gündem
  1. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  2. · kar yağarken hissedilen duygular
  3. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  4. · yetenek sizsiniz türkiye
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · zar şeklindeki lastik sibopu
  9. · sevgilisine sadık kalan erkekler

iki takım birden tutmak  

1. örneklerini anadolu şehirlerinde yaşayan birçok vatandaşımızda görebiliriz. eğer oturduğu şehrin takımı da herhangi bir ligde oynuyorsa hem bu takımı*hem de 3 veya 4 tam karar veremeyeceğim büyük takımdan birini tutma durumudur. örneğin sivaslı bir futbolsever, galatasaraylı olabilir. kötü olan ise galatasaray'ın sivasa deplasmana gitmesi durumudur. futbolsever arkadaş çevresinin de gazıyla sivassporun tribününe gider ama aklı fikri galatasaraydadır. gol atınca sevinsin mi üzülsün mü? garibim ne yapacağını bilemez.

not: takımlar örnek verilmiştir başka takımlar da olabilir.
    (bkz: ukteydim doldum)
    (karoten, 11.12.2005 12:14)
  2. stadyumda, havanın soğuk olması sebebiyle takımına hakim olmaya çalışan taraftarın devre arasını bekleme çabası.

-ıvvv hadi hoca ya çal şu düdüğü
    -zıııırrrrtt
    -olm ben tuvalete ... (vınnnn)
    (dlord, 11.12.2005 12:33)
  3. farklı spor dallarında mücadele eden takımlar pek ala tutulabilir. galatasaray futbol takımı ve ibb güreş takımı gibi.
    (spartacus, 11.12.2005 12:59)
  4. altı takım tutanların çoktan aştığı konudur.
    (bkz: türkiye) (bkz: celtic) (bkz: inter) (bkz: valencia) (bkz: fenerbahçe) (bkz: ingiltere)
    (orcinus orca, 11.12.2005 13:20)
  5. genelde izmir'de olan şeydir. sevinsem mi üzülsem mi, bilemiyorum.

neden olduğunu birazdan anlatayım. önce futbolu açalım biraz: futbol ortaya çıkış şekliyle kendini bir yere ait hisseden adamlarla, kendini başka bir yere ait hisseden adamlar arasında oynanan bir spordur. ilk futbol klüpleri ingilterenin dört bir yanından gelerek çeşni yapılan adamlar tarafından kurulmamıştır. her şehrin, hatta her mahallenin kendi takımı vardır. futbol şehirlerin yarışıdır. hatta aynı şehirdeki takımların arasındaki maçlara bile derbi denir. şehir kavramı futbolun içine o denli girmiştir.

bilmeyenler için söyleyeyim. basın eksiyi çünkü izmir faşistinin tekiyim. allahın bildiğini kuldan saklıycak değilim. aklım başıma geldiğininden beri bir istanbul takımı tutmam. ama kim şampiyon olsun derseniz galatasaray derim çünkü geçmişten gelen bi sempatim var. o da eski günlerin hatrına. bunun dışında sonuna kadar yaşadığım yerin takımını tutarım. insanları başka şehirlerin takımını tutan şehirlerin halini liglerde görüyoruz. bugün tarbzonda kaç tane galatasaraylı var. peki denizlide kaç beşiktaşlı var. izmirde, samsunda kaç fenerbahçeli var.

manchester'da kaç chelsea'li var. barselonada kaç real madrid'li var sorarım. yavv dallas'ta kaç lakers'lı var ya.

galatasaray şampiyon olduğu gün "oley be galatasaray şampiyon" diye tura çıkan adam, aynı heyecanla altay süper lige çıkması için tezahurat yapıyor. altaylı olmadığı halde "ah be çıkamadık bu sene de" diyor. sonra aynı adam "abi karşıyaka manyak transferler yaptı. seneye kesin süper ligdeyiz abi" diye gaza geliyor. hatta bazısı göztepe'nin alt liglerde oynamasına içerliyor.

altayın final maçında karşıyakadaki tüm televizyonlu balkonlarda altay maçı oynuyordu hemen balkonda galatasaray bayrağı asılıyken. karşıyaka kahvelerinde de altay maçı. fenerli ve cimbomlu yanyana. sanırım izmirlilik bu demek ya. üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum. kendini bir yere ait hissetmenin en güzel yönü. o kadar izmirliyim ki fenerbahçeyi tutsam da izmirliliğimden hiçbir şey kaybetmem anlayışı. yine de benim güzel bir hayalim var: herkesin kendi şehirlerinin takımlarını desteklediklerin bir ülke. daha sonra üç büyük mü destekliycekler, iki tek mi destekliycekler. iki üç takım tutmanın hiç bir sakıncası yok. basın eksiyi. karşıyaka çıkamadı ama galatasaray şampiyon oldu.
    (hepten aykırı, 07.06.2006 17:32)
  6. (bkz: sadece kendi takımınızı tutun gençler)*

*bir lise* matematik hocasının dehşetengiz yorumudur
    (nell, 07.06.2006 17:55)
  7. takımların farklı liglerde top koşturmalarıyla pek âlâ bir şekilde yapılabilecek eylemdir. aynı anda hem beşiktaşı hem liverpool'u hem celticsi hem boca'yı hem de keçiörengücünü destekleyebilirsiniz. kupa maçlarında karşı karşıya geldiklerinde ise afallarsınız, ben mu maçı izlemiyorum arkadaş diyebilirsiniz, veya aralarından en çok sevdiğinizi* desteklersiniz.
    (tuygun, 07.06.2006 19:19)
  8. (semih cumhuriyeti vatandaşı, 16.05.2007 22:51)
  9. (creepy creep, 16.05.2007 23:04)
  10. eğer yurt dışında yaşıyorsa hem yaşadığı ülkenin takımını tutabilir hemde asıl ülkesinin takımını tutabilir. aynı şey ülke içinde geçerlidir. hem memleketi hemde büyük bir takımı tutma olayıdır.
    (zenci sokağındaki solaryumcu, 13.08.2009 19:31)
  11. (jön türk, 13.08.2009 20:07)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil