belki ilginizi çeker
  1. · ergenekon iddianamesi 2
  2. · brezilya
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · prison brake
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · türkçeyi yeterli bir dil sanan zihniyet
  9. · allah ın boş vaktine denk gelmek

ikinci ergenekon iddianamesi  

sayfa  / 2
  1. işlendiği iddia edilen suçlara şöyle bir bakarsak;

mustafa balbay: devletin güvenliği ile ilgili bilgileri çalmak
    erol mütercimler: silahlı terör örgütüne üye olmak
    tuncay özkan: tbmm'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs
    adil serdar saçan: silahlı terör örgütü üyeliği
    ferda paksüt: terör örgütüne bilerek yardım
    gürbüz çapan: terör örgütü üyeliği, silah buluındurma
    levent ersöz: hükümeti ortadan kaldırma ve silahlı isyana teşvik
    turhan çömez: hükümeti ortadan kaldırmak
    ercüment ovalı: terör örgütü üyeliği
    levent temiz: terör örgütü üyeliği
    en çokta, tuncay özkan'ınsuçlandığı şeyin, ifade ediliş şekline çok güldüm.
    (bkz: deli saçması)
    (babamındavulu, 25.03.2009 14:23 ~ 14:35)
  2. pek çok yeni gözaltı ve tutuklama dalgasına sahne olacak yeni ergenekon iddianamesi.

henüz kesin olmamakla beraber, sivas, maraş ve gazi katliamlarını sol örgütlerin kullanılması aracılığıyla ergenekon örgütünün işi olduğu lanse edilecek ve tarikatlar, ülkücü komandolar ve diğer gerici unsurlar aklanmış olacak... !!

(bkz: sivil darbe)
    (allegra, 25.03.2009 14:25 ~ 14:28)
  3. son melih gökçek atağıyla birlikte; uğur dündar'ın, mehmet ali birand'ın ve özellikle mehmet ali erbil'in de gözaltına alınması halinde hiç şaşırmayacağım iddianamedir.

bir arkadaş dedi geçende, hocam biz bu iddianamenin daha birincisini bir şeye benzetemedik bu nereden çıktı.
    ben onun yalancısıyım.
    (elpinoras, 25.03.2009 14:29)
  4. iddianamede yer alan sanıklar ise şöyle sıralandı:

“levent temiz, hakan şanlı, adnan türkkan, süleyman solmaz, hatice bahtiyar, emcet olcaytu, adil serdar saçan, hamza demir, fatma sibel yüksek, erol mütercimler, mahir akkar, mesut özcan, sinan aydın aygün, mustafa ali balbay, emin şirin, osman gürbüz, ufuk mehmet büyükçelebi, ercüment ovalı, muhammed murat avar, ahmet tuncay özkan, birol başaran, adnan bulut, selim utku gümrükçü, ertaç giray, mehmet ali çelebi, merdan yanardağ, ilker güven, siyami yalçın, halis yavuz ışıklar, kemal aydın, murat ağırel, tunç akkoç, arif doğan, gürbüz çapan, neriman aydın, hasan atilla uğur, barbaros hayrettin altıntaş, ahmet hurşit tolon, mehmet şener eruygur, durmuş ali özoğlu, ibrahim özcan, levent ersöz, turhan çömez, doğukan yorulmaz, muzaffer öztürk, tanju güvendiren, eren mumcu, hasan hüseyin uçar, noyan çalıkuşu, yaşar tozkoparan, evrim baykara, önder koç, hüseyin nazlıkul, yüksel dilsiz, hüseyin keskin, ferda paksüt.”

en dikkat çekici olanı kesinlikle erol mütercimler'dir.
    hatırlarsanız ergenekon adlı bir terör örgütünün varlığından ilk bahseden, deşifre etmeye çalışan eski asker, şu an gazeteci yazar kişidir. can dündar'ın ergenekon belgeselinde en çok konuşan bilgi veren insandır. araştırmaları anlatır vs vs.

e bu iddianamede can dündar yok?..
    (elpinoras, 25.03.2009 14:34 ~ 14:35)
  5. (evilspirit, 25.03.2009 14:38)
  6. muhalefeti yok edip korku imparatorluğu kurmak için inşa edilen, davanın adını bir türk destanına bulayan ve değerlerimizi de yok etmeyi bu linç kampanyasında sürdüren iktidar bok yemesidir.

yine onlarca kişi hukuka aykırı içeri alınacak ve medyada adlarının karalanmasına izin verilecektir. belki aralarından birkaçı ölecektir kuddusi okkır ve üstün hizmet madalyalı askerimiz gibi. kasa diye belki yine birçok kişi içeri alınacak cebinde parası dahi olmayan.

1980 darbesiyle sol'u yok eden güçler, bu dava ile muhalefeti yok etmeye ant içmiştir. derin devleti akp lehine inşa etmek üzere tasfiye ederken, faillerini de muhalefet olarak göstermektedir. bunu yabancı medya kuruluşları dahi açık açık dillendirebiliyor.

hukuka uygun hiçbir şey yoktur bu davada. türkiye'de halkın devlete güveni sarsılıyor, yaratılan korku imparatorluğunda sürüler kat be kat büyüyor. yapılan ve yaratılan budur.

(bkz: akp nin türkiye yi bölme planı/@3206511)
    (bkz: akp nin türkiye yi bölme planı/@3206498)
    (albastropos, 25.03.2009 14:46 ~ 15:02)
  7. mustafa balbay a yapılan suçlamayla aklımı almış iddianame. ulan daha 2 ay önce tsk nın -dolayısıyla devletin- gizli ibareli belgelerini çarşaf çarşaf yayınlayan taraf gazetesi necidir o zaman?

yanıtlarınızı bekliyorum.
    (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 25.03.2009 14:58)
  8. iddanamede konuşmaların kayıtları var yine. o kayıtlarda geçen; rte sara hastasıymış, bu geçiyormuş.

marmara üniversinden getirilip televizyona çıkarılmış, kendine hukukçu denen bir gevşek de ntv'de diyor ki; yok seçim öncesi hoş değil rtenin rahatsızlığının bilinmesi vs.
    millet rteye oy verecek ama başbakan sara hastasıymış, vermeyelim çok yaşamaz vs mı diyecek.
    ya kalk git burdan!
    bu halk bu kadar ileri görüşlü olsaydı...neyse.
    (mental retardasyon, 25.03.2009 15:35)
  9. peygamber ocağımızın emekli paşalarının şov mast go on ları nın özeti...

tarihe geçen generaller hep ince zekalarıyla geçmişlerdir. tutkularının peşinden giden ürkütücü cesaretleriyle tarih olan generalleri okudukça irkiliyorum.

irkintimin sebebi bizim darbeci veteranların korkak ve zekasız oluşları. adamlar hertürlü maddi ve medyavi desteğe sahip olmalarına rağmen,
    şakşakçı bir gençliğe sahip olmalarına rağmen korkaklıklarından bir halt edememişler.

varsayalım benim düşündüğüm kadar desteğiniz yoktu harekete geçemediniz, peki utanmadan g-katakulli yaparak tahliye olmaya çalışmanızın izahı nedir... hiçmi cesaretiniz yok...
    bir ülkenin kaderine yön verecek kadar gözünüzü kararttınız madem biraz delikanlı olun...
    memleketin insanını umursamıyorsunuz anlayabiliyorum... sizin gibi çiğ insanlardan beklenir ama, ya çocuklarınız...
    onlarla yüzleştiğinizde hiçmi sıkılmıyorsunuz...
    (kuzeyde bir yer, 25.03.2009 15:42 ~ 15:44)
  10. tam seçimler öncesi ilaç gibi gelmiştir.
    (çılgın veyfik, 25.03.2009 17:53)
  11. daha birincisinde hiç ilerleme yokken, ikinci iddianame ile kafa karışıklığını uç noktalara taşımıştır. rte işsizliğe bu şekilde çözüm bulmuş olmalı. birçok gazeteci, birçok asker filan alınır, yeni iş imkanları sağlandı. bekliyoruz sabırla sonuçlanmasını.
    (merlot, 25.03.2009 18:08)
  12. ilahi komedya part ıı diyeceğim de böyle birşeyde ironi yapmak için kullanmaya acıyorum o muhteşem eseri.
    (kedikara, 25.03.2009 18:14)
  13. "suçluluk psikolojisi ile sesin yüksek çıkması" durumunu tekrar tekrar gördüğümüz iddianame. "aman biz de göte gelir miyiz" korkusuyla ne gazeteciler, ne paşalar bağırıyor. yarın yine evlerde zulalanmış mermiler, el bombaları dökülmeye başlar.
    (thedewil, 25.03.2009 20:51 ~ 20:52)
  14. gelecek nesillerin gülerek okuyacağı iddianame.
    (syme, 25.03.2009 22:43)
  15. (myster, 25.03.2009 22:48)
  16. 200 sayfayı çıkar çıkmaz okuyup buraya yorum yapan cabbar cevalleri gösteren iddianame.nerden buldunuzu canlar ciğerler.bana da bi gösterin de ben de okuyayım.
    (my jekyll doesnt hide, 25.03.2009 22:52)
  17. 1972 sayfadır:

(bkz: http://files.thedewil.com/...)
    (thedewil, 25.03.2009 22:57)
  18. çeşitli formatlarda ulaşılabilecek metindir;

http://www.milliyet.com.tr/...
    (elpinoras, 25.03.2009 22:59)
  19. bu dava 1 yıl içinde bitmeli, hız kesmeden bir kaç filmi yapılmalı, dizisi çekilmeli, müzesi yapılmalı, kravatlara şapkalara mayolara baskısı yapılıp satılmalı, tuncay güney onur günü düzenlenmeli ve gelecek nesillere "bakın insan yavruları aslında sağ sol yalan kemalizm şovanizm komünizm türkçülük kürtçülük ay ay aman alllahım şeytan işiydi bunlar aştık, size düşen ülkenin adını nur (belki ışık) olarak değiştirmektir" denecektir. nasıl olsa gelecekte tek ortak noktamız bu olacak domokratik insanlarım benim.
    (isteböylegüzelim, 25.03.2009 23:06)
  20. hey gidi hey dediğim iddianame, neden mi;

iddianamede işçi partili tunç akkoç ile ilgili bölümünde, elde edilen deliller başlığı altında, tip * terör örgütü olarak geçiyor. 60'lı yıllarda meclise 15 milletvekili sokan legal parti, şimdi terör örgütü olmuş. vay vay neler dönmüş serhat yaa.
    e bunlar kabul edilirse, şu an tkp örneğin; biz tip'in devamıyız diyor, onu da hemen terör örgütü olmaktan ötürü kapatmanız lazım.
    gel de şimdi bu iddianamenin samimiyetine inan ve gülünç bulma.
    (elpinoras, 26.03.2009 00:02)
  21. öyle bir zamanda gelmiştir ki bütün gündemi değiştirmiştir. seçime bi kaç gün kala akp li belediyelerin ortaya çıkan yolsuzluklarının üstü bu iddianameyle bir güzel örtülmüştür. tv haberleri iddianameyle başlayıp iddianameyle kapanıyor, gazeteler desen aynı. çok başarılı bir seçim oyunu olarak yayın hayatına başlamıştır hayırlısı bakalım.
    (bitti dagilin, 26.03.2009 10:12)
  22. akp ye sataşan herkesin bir şekilde bulaştırıldığı iddanamelerin ikincisi.
    (bkz: uğur dündar)
    (bkz: tuncay özkan)
    mehmet ali erbil li üçüncü iddanameyi sabırsızlıkla bekliyorum
    (rafinevinterize, 26.03.2009 10:34 ~ 17:07)
  23. darbe görüşmeleri, telefon kayıtları ve darbe günlükleri, bombalar, birbirini tamamlayan olaylar aşikarken, hala akp nin üzerine fatura ediliyorya bu ergenekon işi şaşıyorum yavv..

gerçekleri saptıranların haysiyetsizliklerini sikeyim.

amınakodumun darbecileri sizi...
    (incebelii, 26.03.2009 10:49)
  24. son günlerde hakkında çok konuşulan iddianame. devletin savcısı tarafından, yani bağımsız yargının en önemli kurumlarından biri tarafından yazılıp sunulduğu halde zamanlamasının iktidar tarafından belirlenebileceğini düşünenler varmış bu iddianamenin. yani iktidar "hadi aslan savcım. sunuvir şu iddiyanamiyi de şöyle bir vatandaşın gözüne girek seçim öncesi." diyecek ve o aslan savcı hemencecik iddianameyi sunuverecek öyle mi? işte ben buna gülmeye çalışıyorum ama gülemiyorum. artık komik bile değilsiniz. yani tamam muhalifsiniz de, yahu gözünüzü seveyim konuşurken azıcık da olsa kuvvetler ayrılığı nedir, ne işe yarar, devlet erkini kullanan kurumlar hangileridir ve aralarındaki görev ve yetki bölüşümü nasıldır bunları bir okuyun, öğrenin de öyle konuşun.

akp kapatılmanın eşiğine gelir, başbakan canhıraş bağırır: "yargını çek üzerimden ey muhalefet!" ergenekon soruşturması başlar, muhalefet figan eyler: "yargın ve sen beni safdışı bırakamayacaksınız. türkiye laiktir laik kalacak!". hay yargı kadar başınıza taş düşsün e mi?!

orduya laf edeni süründüren zihniyet, vatandaşın devlete karşı en önemli sığınağı olan yargıyı şamar oğlanına çevirenlere niye ses çıkarmaz, ona da ayrıca köpürmeli.
    (meramise, 26.03.2009 11:16)
  25. yeni malzememizdir. kulislerde döndürülecek meydanlarda çığırtılacak gazetelerde yazılacak goygoy bir sürü şey için yeni kaynaktır.
    (gebesh, 26.03.2009 13:39)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil