|
|
- sagopa kajmer & kolera düet albümünün ismi. çıkışının çok yakın olduğu bilinmekte. hatta önümüzdeki pazartesi veya salı çıkması bekleniyor. albüm için bir snippet verilmedi. albümde değişik sürprizlerin de dinleyiciyi beklediği kolera tarafından forumda duyuruldu. mesela bir poster olabilir, değişik kişilerle düet olabilir veya bir klip olabilirmiş.
(damned, 13.04.2007 21:19 ~ 21:28)
- (bkz: çocuk)
(bkz: ybsg)(styks, 13.04.2007 21:25)
- (bkz: biz)
- ortak özellik.
ikisininde inantçı olması ve aşklarını saklamaları gibi
- bir elmanın yarısı biz
yarısı bu koskoca dünya.
bir elmanın yarısı biz
yarısı insanlarımız.
bir elmanın yarısı sen
yarısı ben
ikimiz...
işte bu şiir ikimizi anlatan birşeydir.
- we're one, but we're not the same..
u2
- sagopa kajmer'in son açıklamasıyla mevzu biraz daha açıklığa kavuşmuştur. çıkış tarihi matbaacıların hatası yüzünden 4 gün ertelenmiştir (yani albüm 4 gün sonra çıkıyor). fakat bu akşam saat 21:00 'dan itibaren www.vemuzik.com adresinden albüm siparişi verilebiliyor. albümün ilk 5000'i özel basım (bkz: limited edition). bu ilk 5000 , çift cd halinde çıkacak. 2.cd de parçaların beatleri yer alıyor. 5000 den sonraki basımlar tek cd. albüm 18 parça + 3 skit 'ten oluşuyormuş. bir diğer sürpriz ise aynen bpg 'deki gibi bir el kitağçığı ve bunun içinde parçaların sözleri (ve parça hakkında yorumlar) sagopa ve kolera'nın el yazısıyla yazılmış. albümle beraber 1 kartpostal ve bir de poster de mevcut.
albümdeki parçalar
1-intro
2-ne bilirsin
3-monotonluk maratonu
4-bir var bir yok (featuring critical of critical madness)
5-şampiyonu sıkar yarış
6-gam tozu ve dunyanın ninnisi
7-bağlı hayatım pamuk ipliğine
8-a dan z ye hiphop argosu (skit)
9-super ikili
10-kendim için
11-af benim işim değil
12-kolaysa anlat
13-fani
14-biraz gülümsemeye ne dersin (skit)
15-emcee testi (featuring contribution x)
16-şahit varsa konuşsun
17-yarım gönülle bir opus
18-can havli
19-malum tahrip izleri
20-herkesin bir suçu var
21-outro
fiyat * : 19,9 ytl(damned, 16.04.2007 18:07 ~ 18:22)
- dün dinleyen arkadaşıma sordum ilk yorumunu, "bpg 2 diyorum abi süper!" dedi. içimde bir sevinçle albümü dinlemek için sabırsızlandım. neyse.. an itibariyle albümü dinlemiş bulunmaktayım. kısmi hayal kırıklığına uğradım. yine hoş albüm, ancak "bpg 2" diyemiycem albüm için. albümdeki beatlerin tadlarının bpg ile alakası yok. neredeyse hiç sample kullanılmamış.
not verelim dersek;
bpg=10
romantizma=8,8
karantina embryo=7
ikimizi anlatan birşey= 8(damned, 27.04.2007 14:29 ~ 21:25)
- (bkz: madalyonun güzel yüzü)
- sagopa'nın, gereksizce, şarkıların beat'lerini içeren ikinci bir cd hazırladığı ve fiyatını boş yere artırdığı albümdür. madem o kadar gerekli olduğunu düşünüyorsun, ayrı bir albüm yap, sür onu piyasaya. insanları beat almaya mecbur etmek ve boşu boşuna fiyatını artırmak zorunda mıdır ki kuvvet mira?
- ilk 5000'in limited edition olarak basıldığı, ikinci sürümün tek cd şeklinde ve münasip bir fiyatla satışa sunulacağı albümdür.
- sagopa nın kolerayı elinin hamuruyla cırıl cırıl bağırmasına izin vermesiyle kötüleşen albüm. o lirikal seviyedeki bir insan kolerayla bu albümü çekilemez kılayazıyor ancak kılamıyor çünkü sagopa nın ölüsü yeter bizlere.
- sagopa'nın damarlarımızı bir kez daha feth ettiği albüm. kafile albümünün ardından misyonundan kopacak diye çok tedirgin olduk ama abimiz yine bizi utandırdı.
- sagopa kajmer'in kendini bir kez daha kanıtladığı, kolera'nın ise 'eh işte' bir performans sergilediği kuvvetmira ailesi albümü.
hele o 'ne bilirsin' şarkısı ilk dinlemede beni başka biryerlere götürmeyi başardı.
- bilgisayarın başına geçtiğimde baştan sona defalarca dinlediğim, tek kelimeyle mükemmel bir albümdür. ayrıca bu albüm ilk defa baştan sona dinlediğim tek albüm olmuştur.
- şarkıların neredeyse yarısını ceza'ya diss olarak nitelendirebiliriz.
(gakko, 05.06.2007 22:02)
- d n r listelerinde en çok satan üçüncü albümdür. ve aynı ismi taşıyan internet siteside vardır.
www.ikimizianlatanbirsey.com(s a t o, 18.06.2007 14:14 ~ 14:37)
- albümden ilk klip kolaysa anlat adlı parçaya çekilmiştir. klipte sadece kolera boy göstermektedir, kanaatimce hoştur.
- sagopa kajmer ve kolera'nın akıllara durgunluk veren muhteşem albümleri. gam tozu ve dünyanın ninnisi adlı parça dinlenmeli.
(bkz: sagopa stara addır)(beta, 04.08.2007 12:48 ~ 12:49)
- her zamanki gibi sagopa nın aforizmalarıyla bezeli , tadından yenmeyecek albüm.her bir parça ayrı gaz , her bir parça ayrı kederlidir..
ayrıca uzak diyarlardan gelen zenci dostlarımızın yaptığı düetlerde albüme ayrı bir hava katmakta..
(bkz: contributio)
(bkz: critical of critical madness)
kanımca en gaz parça ise ; (bkz: şampiyonu sıkar yarış)
zıp zıp zıplayan edit: hazır aforizma demişken ; sensiz geçen günlerin kazası yok be sevgili...
- yarın ankara'daki konseriyle turnesi başlayacak olan albümdür.
ankara'da ilgi gördüğüm kadarıyla oldukça yüksek, yarın gidip göreceğiz bakalım sago bizler için neler hazırlamış...
turne ile ilgili detaylı bilgi için: http://kolorap.org/...
- albümün ismindeki son kelime "bir şey" değil "birşey" olarak yazılmış, evet rahatsız edici.
(bkz: http://img352.imageshack.us/...)
|