gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · zongul ducks
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · yasaklanması gereken şeyler
  8. · muhsin bey gibi olmak
  9. · recep çakaner

ilginç babaanne diyalogları  

1. yemek yemek için ailecek sözleşip evin yemek masasında buluştuğumuz tesadüf babannemin de uykusundan kalkarak iştirak ettiği bir ikindi-akşam vakti.herkes neşesiyle cümbüşüyle yemek için yardım edip en bülbül konuşkan tavrını takınmışken babannemin isteksiz bezmiş sesiyle bir duraklama yaşanır.

babanne: ye,iç,yat...ye,iç,yat...günde 3 kez yimek yi.ama napalım cenab-ı allah böyle buyurmuş.
    ahali:!?! dimi doğru babanne..!?!?
    rahat 10 dakika sonra ağzına çatalı götürürken
    babanne:allah allah niye böyle emretmiş ki allah???
    !?!?!?!???
    (namaste, 29.06.2007 19:47 ~ 19:48)
  2. televizyon odasında annem yüzünden akşamımızı zehir eden diziyi izlerken,kanepede sızmış babannem akıl almaz bir hamleyle sıçrar ve televizyona uzun uzun bakar. tam o sırada onun tanıdığı ve sevdiği başrol oyuncusu kız sevgilisinden başka bir erkekle el ele tutuşmuştur.
    kızarıp bozaran uyku sersemi babannemden zehir gibi bir yorum gelir:

-bu gızların hepsinin a.larına sopayı tıkacan...

ve sözünü bitirip yeniden ışık hızıyla uykusuna döner.
    (namaste, 29.06.2007 19:54 ~ 03.04.2008 20:31)
  3. bi aile yemeği amcalar kuzenler bi masada

babannem: - oğlum yesene yemeğini bakma öle aval aval. güzel olmamış mı yoksa?

torun: - yoo babanne güzel olmuş valla ben dışarda yedimde arkadaşlarla.

b: - tabi bitin kanlandı sikin canlandı gezersin öle kızlarla mızlarla.

t: - yoo babanne(şok olmuş bi durumda)

b: - ye onu!!

t: - yemicem ya kılçıklı bu fasülye

b:- amını buldunda kıllısını arıyon..

t: - !?!?&!!!&!

(bkz: süper babaanne)
    (donnie darko, 19.07.2007 23:49 ~ 30.07.2007 07:48)
  4. yer: şehirlerlarası bir otobüs
    otobüs ışıklarda duruyordur. otobüsün hemen yanında ineklerle dolu bir kamyon.
    otobüsün camından bir adamın ineklere vurduğunu gören torunlar ayy yazık diyerekten bu vahşeti izler derken babaanne...
    -onları kesime götürüyola
    torunlar hepbir ağızdan
    -- ayyy yazıkk ühüühüüü
    önceki gün yenilen yemeğe ithafen babaanneden gelen vurucu darbe:
    - sucukları löp löp yeyonuz emme *
    (leyl, 20.08.2007 14:34 ~ 14:35)
  5. babaanne gözlüğünü aramaktadır,diğer odada masanın üstünde olduğu söylenir,babaanne ışığı açmadan gider ve masanın üstündeki gözlüğü takar,fakat yanlışlıkla kuzenin güneş gözlüğünü takmıştır,içeri gelir ve "ışığa ne oldu,yaksanıza" der,herkes kopar,söylediklerinden çok güneş gözlüklü babaanne koparmıştır herkesi...
    (kırmızıkanguru, 20.08.2007 14:48)
  6. bayram namazına gitmediğimi bile bile her bayram sabahı başucuma gelen ve beni dumura uğratan babannemle girilen diyaloglar ;

babaanne: yavrum hadi kalk namaz vakti geldi
    ben: off babanne gitmicem
    babaanne: nolucak senin halin böyle ühühühü
    ben: yav babanne bişey olmaz mümkünse gider misin başımdan..
    devamında babanne günahlarımın bağışlanması suretiyle alır eline kur'an-ı kerim i başucumda ağlaya ağlaya okumaya başlar;

ben: tamam babanne kalkıyorum ama başka yere yatıcam gözünü seveyim gelme ya..
    babaanne: allah seni bildiği gibi yapsın aynı dayına çektin. kafir seni ühühü
    ben: tamam babanne hadi kahvaltıda görüşürüz..
    babaanne: bidaha benim yüzüme bakma yanıma da gelme ühühü

her bayram sabahı böyle başlıyor sonra yanacıklara iki buse konduruyom ki burun kıvırmaya devam etmesi uzun sürmüyor ki en geç 2.gün sarmaş dolaş oluyoz.. süper babannem benem..
    (sadomasochistic, 20.08.2007 15:11 ~ 15:13)
  7. önce olayın kahramanlarını anlatmak gerekirse:

babaanne: olayın kahramanı, başrol oyuncusu babaanne.
    hakan: karizmatik'in kuzeni.
    aylin: hakan ve karizmatik'in kuzeni.
    rus gelin ve karizmatik

şimdi hakan abimiz yurtdışı'na gider. orada rus bir hatun ile tanışır ve çıkmaya başlarlar. derken bizim hakan kız ile birlikte türkiye'ye gelir. ailesiyle tanıştırır vs. ardından tekrar yurtdışına giderler...

