belki ilginizi çeker
  1. · the divine comedy
  2. · la divina commedia
  3. · dante
  4. · türkiye den seri katil çıkmaması
  5. · insani komedya
  6. · sahaf
  7. · kitap
  8. · cehennemin girişinde yazan söz
  9. · 7 ölümcül günah
  10. · dante s prayer
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · annenin gençlik fotoğrafları
  5. · aşk ı memnu
  6. · yaran diyaloglar
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · adnan menderes
  9. · emrah ablak

ilahi komedya  

1. (bkz: the divine comedy)
    (amidala, 18.09.2005 22:04 ~ 22:15)
  2. (bkz: la divina commedia)
    (wondrous, 05.06.2006 09:29)
  3. ilahi komedya,
    sen adamı güldürürsün.
    (sinefilolog, 03.10.2007 00:47 ~ 00:48)
  4. (bkz: dante)
    (cyclops1988, 16.11.2008 14:08)
  5. güncel ve bir coğrafyayla* kısıtlı kalmamış olanını yazmayı düşündüğüm kitap.

1.5 yaşımdan beri pessimist bir insan olduğum için sadece cehennem kısmını yazıcam. araf ve cennetle uğraşmaya değmez benim gözümde. dante nin 7. katına indikçe daralan koni biçimli cehennem tasvirine diyecek birşeyim yok. gayet güzel. kendisini kutlarım.

en alt katta faşist diktatörleri 6. veya 7. çukura düşünüyorum. hitler, mussolini, franco, pinochet ve daha niceleri... hepiniz cehennemimdesiniz. ironik bir şekilde alevli cehennemin donmuş tek kısmını size ayırdım. boğazınıza kadar donmuş gölün içerisinde acı çekeceksiniz. ıstıraptan ağlayacaksınız fakat gözyaşlarınız akamadan gözkapaklarınızda donacak. 248 fahrenhayt derecedeki gözyaşlarınız kahverengi olacak ve içinize akacak, dışınızı donarken içiniz kavrulacak ulan. ağlamamak için ağlayacaksınız.

6. katta birkaç çukurda dolandırıcılar, soyguncular, din sömürücüleri, kadın pazarlayıcılar, tecavüzcüler ve çocuk tacizcileri olacak. bunlara isimleri bu aşamada vermek istemiyorum, başıma iş açılmasından korkuyorum. hayır bu ülkede davalar hemen sonuca bağlanabilse neyse. şimdi mahkemeye git gel uğraşamam. ama kim olduklarını anlarsınız eşşek değilseniz. türkiye' den tanıdık isimler.

şekillendikçe editliyecem bu giriyi. isim vermek istiyorum lan.
    (alkolik2000, 23.03.2009 10:28)
  6. kitap
    cehennem
    araf
    cennet
    bölümlerinden oluşyor
    ve yazarın beatrice'ye ulaşmaya çalışırken kendisiyle olan söylemlerine de yer veriyor
    aşkın anlatıldığı en güzel kitaplardandır denebilir.
    (çilem82debaşladı, 06.10.2009 23:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil