|
|
- hafif rampa olan, özellikleri geceleri boş olan, gündüzleri kalabalık da olsa çok ilerisi görülerek gidilebilen, arabanın bağırması (bkz. modifiye eksoz) amacıyla asla ama asla üçüncü vitese takılmayıp sonuna kadar ikinci viteste gidilen, gidilmesi gereken, en azından benim gittiğim, bazılarının (bkz. cyberboy) ısrarla üçe aldığı ya da kesintisiz gaz verince çok hızlandığından dolayı birden yavaşlamak zorunda kaldığı, aslında aragaz ile hareket edilmesi gereken, her şehirden benzerinin bulunduğu, ya da benim öyle düşündüğüm *, bir başlık niteliği taşıyıp taşımadığı hakkında şüphelerimin olduğu yol.
- adı üstünde 2.vites yoludur. araba 85-90 km'lere kadar bağırttırılır bu viteste, önünüzden kaçanları izlemesi pek zevklidir; bazen "aha işte yine geçiyo!" bağırışlarını duyarsınız. ancak kontrollü olunmalıdır çoluk çocuk çıkar gündüz vakti mazallah. bana özel taktikler öğreten sevgili hava atma hocam makaveliye buradan selamlar.*
- (bkz. mavi sakal)
(bkz. iki yol)
- bugün ikinci viteste yüze çıkıldığının kanıtlandığı yol.
- makaveli hocam yanımdayken kendisinden aldığım güçle, hırsla 100e kadar çıkabildiğim yer. daha sonra araba devirden düşüyor kendi kendine ne gariptir di mi? di.
- yokuş yukarı 3 veya daha büyük bir vitesle giderken arabayı çelme yemiş koşucuya çeviren, birden altınızdaki arabanın bütün gücü emilmiş hissi veren ve isteseniz de istemeseniz de vites düşüp 2'yle gitmenizi size telkin, ihtar hatta emir eden yoldur.
- (bkz: bahçeşehirde caminin yanından çıkan yol) denendi, çok iyi performans veriyor. ama havada yağmur, dolayısıyla yerde hafif çamur varsa, siz de lastikleri 3-4 senedir değiştirmediyseniz, birden gaz verilmesi tehlikeli oluyo. malum yol kaldırım taşı döşeli, araba patinaj çekiyo.
- (bkz: garage)
|