daha sonraki bir günde olayımızın diğer kahramanları yine oturmaktadır. karizmatik sormaması gerektiğini çok sonra anladığı talihsiz soruyu babaanne'ye yöneltir:

karizmatik: ee babaanne ne düşünüyorsun rus gelin hakkında?
    babaanne: amaan kız da kız olsa nah böyle aylin gibi...
    aylin: ühühüh
    karizmatik:?%^'+'
    (karizmatik, 19.09.2007 18:44)
  8. bir gün ailecek babaannemlere yemeğe gittik, yemekten sonra salonda oturuyoruz. babaannem televizyonun üstüne birşeyler konulmasından hiç hoşlanmaz ama anneciğim bunu unutmuş ve küçük kardeşimin biberonunu televizyonun üstüne koyuvermiş. babaannem indiriyor annem farkında olmadan geri koyuyor, babaannem indiriyor annem koyuyor... neyse... bu hareket birkaç kez daha tekrarlandıktan sonra;

babaanne: ee yeter ama yaa ben indiriyorum siz koyuyorsunuz, ne bu be orada imamın s.ki gibi kalkmış
    nick bulmak pek zor iş: ?!?! ohaa babaanne ya sen kaç kere imamın s.kini öyle gördün puhahah
    babaanne: sus! terbiyesiz seni, ne biçim konuşuyorsun sen babaanneyle
    nick bulmak pek zor iş: sen bilmem ne gibi kalkmış diyorsun ama...

derken bi şapalak iniverdi enseme. kapıdan giren babam sadece babaannemin ilk cümlesinden sonrasına şahit olmuş galiba, kabak bana patladı tabi, e baba bana neden kızıyorsun babaannemde böyle böyle dedi denmez ki
    yediğim şapalağa rağmen ben bıyık altından gülerken babaannemde de biraz mahcubiyet oldu sanki... öyle bir anı işte...
    (nick bulmak pek zor iş, 01.10.2007 22:09)
  9. bu hikaye an itibariyle diğer aile üyelerinden öğrenilmiştir
    -----
    babaanne ve kardeşi trabzondan daha ilk kez 17 18 yaşlarında istanbula gelmiştir.
    günlerden birgün iki kardeş doktora giderler bekleme sırasında
    babaanne ortamda ki bir grup kadınla muhabbet etmeye başlar
    babaanne kadınlardan birine 'hangi işle meşgulsunuz ? ' der ardından kadın 'hayat kadınıyım' diye cevap verir.
    babaannemde buna karşılık 'hepimiz hayat kadınıyız zaten çoluk çocuk mücadele kardeş ...' der
    olay sonrasında istanbulda ki tanıdıklara bu konuyu anlattığında aldığı tepkiler karşısında babaanne büyük bir şok geçirmiş.

ben de şimdi katıla katıla gülmekteyim ilahi babaanne ne saflıkmış o ya canım benim toprağın bol olsun...
    (athena, 13.10.2007 00:44 ~ 19.10.2007 18:13)
  10. bucuu aldığı whatever people say i am, that's what i'm not isimli şahane albümü abisine gösterirken babanne kişi odaya girer ve olaylar şöyle cereyan eder.
    babanne:(albüme bakar)ne bu?
    bucuu: müzik cd'si babanne bu.
    babanne: kim bu sigara içen adam peki?
    bucuu: nebilim babanne, tanımıyorum ki.
    babanne: tanımıyosan niye aldın?
    bucuu: albümün adamla bi ilgisi yok; ya grup çok iyi, seviyorum yani ondan aldım.
    babanne: bu adamı niye koymuşlar ki, bulamamışlar mı düzgün birini?
    bucuu: ...
    babanne: sigara içmiyosun değil mi sen?
    bucuu: öf babanne tabi ki içmiyorum yaa.
    abimle koparız ve babannem ayran yapmaya gider.
    .
    .
    .
    .
    tüm aile oturduk film izlenecek ama kaç nesil var ortamda; izlenilen film perfume the story of a murderer. babanne kişi uyuklaya uyuklaya film izlediğinden dolayı konuyu tam kavrayamamıştır. filmi de bucuu almıştır izlensin diye. babanne kişi uyandığı bir sırada jean-baptiste grenouille; kendisine erik ikram eden kızın sesini kesmek adına, kızın ağzını burnunu kapamış ve sonuç olarak kız ölmüştür. jean-baptiste grenouille bunun üstüne kızı soymuş ve vücudunu koklamaya başlamıştır. babaanne kişi tam da bu sırada gözlerini ayıra ayıra "bucuu yavrum sapık mısın sen?" demiştir ve uykusuna devam etmiştir.
    (bucuu, 11.04.2008 17:57)
  11. birgün babayla annenin aynı olan sadece bedenleri farklı olan pantalonları karışır ve baba o pantolunu giyip içeri doğru süzülür ve sonra ortaya çıkan dialog
    kuzen:ooo enişte tarkan gibi olmuşsunn
    herkes:hehehahahuhu
    babanne:iyi daldan dala maymun gibi atlar artık
    herkes:??!!
    (bkz: atıl kurt)
    (frenchh chick, 14.06.2009 19:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil