belki ilginizi çeker
  1. · my best friend s girl
gündem
  1. · yasaklanması gereken şeyler
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · dünyanın en seksi şarkısı
  4. · boylumlama
  5. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  6. · colin kazım richards
  7. · babaların garip huyları
  8. · gelsene lan gelsene
  9. · lan terbiyesizlik yapma

iki yakın arkadaşın aynı kişiye aşık olması  

1. arkadaşlar arasında oluşacak olan büyük düşmanlığın veya işin içinden çıkılabilirse daha sağlam dostşuğun başlamasına vesile edecek olaydır.
    üstesinden gelmek gerçekten çok zordur..yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmeyen arkadaşınız kardeşim dediğiniz dostunuz yılları paylaştığınız kişi ile aynı kişiye aşık olmak...paylaşamazsınız ki onu...zaten her çıkan çıkan şarkıda aklınıza o geliyor her sigarayı ona yakıyorsunuz...her içkiyi yudumlamasında gözleriniz aklınıza geliyor...o duygular tekelinizde sanıyorsunuz...kendinizi kaptırmışsınız...fakat aynı duyguları paylaştığınız birisi var yakın arkadaşınız.bir an herşeyi önünüze serip düşünürsünüz olaylar nasıl gelişti ne oldu ne bitti nası bu hale gelindi..neden o neden benim dostum bana bu kazığı attı diye.kazık mı? duy gu mu? kıskançlık mı?.fakat önüne geçemezsiniz.o yasak duygular o arkadaşınızın aklını başından alıp karşı cinsi hayalinde yüceltip sizden daha çok sevdiğini iddaa etmekte..hatta sizin ona değer vermediğinizi.onun hiç belki bir hiç olduğunuzu bile düşünebilir...duygular duygular duygular.işin içinden çıkılamayan bir sonsuzluk gibi sanki.

bir süre sonra dostunuzla aranızda gerginlikler başlar.her çalan telefonunda her gelen mesajında her gelen çağrıda telefonuna sevdiğinizden geldi sanır.onun da rol yapmada üstüne yoktur o an oymuş gibi davranır.siz de yaparsınız aynısı..soğuk savaş dönemleri başlar.kız veya erkek karşı taraf da olaydan haberdar ise henüzde kararı kesinleşmemiş ise kesinlikle işi çığrından çıkaracak hareketlerde bulunur..kararını çoktan vermiş ise dostlardan biri çekilmek zorunda..öyle olmalı.haseti bir kenara bırakmalı.

eğer sonuç iki aşığında aleyhinde olmuş ise onlardan iyisi yoktur.bu güzel anılarını yaşadıkları stresli hazeyanları hararetli günleri tartışıp gülerler..içlerindeki duyguyu bastırmış olmalarından bahsederler hep.ne kadar doğrudur bilinemez.dostluğu pekiştirip eski günleri hasretle anmaya devam ederler..
    (çıkar şu üstündekileri ne dediğin anlaşılmıyor, 05.06.2009 22:47)
  2. (annakarenin, 05.06.2009 23:14)
  3. aynı kişiye aşık olan iki kişi, sizin yakın arkadaşlarınız ise hepten boka saran bir durumdur. havada uçuşan akıl almaz sırları kaldıramaz olursunuz.
    (kulisfobik, 05.06.2009 23:17)
  4. arada olan kıza oluyor. hele ki ikiside kızın yakın arkadaşıysa* çok zor bir durumdur.

iki yakın arkadaşın arası bozulur artık eskisi gibi arkadaşlık söz konusu olmaz. yarış halindedirler. biri gelir seni seviyorum der öteki gelir seni seviyorum der. aman allahım! böyle bir yarış olamaz.. zavallı kız arada kalmıştır, ne yapacağını şaşırır. kız, bu yarış halindeki arkadaşlardan birinden hoşlanıyorsa durum daha da zorlaşır.esas kız, esas oğlana sevdiğini söyleyemez böyle bir durumda. diğer oğlana arkadaşlıktan öteye gidemeyeceklerini anlatmaya çalışır öncelikle.. ama nafiledir. artık onlar yarış içine girmişlerdir. ısrarcı davranır.. kızda yavrum diğerini üzmek istemez.esas oğlana sevdiğini söyleyemez. yok böyle bir acı. kız arada kalır sinir stresten bir anda onyaş yaşlanır. sonunda.. 'yine bana hasret yine bana hüsran var yine bana esmer günler düştü' şarkısı eşliğinde esas kız, esas oğlan ve diğer oğlan her biri birbirinden habersiz bi köşede ağlar. (hayır.kız da bişeye benzese yanmıycam. işte aşkın gözü kördür sözünü doğrulayan durum. tecrübeyle sabittir.)
    (ya herşeyim ya hiçim, 06.06.2009 00:08)
  5. üçüncü bir kişinin çıkıp esas kızı/oğlanı ellerinden almasıyla son bulacak çekişme sürecidir.
    (excalibur, 06.06.2009 00:09)
  6. aşık olunan kişi seçimi yapar ;
    (bkz: seni seçtim pikaçu)
    (goriot ana, 06.06.2009 00:13)
  7. arkadaşlar arasını bozmakla beraber aşık olunan kişinin de götünü kaldıracak hadisedir.
    (comandante, 06.06.2009 00:14)
  8. (red satin stilettos, 06.06.2009 00:16)
  9. (balefulwhisper, 06.06.2009 00:18)
  10. amcayla yeğenin aynı kişiye aşık olmasının bol reyting yaptığı şu günlerde pek de ilgi çekmeyecek durumdur.

(bkz: aşk ı memnu)
    (condom kursunu, 06.06.2009 00:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil