|
|
- (bkz: hiç bu kadar mazoşist fantezilerim olmamıştı)
- hayatı evcilik oyunu zanneden sanatçı(!)sözü. gerçek hayatı görme şansı olmamış yazık.
- modernliğe hazır olmayan bayanlar, sırf adetten diye modernliğin savunucusu olur da feminizmin saflarına katılırlarsa, modernlikten tatmin olmazlar. bu söz bu bocalama sürecinin örneğidir. ve hatta,
(bkz: eşek hoşaftan ne anlar)
- kocasına "sen de erkek misin" diye bağırarak kavga çıkartan kadınları hatırlamama sebep olan cümle.
(bkz: gemi azıya almak)
- boşanmanın sorumluluğunun kendi üstünde kalmasını engellemeye çalışanların, sebep bulamadıklarında vardıkları son noktadır.
- iki değilde bir tokat atsaydı ; güçsüzlüğün, dayak yemenin ne olduğunu hissetseydi de bu sözü söylemeseydi dedirtten bu nasıl iştir yarrabi diye de sorulara sürükleyen tam o sorulara cevap bulacakken lan böyle insanlardan ne bekliyorsun dream diyip hızlıca konudan koşarak kaçmama neden olan sözdür.
- bi de kafa çaksaymış tam olurmuş be güzelim dedirten eblek varsayım.
- hülya avşar da buna benzer talihsiz bir açıklamada bulunmuştu zamanında..."kadın hakkettiği zaman erkek şaplağı yapıştırır " demişti..
(bkz: dayak cennetten çıkmadır)
(bkz: tövbe tövbe)
- erkeğin maço olanını severim ,erkeğin höt dedi mi susacaksın ,ben bilmem beyim bilir... şeklinde devam ettirilebilecek cümlemsi. sabah programları izleyen manyak annelerin yetiştirdikleri kızların yavaş yavaş topluma katılmasıyla daha da göze batacak durum.kendini bireyden önce bir erkeğin bişeyi(karısı kızı sevgilisi o su bu su) olarak gören zihniyet cümleciği.
(styks, 20.03.2007 20:23)
- hayatı boyunca dayak yememiş ama bu yaşa kadar her gün dövülmesi makbul olacak türden kişiliği gelişmemiş ve gelişmeyecek bir tür insani varlık sözü.
(te5ir, 20.03.2007 20:57 ~ 20:59)
- demet akalın: erkutcum kocam çok pısırık olduğu için boşadım, bana iki tokat atsaydı boşanmazdık.
erkut abi: küresel ısınma sebebiyle havalar çok sıcak bugünlerde, gel seninle soğuk bir limonata içerken konuşalım bunları.
yer: 'erkut abi dayak arsızı kadınları ehlileştirme merkezi'
erkut abi: alın bunu, ilk önce çukurova pamuk tarlalarında güneş altında çalıştırıp solaryum yanığı rengini iyice bi koyulaştırın. daha sonra ilköğretimden başlayarak yüksek lisans yapana kadar yeniden okutun. baktınız hala akıllanmadı, aile içi şiddetten canı yanmış ne kadar kadın varsa hepsinin çığlıklarını kulak zarı yırtılana kadar dinletin. hadi bakalım.
- "iki posta atsaydı boşanmazdık" diyen başka bir medyatik kişilik de ileride çıkar bu gidişle.domino taşı gibi;biri yellenirse diğeri büyük hacetini giderir.o tokatları atmadığı da iyi olmuş bir yerde.haftalarca kocasından dayak yedi,mağdur kadın vs. olarak gündemi işgal eder,cinnet getirirdik ekran karşısında.böyle iyidir.bir iki gün sonra geçer.bakalım bundan sonra kim ne yapacak,ne diyecek?allah'ım;daha neler göreceğiz,duyacağız ya rabbim!
(luto, 21.03.2007 22:55 ~ 22:57)
- burda bahsi geçen tokat; türkiye de yaşayan ve kendini dünyanın olmayan bir yerinde yaşıyormuş gibi hisseden (çünkü dünya üzerinde şiddet olmayan bir ülke şehir ilçe veya eyalet yok) yurdum insanının, "batıda hiç böyle şeyler olmuyor ay biz modern olma yolunda insanlarız cık cık cık" tarzında eleştirisine maruz kalacak, babasının annesini, dedesinin anne annesini dövdüğünü unutaraktan yadırganacak tokat türünden değildir.
burda yıllardır sahne alan ve artık çevresindeki tüm erkeklerin timsah yaklaşımlarından kurtulduğunu hissetmek için, evlenip bir "er kişi" ile yaşamaya başladıktan sonra o koruyuculuğu hissetme çabası vardır.
kadına uygulanan şiddet ve bundan zevk alan kadınların durumu ile kıyaslanmaması gereken mecazi anlamı algılanması gereken bir sözdür.
- aslında şunu demek istemiştir;
çavuşuna iki tokat atıp kaldırsaydı şimdiye boşanmazdık.
(bkz: çavuşu tokatlamak)
- (bkz: parçala beni haydar)
- bir yandan kadına şiddeti engellemeye bunun ilkel bir güdü olduğunu,zararlı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz,bir yandan topluma rol(!) model olmuş insanlarımız boyle tüyler ürpertici laflar ediyor dedirten cümlemsi.
yaprak döker bir yanımız
bir yanımız bahar bahçe
- ancak kendine saygısı olmayan bir kadına yakışacak cümle.dünya'dan bi haber yaşayan toplum da ezilen, dayak yiyen, tacize uğrayan kadınların yaşadığı acıları algılayamayan şımarık kadın lafları...
(billy, 06.11.2007 12:58)
- (bkz: bir evlilik kurtarıcısı olarak tokat)
- - iki tokat atsaydı lan napıyorum ben der kendime gelirdim hakim bey. ama iki tokat atmadı ki o sadece bir tokat attı. halbu ki ben gerizekalıyım aklımın başına gelmesi için okkalı bir dayak yemem lazım. suçlusu kocamdır hakim bey.
- yaz kızım....
|