belki ilginizi çeker
  1. · haberin olsun
  2. · büyü de gel
  3. · gölgede aynı
  4. · beni ağlatma
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · google wave
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · okan bayülgen
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · piç görünümlü efendi erkekler
  9. · ata türk

iki tas çorba  

1. mustafa sandal'ın gölgede aynı albümündeki en güzel şarkılardan biridir. sevgili için kurulan hayallerin duru bir şekilde anlatıldığı şarkıdır;
    gözlerini kapat ve sen düşün benim yerime o dağları. nasılsa yolu yoktu hayalimde, bir nehir akar hiç durmazdı. bir küçük ev vardı tepesinde, eteğinde. tahta bir masa vardı bahçesinde, üzerinde.iki tas çorba vardı sıcak sıcak içmesen de. kız inan ki vallah ben yaşardım hep seninle. ne bilen, ne gören, ne duyan, duysa da fark etmez inan! ha bir an, ha ömür sürse de böyle. ne bilen ne gören, ne duyan, duysa da fark etmez inan! ha bir an, ha ömür geçse de böyle.
    (gülümsün, 06.04.2006 00:35)
  2. her dinleyişimde bu ev dagın tepesinde midir, eteğinde midir? diye düşünmeme sebep olan şarkı...
    (amphitrite, 06.04.2006 00:38 ~ 00:38)
  3. şimdilerde üstüne para verseler dinlemediğim mustafa sandalın bana çocukluğumu, kasetleri, walkmanleri, ve 10 sene evvel kuzenle yaptığımız bir uşak-ankara otobüs yolculuğunu hatırlatan güzelim şarkı...
    (leyl, 29.12.2007 03:26 ~ 03:28)
  4. komik bulunsa da samimiyetiyle içten içe insanı saran mustafa sandal şarkısı.. akdeniz ormanları eteğinde araba içinde dinlenir.
    (archi, 04.08.2008 23:52)
  5. batan güneşin bulutları renk kartelasına çevirdiği bir manzaraya doğru sürülen aracın içinde dinlenilmesi durumunda sağa çekip bir sigara içirtebilecek tesirdeki mustafa sandal masalı. masal diyorum çünkü 'nasılsa yolu yoktu hayalimde' demiş abimiz tam 12 yıl önce...
    (feseler, 29.01.2009 21:18)
  6. mustafa sandal'ın imza attığı en güzel üç şarkıdan biri. diğerleri için;
    (bkz: haberin olsun)
    (bkz: büyü de gel)
    (ayşen gruda, 28.06.2009 21:21)
  7. anladım ki ben dahil herkes bu şarkıyı şehirlerarası yolculuklarda, çam kokularının hakim olduğu bölgelerde dinlemiş. öyle hakkaten, tüm gölgede aynı albümü bana da -herkes gibi- çam kokusuna karışan araba (veya otobüs) iç aksamı kokusunu hatırlatır. mide bulantılı antalya sahil yollarında gece vakti yolculukları, tarsus'un yaylalarını, gülek boğazını, bolu dağını hatırlatır.

eline sağlık lan mustafa.
    (janken, 16.08.2009 18:14)
  8. walkman döneminde mustafa sandalın ev sevilen slow parçası. geceleri yatakta uyumadan önce şarkıyı dinleyerek hayallere dalardım. o dönem aşkı hiç yaşamadığım için bu şarkıyla tanımlardım. kanımca mustafa sandalın en güzel eseri.

iki tas çorba

gözlerini kapat ve sen düşün
    benim yerime o dağları
    nasılsa yolu yoktu hayalimde
    bir nehir akardı, hiç durmazdı

bir küçük ev vardı; tepesinde, eteğinde.(eteğinde,tepesinde)
    tahta bir masa vardı; bahçesinde, üzerinde
    iki tas çorba vardı; sıcak sıcak içmesende
    kız inanki vallah ben yaşardım hep seninle

ne bilen, ne gören, ne duyan
    duysa da farketmez inan,
    ha bir an, ha ömür
    sürse de böyle

ne bilen, ne gören, ne duyan
    duysa da farketmez inan,
    ha bir an, ha ömür
    geçse de böyle

söz-müzik: mustafa sandal
    (eden blur, 06.10.2009 15:55)
  9. şimdi ismini görünce "bi açıp dinleyeyim yaa" dedim , burnumun direği sızladı. hiç aşık olmamıştım daha bu şarkı çıktığında 11 yaşındaydım çünkü henüz. aşık olduğum için mi acıttı yoksa gerçekten bu kadar etkileyici bi şarkı mı anlayamadım...

gözlerini kapat ve sen düşün , benim yerime o dağları...
    (bençokdüşündümişiniçindençıkamadım, 06.10.2009 16:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil