görseller
ikizikiz
ikizikiz
belki ilginizi çeker
  1. · kullanılan prezervatifi çöpe atmayan zihniyet
  2. · insanlık tarihindeki ilk kavga
  3. · doğum
  4. · xolotl
  5. · duble kuzen
  6. · fonetik alfabe
  7. · bir parça hamile olmak
  8. · ekiz
  9. · partenogenez
  10. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · yılmaz özdil
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · öğretmenler günü
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · bpg
  9. · written in the stars

ikiz  

1. (markrenton, 18.04.2004 01:22)
  2. sana vursam kardeşinin canı acırmı diye sorulan ve hemen arkasından bitane çakayım istersen diye esprisi yapılan, benzer ve aynı doğum tarihli kardeşler
    (itügözlük, 18.04.2004 12:12)
  3. ing. twin
    (invisibleruh, 18.04.2004 12:16 ~ 12:19)
  4. (bkz. meme)
    (shemsipashapasaji, 18.04.2004 13:41)
  5. bir tane beklerken piyangodan bir tane daha çıkma durumu, *
    (homo erectus, 05.05.2004 15:14)
  6. tek yumurta ikizi doğurma ihtimali tamamen tesadüfidir. tek yumurta olmayanların ise ihtimali 1/80 üzeri n'dir. genetik, yardımcı üreme teknikleri ve ileri anne yaşı çoğul gebelik şansını arttıran en önemli faktörlerdir.
    (golgi aygıtı, 03.07.2007 19:34 ~ 18.10.2009 03:58)
  7. tek yumurta ve çift yumurta ikizleri diye ikiye ayrılırlar ikizler.bir ikizim olduğu için ikizlik nasıl bir şeydir çok iyi bilirim. bir ikizim var dediğimde veya ben ve ikizimi beraber görenler her zaman ''aaaaaaaa, insanın ikizinin olması ne kadar güzel. bak değerini bil ikizinin. ah keşke benim de bir ikizim olsaydı'' derler ama bu insanlar daha madalyonun diğer yüzünü görmeden konuştuklarının farkında değildirler. her güzel şeyin olumsuz yanları olduğu gibi ikizliğin de kötü yanları vardır. mesela:

1)daha doğar doğmaz hayatınız ikiye bölünmüştür. sadece size gösterilecek sevgi, bir ikiziniz olduğu için ikiye bölünür.
    2)küçükken anneniz sürekli size aynı elbiseleri, aynı ayakkabıları alır ve her zaman bu elbise veya ayakkabıları birlikte giydirir. işte işin zor kısmı da burdadır.anneniz aynı elbiseleri size giydirdikten sonra dışarı yollar. siz de ikizinizle beraber yürümek zorunda kalırsınız.işte o an da herkesin gözü sizin üzerinizde olur. sanki yanlarından iki yaratık geçiyor da onlara bakıyorlar gibidir.
    3)biraz daha büyüdüğünüzde ve okul zamanı geldiğinde öğretmenlerin ve öğrencilerin hem ilgisine hem de alaycı bakışlarına maruz kalırlar. hele sizi aynı sıraya oturtma istekleri yok mu? işte o zaman insan utançtan yerin dibine girer.
    4)babanızın veya abinizin verdiği harçlıklar ikiye bölünmek zorundadır. bu yüzden verilen meblağ düşer.bu işten iki tarafta zarar görür.
    4)tek başınıza bir yere gitmek istediğinizde asla gidemezsiniz.anneniz ikizinize gözetleyici ve koruyucu görevi verip sizinle beraber gelmesini ister.
    5)ikiziniz yanınızda ise her hareketinizi bilinçli bir şekilde yapmak zorundasınız.çünkü yanınızda gammazcı biri vardır*
    6)35 yaşına geldiğinizde herkes sizle dalga geçer.oha lan derler adam 35 yaşında daha ikizi var.

bu kötü özellikler uzarda uzar. tabi ki iyi yönleri de vardır ikizinin olmasının ama benim tarafımda hep kötü yönler ağır basmıştır.

(bkz: ben bunu gördüm)
    (pirsultanabidal, 01.02.2009 11:08)
  8. aynı anne-babadan olmayanları da varmış. ana bir baba farklı ikiz terimi de böylece literatüre girmiş oluyor:

http://www.milliyet.com.tr/...
    (jugador, 18.05.2009 16:12)
  9. karnı acıkmış ikizlerde koordinasyonu sağlamak çok önemlidir. birinin ağzına memeyi verdikten sonra ondan süt gelmediğini anlaması en fazla 15 sn sürmekte. bu süre içinde diğer ikiz'in memesi verilip uyuması için pış pış yapılması gerekmektedir. eğer bu iki dengeyi sağlamayamazsanız işler boka sarabilmekte. sizin sağlayamadığınız koordinasyonu o muhteşem bebekler ağlayarak sağlayabilirler. hemen olay yerinden uzaklaşın.
    (bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (asymmetry, 03.07.2009 19:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil