|
|
- bir günü oluşturan zaman dilimiyle ilgili tüm algılarınızı tersine çevirerek bu doğrultuda yaşayan, güneşin doğumuyla uyuyup batayazarken güne başlayan ve bazen kahvaltı edecek kadar dahi vakit bulamadan okula yetişmeye çalışan, "oğlum erken yatmam lazım bu gece yarın öğlen 3 de dersim var en geç bir buçukda uyanmam lazım" gibi söylemleri sonrası toplumun geri kalan kısmını oluşturan, normal günlük zaman dilimlerinde yaşayan insanlarca boğazlanarak öldürülme isteği oluşturan, arkadaşları "ya bu akşam sinemaya gidelim iki buçuk yada on altı kırk beş matinesine" söylemleri karşısında "ya dokuz buçuğa gidüüeeaan böhüüeaaa" şeklinde tepkiler veren, normal insanlarla beraber girişeceği her türlü sosyal aktivitede illaki bir zamanlama problemi yaşayacağından yalnızca sınıf arkadaşlarıyla takılabilen ve bu nedenle kapalı devre bir sosyal ortamı olan, her dönem harç zamanı geldiğinde ailesinin "ulan şu okuluna akranlarının aynı bölüme verdiği paranın on beş(abartı değil) (bkz: acı ama gerçek)katı para veriyoruz bari adam gibi oku" yaradılışlı bakışlarına maruz kalan, yine aynı hocalardan aynı dersi aynı sıralarda oturup almak için sırf öss de onlardan sıfır onda yedi(rakamla 0,7) puan az aldı diye onların on beş katı para ödiyen ve bir de üstüne bunun için sanki o bölümde okumayı haketmiyormuş muamelesi gören, televizyonda takip ettiği bütün programların gece yarısından sonraki tekrarlarını izleyen, tüm bu ters zamanlamayla yaşarken, devlet dairesi, hastane, okul idaresi gibi halletmesi gereken bir takım, normal zaman dilimlerine göre ayarlanmış bürokratik işlemle karşılaştığında bunları halletmek için, yola çıkması gereken zaman itibariyle, maksimum iki saat uyuyan, orucu uykuya tutturan (bkz: orucu uykuya tutturmak), mezun olup işe başladığında bir nevi uzun vadeli jet lag yaşayıp derin buhranlara giren, kısacası okumak için parasıyla rezil olan, ve onun için yatma vaktinin yaklaştığı saatler olan tan ağrmasına yakın vakitlerde artık normal sosyal hayatın bütün nimetlerinden kopup sözlüğe dert yanma modunda bilgisayar başında ter döken yurdum genci. allah yardımcıları olsun. her ne kadar oruçları hiçbir zaman kabul olmıyacak olsa da sözlerimi büyük türk düşünürü yaşar nuri öztürk ün bir vecizesiyle bitirmek isterim
(bkz: önemli olan niyet)
(bkz: kyrie eleison)
- vize ve finaller'in çoğu birinci öğretimlerle ortak saatlerde* yapıldığı için sık sık sınava geç kalan ya da hiç gidemeyendir.
(maglor, 28.09.2007 05:09 ~ 05:14)
- akşam yemeğini gece saat 1 de yedikten sonra sabah 6-7 ye kadar televizyon, sohbet, pc, kağıt oyunu, müzik gibi uğraşlarla zamanını(zamanlarını) geçiren, öğleden sonra 3 de uyanıp 4 teki dersine giden öğrencidir(öğrencilerdir). güneşe hasrettir(ler), vampirdir(ler) bir bakıma.
- 1.öğretim deki arkadaş ve 2. öğretim de arkadaş arası muhabbet
1. - abi nasılsın neler yapıyosun.
2.- iyidir saol sen napan
1. - aynı yok bi fark. şey diyecem yarın dersin kaçta ben 8 den 1 ya da 2 ye kadar, çıkınca biraz takılalım sen ordan derse girersin
2. - abi yarın benimde dersim sabah ya hoca erkene aldı.
1.- sabah mı hadi ya. hmm. kaçta peki
2. - 3 te abi 15 dakikada hoca gelmez 3 15 te falan filan derken....
1. kişi gerisini dinlemedi zaten, baktım bayılır gibi oldu bir an.
- liseden dostlarıyla okula devam ediliyorsa onlarla daha bir saran okuldur.hele bir bayan olarak saat 22:00-23:00 gibi eve gelindiğinde nerdesin sen gibi sorular sorulmadığından gece gezmenin tadına varıldığı yıllar olur.okul sona erince normal yaşama dönmek de hayli zor olur.zira okuldan sonrada eve geç gelmeler devam eder ve zor anlar yaşanır.
bir de ders saat 16:00 başlar, 2 ders sonra iftar yaklaşınca herkes bir koşuş içinde dersi terk eder ve sokaklarda koştura koştura iftar yapılacak yerler ararlar, tadı da bir başkadır.
hele de okulunuz sahil yolunda ise otobüs beklerken travestilerle muhatap olmamanız imkansızdır.bunun yanında sarhoşu, serserisi, balicisi ve bilimum sizide durakda iş(?) için bekleyenlerden sanmaları olasıdır.tabi bunun korkusu okulun ilk günlerinde yaşanır ve gelecek günlerde yanında en az bir erkek arkadaş bulundurmak şartıyla durakta beklenir.yoksa korkudan ağlamaya, polisi aramaya kadar varabilir olay.ayrıca polisler "siz burda bu saatte ne yapıyorsunuz ki" bakışından sonra kimlikleri isteyedebilir.ikinci öğretime yeni başlayan arkadaşlara duyrulur.sakın ha! kimlikleri evde unutmayın.
- örgün öğrencinin verdiği harç parasının bilmem kaç katını vermesi haricinde en kral öğrencidir.
(deulu, 04.10.2007 00:52)
- iftarları genelde dolmuşlar da açan,sahurlar da uyanmayan,aslında zaten hiç uyumamış olan öğrencidir.
kimisi vardır ki,ertesi gün ders yoksa eğer,sahuru yer yatar,iftarda uyanır.
kınıyoruz.
- birinci öğretim öğrenciden fazla para vermesi karşılığında en kral öğrenciliği yaşama hakkına sahip öğrencidir.geç kalkmak derdi yoktur, aileye dersim 22.00 de bitiyo diyip 16.00 da evden çıktıktan sonra işine ne gelirse onu yapma lüksüne sahiptir. gece istediği saatte yatar çünkü sabah erken kalkması gerekmez. derslerde hocalardan dinç olan tek öğrenci grubudur.
- en kısa tabiriyle a.m ve p.m kavramları yer değiştirmiş öğrencidir.
- elinden uykuyu alın, bir hiçtir.ortada dımdızlak kala kalır.afallar, sudan çıkmış balığa döner.
(bkz: kendimden biliyorum)(afiker, 14.07.2008 23:44 ~ 19.07.2008 00:42)
- sabah 7 dolaylarında bile son 8-10 saattir bilimum play station oyunları,kağıt,okey,tavla,briç gibi oyunlar ya da o gece sevgilisiyse kalmışsa; peşrev, elense, tırpan, künde, cezayir sarması gibi güreşte farklı oyunlarla haşır neşir olan öğrenciler daha çok bu gruba dahildir..
- ....
16.15 yola çıkış
16.50 simitçiyle randevu (bu simitçi borsa gibiydi, simit fiyatı yarım saat önce gelsem daha pahalı oluyordu)
17.00 ders
22.20 çıkış
23.00 yurda varış (yurtlarda kalanlar bilirler, yoklama vermek gibi bir derdimiz yoktu, icabında 01.00'de de girersiniz yurda)
23.00 - 00.30 bi ara kantine uğra, geçerken sigara odasındakilere zıkkım olsun beyler de, gülümse, odaya çık geyik, geyik, geyik... (uyudular)
00.30 aşağı (bodrum gibi bir yer) in arkadaşın bilgisayarında fifa 2002 oyna, hatta öbür bilgisayarda fifa 99'da 5 dk.da 10 gol at cahillerin ağzı açık kalsın)
02.00 kalk bilgisayarın başından yan tarafta pinpon oynayan arkadaşları seyret lan ben hiç beceremiyorum şunu de 336.defa
02.15 yat... horla osur horla osur horla...
