindeki piç adamdır. her kelimesinden farklı anlam çıkarılması gereken ve karşı strateji olarak da siklenmemesi gereken insandır .

şimdi, başlamak üzere olan bir ilişkide iki tarafın da stratejisi olmadığını düşünelim; ne sağlayacak bu ilişkideki heyecanı; eğer varsa aşk, nereye kadar; kısa bir süre, neden; insan doğası.

bu durumda demekki neymiş, strateji ne kadar itici; bunu ilişkide kullanmak ne kadar bayağı gözükse de, gerekliymiş.

iki tarafın da stratejisi olduğunu ele alalım bir de; iki taraf birbirinin kuyusunu kazmaktan, kim daha fazla acıtacak yarışı yaptığından o ilişkiden de hayır gelmeyecektir.

bu durumda demek ki neymiş; strateji ne kadar ilişkiye heyecan katan, kullanmak için sabır gerektiren ve ilişkiyi zaman zaman kurtaran bir şey olsa da gereksizmiş.

demek ki neymiş; ben bu işten bir bok anlamıyormuşum.
    (passive aggressive, 08.08.2008 19:25 ~ 02.11.2009 19:36)
  2. muhtemelen insani duygularını hala az biraz içinde besleyen kişidir. ilişki diyoruz, hissetmek diyoruz, duygular diyoruz. her şeyin mekanikleşmesi gibi bunun da mekanikleşmesi dürüstlük ve samimiyetten hayli uzak geliyor bana. stratejik plan yapan hainler! bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla

yine de dur bakalım edibe sözen buna da yasa çıkarmadan kesin konuşmamalı.

18 yaşından küçüklerin ilişkilerinde stratejik davranması, velisi yanında olmadan strateji yapması, dur lan dur ne ilişkisi! 18 yaşından küçüklerin ilişki içine girmesi yasaktır.
    (bir garip insan, 08.08.2008 19:40)
  3. karşısına stratejik davranmayan bir insan çıktığında öküz gibi strateji yapacak kimsedir. böyle insanlar duygulardır, aşktır, sevgidir, çiçektir böcüktür sürekli bunlardan bahseder ve böyle şeyleri becerememe sempatisi kazanırlar. ancak ola ki karşılarına kendieri gibi biri çıktı hemen '' aşk bitti abi ya, heyecan yok '' tribine girerler. bunlar sakınılması gereken kimselerdir çünkü doğal olma, kendin gibi olma safsatalarıyla aklınızı çelip kendiniz gibi olduğunuzda sizi çöt diye terk ederler.
    (phoebe, 08.08.2008 20:48)
  4. her daim, her anlamda kaybetmeye mahkum insandır, zira günümüzde insan ilişkileri çıkar üzerine temellendirilmiştir.
    (nisan cadısı, 08.08.2008 22:31)
  5. stressiz rahat insandır, aşkı en rahat onlar yaşar, ilişki oyun değildir, strateji yoksa kaybetmek de yoktur. genellikle uzun ve çalkantılı ilişkileri olmaz, böylelikle aşk acısı da çekmezler.
    (masal, 08.08.2008 22:54 ~ 22:55)
  6. kaybetmeye mahkum, looser, saf-salak aşık, şeklinde bir çok sıfatla nitelenebilecek zavallı insnadır. acıyorum bunlara, nesilleri tükenmek üzere, koruma altına alınmalılar bence. hayat onlarla güzel, ilişki onlarla anlamlı ancak gel görki, olmuyor be kardeşim. "sen bana göre fazla iyisin, bak bilmemekim beni aldatmıştı bana o kadar koymuştuki ona bağlanmıştım" bu cümleyi bile duymuş bir insanının ilişkiler bakışındna ne beklersiniz?

(bkz: alem göt olmuş)
    (smerjin, 08.08.2008 23:07)
  7. (girişyıkımtelaş, 29.04.2009 21:17)
  8. ilişkilerin birer strateji oyunundan ibaret olmadığını bilen insandır.
    (iset, 29.04.2009 21:18)
  9. oldu olalı strateji oyunlarını sevmeyen, düz insandır.
    (bkz: buyrun benim)
    (kızistemeyepowerpointsunumuilegitmek, 29.04.2009 21:23)
  10. ilişkilerini age of empires gibi görmeyen insandır.

ne stratejikliği lan?
    (kopush, 29.04.2009 21:24)
  11. rutkay aziz in avrupa yakasındaki bülent karakterinden ders alması gerekir.
    (aglayankekin kankası, 29.04.2009 21:29 ~ 21:32)
  12. ilişkileri strateji ya da oyun olarak gören zihniyete alet olmayan insandır.. hakkaten de insandır!!! kaçma, kovalama, aman fazla aramayım şımarmasın; aman az ararsam kızmasın, uzaklaşmasın eller kapmasın, aman şu aman bu oeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh!! ne lan bu!!
    yerim ben öyle ilişkinin ısdırabını.. uzaya roket fırlatıyo sanki mübarek!!!
    adam gibi git doğal, kendin gibi sev, terket, terkedil neyse ne..
    kalan kısmısı korkaklıkla alakalı.
    severim strateji peşinde koşmayan kişileri... stratejisi olan uzak dursun benden huleaynnnn
    (bkz: yazarın şuurunu kaybetmesi)
    (bi arkadaşa bakıp çıkıcam, 29.04.2009 21:34)
  13. sonunda, ilişkilerinde stratejik davranan insan ile geldiği nokta aynıdır.
    stratejik davran- davranma ilişki bi'gün biter o yüzden en akıllıcası içinden geldiği gibi davranmaktır, bittiği zaman ohh iyi ki yaptım,iyi ki söyledim, iyi ki yaşadım içimde bişi kalmadı diyebilmektir önemli olan...
    (zsa zsa zsu, 29.04.2009 21:35)
  14. jeopolitik konumundan dolayı kaynaklanan asosyal bir hayat biçiminin getirisi olan tecrübe eksikliği, bu duruma neden oluyor olabilir.
    (onder, 29.04.2009 21:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil