iki yol 

adana çık aradan

1. mavi sakal'ın seneler geçsede aklımdan çıkaramayacağım müthiş şarkısı.
    (darkelf, 19.03.2004 13:47)

2. neden soruyorsun nereye gideyim
    iki yol var demiştin hangisini seçeyim...
    (nomad, 19.03.2004 19:05)
  3. iki yol var demiştim birinden gidiyorum.
    hepsinin sonu ay ay aynı.... şeklinde sözleri olan başarılı bir parça
    (homo erectus, 19.03.2004 19:07)
  4. sözlerini de yazalım tam olsun...

neden soruyorsun,nereye gideyim
    iki yol var demiştim hangisini seçeyim
    korkma bebeğim,hepsinin sonu aynı
    çok yukarlarda biriymiş,bunları yaptı
    neden soruyorsun,nereye gidiyorum
    iki yol var demiştim,birinden gidiyorum
    gözyaşları bebeğim
    hepsinin sonu aynı
    birinin eksiği,birinin fazlası
    birdenbire boşalan yolların ortasındayım
    hedefler hep,çok çok kolay olmuştu
    nereye nereye nereye gideyim
    korkma bebeğim
    hepsinin sonu aynı
    çok yukarlarda biriymiş,beni aldı
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 25.12.2004 20:28)
  5. bıkmadan defalarca dinlenebilecek nadir şarkılardan bir tanesi.
    ''korkma bebeğim hepsinin sonu aynı
    çok yukarlarda biriymiş bunları yaptı'' .dizeleriyle beni benden alır ayrıca.
    bir de dinlemek isteyenler için:

(bkz: http://www.anadolurock.com/...)
    (eddarosa, 10.06.2005 21:06 ~ 21:06)
  6. "işte size insanın taa yüreğinin içine dokunabilen bir şarkı daha!"dedirten mavi sakal parçası.bir insanın mavi sakala tapınması için başlı başına bir sebep teşkil eden bu muhteşem eser,
    ...iki yol var demiştim,birinden gidiyorum
    gözyaşları bebeğim
    hepsinin sonu aynı...kısmıyla bilhassa göz pınarlarında tomurcuk yaşlar birikmesine sebebiyet olur.
    (guest8644, 22.07.2005 19:11)
  7. mavi sakal'ı mavi sakal yapan albüm kan kokusu'ndan bir parçadır..
    (lethromar, 20.06.2006 21:45)
  8. vokalin telaffuzu biraz daha iyi olsa en iyi türkçe şarkı olma potansiyeline sahip mavi sakal parçası. ama biz onu bu haliyle sevdik.

hedeflaaarep çok çok kolaayooluştu gibi. (sözlerini görmesem anlamazdım burayı)
    (plectrum, 25.06.2006 08:24 ~ 08:25)
  9. mavi sakalın bu zamana kadar yaptığı en iyi şarkı...
    (yagmalanmıskent, 25.06.2006 12:26)
  10. genellikle kahve falında çıkan yol. yollar açık olabilir, tam terside olabilir..
    (bkz: fala inanma falsız kalma)
    (bambuk, 25.06.2006 12:30 ~ 12:30)
  11. şarkı sözleri sadeymiş gibi görünse de değildir, derindir, derincedir.

neden soruyorsun
    nereye gideyim
    (tangerine, 02.01.2007 22:35)
  12. mavi sakal'ın güzide parçasıdır.güzel bi de klibi vardır.sözler ince ince doğranmış şekilde dimağa gider.orada tekrar vücut bulur.
    (mabel, 22.01.2007 23:44)
  13. mavi sakal 'in süperötesi şarkısı. farklı bir havası vardır. özellikle sorular içerisinde boğulurken bir de bu şarkı dinlenirse, iyice kişi bir bilinmezliğe doğru sürüklenir..

iki yol var demiştin
    hangisini seçeyim
    ..
    nereye nereye nereye
    gideyim??
    (mor kedi, 30.01.2007 21:20 ~ 03.09.2007 04:25)
  14. (bkz: gözyaşları bebeğim hepsinin sonu aynı)
    (excalibur, 22.02.2007 18:35)
  15. bu şarkı için cinsel birleşmenin en sık kullanılan iki tipinden hangisini seçeyim?* manasına geldiğibe dair bir söylenti , dedikodu vardır.
    (cybi, 22.02.2007 19:07)
  16. mavi sakalın insanın ağzını açık bırakan, sonra yutkunmasına sebep olan ardından boğazında bişi düğümlenmesine yol açan ve aniden içine oturan şarkısı. * *
    (zinzoline, 19.04.2007 20:48)
  17. gerilim sebebi olan bir şarkıdır.dinlendiğinde metobolizmayı olduğu gibi bozabilir.dinlenmesi o kadar da kolay bir şarkı değildir.
    (kesme şeker, 07.05.2007 14:08)
  18. sahil ve gitar konulu kompozisyonların baş kahramanıdır. ekstra olarak bazı düdükler bu şarkıyı kız tavlamak için kullanabilirler bile.
    (chinaski, 07.05.2007 14:10)
  19. her dinlediğimde aklıma solucanlarla ilgili bir deneyi hatırlatan şarkı.

şimdi deneyimizde iki yol vardır. bir yolun sonu elektrik çarpmasına sebep olur, diğeri ise temizdir cicidir. solucanlarımızdan elektrikli yola düşüp acısını çekenler, cici yola dönerler. bu acılı solucanları ganglion denilen beyin öncesi bir formları kesilince solucanlarımız cici yola devam ederler. ancak yeni bir ganglion oluşturdukları anda, eski unutulur gene elektrikli yola doğru uzun bir yürüyüş başlar.

not:deneyi hatırlayan varsa buyursun...
    (talen, 07.05.2007 14:23)
  20. (bkz: ikinci yol)
    (ben bilmem beyim bilir, 07.05.2007 14:57)
  21. 4 yıl boyunca neredeyse her rock bar ambiyansında, çaldırılıp, bağıra bağıra söylenilen, kardeşliği, beraberliği, tercihlerimizi, o an içimizdeki tüm duyguları yüklediğimiz parçadır. biralar havaya kaldırılır, eller kavuşturulur, nakarata kadar sakin devam edilir, nakaratta kopulur. o kadar anlam yüklenmiştir ki, güzel bir mavi sakal klasiği olmaktan çıkmıştır gözümüzde. nerde bu parça çalsa, aklıma onlarca hatıra, geçmişe dair tebessüm ettiren kareler gelir. selam olsun eski tayfaya dedirtir hep. o günleri özlettirir insana bir an. o yılların tanımı olmuştur artık. iki yol dönemi ve seçilen yol. getirdikleri götürdükleri. o seçimi yapmadan öncesidir, belki çoktan yapmıştık ama bilmiyorduk hiç birimiz.
    (rene, 03.09.2007 04:22)
  22. mavi sakal'ın en sevilesi şarkılarından; ama az önce doludizgin yıllar diye bir dizinin reklamında çalıyordu. "nassıı yani?" falan oldum... (ağla1)
    (bkz: falan olmak)
    (bkz: dumur)
    (maia, 12.08.2008 22:29)
  23. güzeldir çok güzeldir de enstrümantal hali daha derinden etkiler.
    (fitnefücur, 13.08.2008 15:47 ~ 15:48)
  24. gece gece tv de dinlerken ,ve tüyleri diken diken ederken akla aynı hızla "the road not taken"ı getirmiş, oradan da çok yere götürmüş şarkı.

two roads diverged in a yellow wood,
    and sorry ı could not travel both diye başlayıp

two roads diverged in a wood, and l --
    l took the less traveled by,
    and that has made all the difference .

diye biterken şiir. albus dumbledore, harry potter'a der ki: " hayat yeteneklerin değil, seçeneklerindir.

iki yol var demiştin
    hangisini seçeyim?
    hepsinin sonu ay ay ay aynı değil.
    (ctrl z, 13.08.2008 23:29)