07.00 zili duydun pavlov'un köpeği! kahvaltıya git, kuyruğa gir, zeytini sevmiyorsun o yüzden ekmekle peyniri bol al sade ikisini ye.
7.20 yat
8.00 kalk gazeteler gelmiş oku
8.30 yat
12.30 kalk pavlovun köpeği öğle yemeği
13.00 kendi kendine basket oyna. afferim 2.ayın sonunda 3 lük atabilmeye başladın ama akşamları 9 aylıkta hep 2. oluyorsun.
13.30 aşağı in, bilgisayarda oyna, müzik dinle vs.
14.30 odana çık,
müdürle on bin milyon baloncuk kere tartış:
-o yatak toplanacak!
-ama hocam ben 2.öğretimim zaten yeni kalktım.
puff desin gitsin...
diğer odaları dolan iki geyik çevir, tekrar odana dön.
16.15 yola çıkış...
not: ne kadar boş adammışım *
- gündüz öğrencilerinin genelde küçümsediği öğrencilerdir.çünkü örgün eğitim öğrencilerinin biraz daha yüksek puan alıp girdikleri bölümün aynısına gececiler daha düşük bi puanla girmişlerdir. bu yüzden de gececiler hep küçük görülür. özellikle okulun ilk zamanlarında. hocalarda bile bu öğencilere karşı bi önyargı vardır. söylenen sözler, yapılan hareketler belli eder bunu. gerçi sonradan bu önyargı yavaş yavaş ortadan kalkar. bi de ikinci öğretimlerde sınıf içinde dereceye girerseniz gündüz harcı ödüyorsunuz.bizde bu baraj % 10' du...
- yat saati: 5:00
kalk saati: 16:00 olan öğrenci kesimi
- istanbul gibi bir şehirde gerek trafik yoğunluğunun az olduğu saatlerde gidip gelindiği gerekse gündüzleri part time güzel işlerde çalışılabilmesi durumlarını düşündükçe imrendiğim mezun olduğum okul ve bölümde * imkan olsaydı bilerek ve isteyerek olacak olduğum öğrenci tipi.
- ramazan ayında ders olmadığı günlerde sahura kadar oturup bişiler yiyip yatan, iftara da 10-15 dk.kala uyanan öğrencidir.
böyle oruç tutar.
- saat 13:00, 15:00, 17:00 gibi absürd ve tutarsız ders başlama saatleri olduğundan hiçbir yarı zamanlı işte çalışmaya imkan bırakmayan öğrencilik modeli.
- özel evde kalan modeli için:
16.00 evden çık okula gitme niyeti ile durağa git
16.10 durakta karşılaşılan diğer 2. öğretim arkadaşlar ile okul yerine kahveye git bi güzel batak oyna.
20.00 lan bu ders önemli deyip kahveden ayrıl
21.00 derse gir
22.30 okuldan ayrıl
23.30 arkadaşların ile biraz cafelere takılıp eve git
24.30 eve gel tv yi pc yi aç
01.00 yemek hazırla, çay iç
02.00 arkadaşlar ile geyik yap
03.00 arkadaşlar ile boğuş
03.20 donuyla gelen komşuyu söz bi daha yapmıycaz şikayet etme de
03.40 evde arkadaşlar ile counter çevir
04.50 fırına git yeni çıkan peynirli poğcayı al ve evde hazır kıta bekliyen arkadaşı çayı demlemesi için çaldır
05.30 kahvaltıyı yaptıktan sonra biraz internete takıl, müzik dinle
06.30 yatmaya çalış
07.00 - 07 15 arası uyu
16.00 gibi kalk bi sigara iç durağa koş
sene sonu
17.00 da başlıyan dersin hocaları ile
- hocam bari ff verin
+ oğlum derse iki kere gelmişsin nasıl ff vereyim
- hocam yapmayın seneye çakışmasın dersler
+neyse bakarız.
- en günleri geceler olan öğrenci modelidir.zombie gibi yaşadıklarına dair rivayetlerde vardır.
- 1. öğretim olduğunu saklayan öğrencidir.
- şampiyonlar ligi maçları oynanırken derse giren,millet harcı 1 yatırırken 3 yatıran..gece eve dönerken köpek kovalayan 3-5 soru eksik yaptığından kader mahkumu olandır...
(bkz: kaderimin oyunu)
|