iki süper film birden 

adana çık aradan

1. erotik sinema sektörünün sloganı gibi durmasına rağmen "iki süper film birden" altın portakal film festivalinde gösterilecek olan yeni bir türk filmidir. sinema içinde sinema konulu bir yapıt gibi görünüyor uzaktan. cahit berkay "newton"ı oynayacakmış hatta.
    (man on the moon, 11.09.2006 20:51)
  2. antalya altın portakal film festivalinin ardından vizyona da girmiş olan murat şeker imzalı bir ilk film. avrupayı sallayacak filmini yapma hayaliyle sağda solda gezinen bir adamın öyküsü. bir ilk film olmasından ötürü, yönetmenin kendisinden çok fazla izdüşüm görülen film yine de ironik yapısıyla ayakta durmaya çalışıyor. acemilik filmin en göze batan unsuru ancak bunu da film içindeki dogma göndermeleriyle meşrulaştırıyor yönetmenimiz. sonuç olarak vasat bir yapıt.
    (ynitm ynits, 05.10.2006 02:45)
  3. (bkz: zafer sineması)
    (invisigoth, 05.10.2006 07:08)
  4. bana kalırsa son dönemde en izlediğim en amatör, en zeki, en çevik, en komik türk filmidir.
    beklentisiz izlenmeli, her sahnenin tadı ayrı ayrı içe çekilmeli, hafiften baş dönmelidir. çünkü senaryo cidden sağlam değildir, arkadaşlar arasında eğlenmek için çekilmiş ama fazla güzel bişeye dönüşünce festivallere gönderilmiş gibidir. belki de aynı film içindeki film yerçekimi sıfır gibi senaryosuzdur, ne önemi var canım.
    aa, göndermeler. evet milyon tane var da, ben asıl o tişörtlere bittim (tabi canım, tim seyfi de var ama, o ayrı mesele. eğlenceli bir kişilik.).

(bkz: ben varsayım yapmam)

edit: efendim oyuncular, özellikle tim seyfi bağımsız amerikan tadında, dolayısıyla amatör görünümlü bir film çekilmesinde başarılı olmuştur, amatör sözcüğünün tanımına dönersek işin içinde para olmaması gerektiğini görürüz. öyle işte. zaten korsan sektörü ile savaşa destek verişleri de "emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız!" görüşünü sergilemekte; ama seyircinin çocuk misali eğitilmesi çabasının da amatörce olduğu göz ardı edilememekte.

aforizma: sinema feylesofya için araç olabilir, lakin genelde değildir.

ayrıca tişörtler konusunda bir tikican sözü sarf etme ihtiyacı duydum, konsept olmuş.
    (no more, 30.01.2007 23:32 ~ 13.06.2007 14:15)
  5. çok gereksiz ve anlamsız bir film.
    ben varsayım yapmam gibi basit (sözde) felsefi argümanlar, aptalca gelişen olaylar, bu olayların birbirleriyle bağlantısızlıkları...
    izlemeye değmez kısacası.
    (mayakovski, 03.03.2007 16:41)
  6. (bkz: sur sineması)
    (dünyayı kurtaran adam, 23.04.2007 14:37)
  7. cnbce'nin cumartesi günleri saat 19:00'da başlayan kuşağının tanıtımlarında kullanılan betimleme.
    (toargue, 23.04.2007 14:57)
  8. izleyipte hiç ama hiç beğenmediğim, zaman ve para ısrafı olduğunu düşündüğüm film.(profesyonel oyuncular hariç) oyunculuk "sıfır", görüntü kalitesi "sıfır" kullanılan kamera handycam olsa gerek, konu ise tabiri caizse ucuz, filmin sonu ise öeh dedirttiren cinsten. beyazperde.com da filme verilen puan 6.6 . optimist davranmışlar, benim puanım 4 olurdu sanırım. filmle ilgili söyleyebileceğim negatif şeyler var daha sırada ama, "emeğe saygı" diyorum ve susuyorum.
    (drummy, 23.04.2007 16:35)
  9. bir film yapalım sonu da sürprizli olsun niyetinin bir sonucudur. bana başroldeki tim seyfi o kadar itici geldi ki, bir türlü ne anlatıldığına kaptıramadım kendimi. mesela, bu baş karakterin korsan cd.cilerle kavga ettiği bir sahne vardı, "hırsızsınız siz, korsan hırsızlıktır" düzeyinde naralar atıyordu. "yahu bu kadar düzeysiz bir sahneyi nasıl kullanmışlar?" diye sormaktan alamamıştım kendimi. sonu sürprizli olan bütün filmler gibi, "hımm" dedirtmiş, ilgi çekmişti, ama bu ilgi kaç dakika sürdü hatırlayamıyorum.
    (şorşak kirpi, 23.04.2007 16:46 ~ 16:47)
  10. beste bereket'in parlaklığına rağmen pek manasız bir türk filmi...
    (talen, 23.04.2007 16:54)
  11. olmamışlık ve yapmacıklık duygularının filmin geneline hakim olduğunu söylebilirim.ne senaryosu ne başrol oyuncusu ne görüntüleri.hele tim seyfi denen ve almanya da epeyce meşhurmuş kendileri-umarım ööle de kalır-aktör filmden soğumamızın başlıca nedenlerinden birisi.duvara karşı daki kısacık taksici rolünde bile daha başarılıydı.
    neyse sonuç olarak yaklaşık 2 saatinizi harcamaya değmez.
    (los lunes al sol, 23.04.2007 16:58)
  12. istanbula yeni gelmiş hazırlık arkadaşıyla istiklalde dolanırken, arkadaşın heyecanlanıp

- 2 süper film birden diyo gidelim mi?

demesiyle dumurlara uğramışlığım vardır. neyseki arakdaşım kız ve ben de durumun farkındaydım.
    (bkz: çok şükür)

(bkz: bu da böyle bir anımdı)
    (nora lee, 23.04.2007 17:02 ~ 17:07)
  13. sinemanın ne kadar güçlükle yaratıldığını aslında ünün,sansasyonun,paranın sanat dalında günümüzde ne kadar etkin olduğunu anlatmaya çalışmışlar.sinema için teknik bilginin günümüzde ne kadar önemsiz olduğunu gibi mesajlar vermeye çalışsalarda son gülen iyi güler gibi bir şey çıkmış.aslında birden fazla mesaj var filmin içeriğinde karakterlerde iyi oturmuş filmde ama yine de bir eksiklik hissediliyor.
    (jack daniels, 14.05.2007 20:44)
  14. (bkz: yer çekimi sıfır)
    (bkz: ben varsayım yapmam)
    (the ghost of tom joad, 25.06.2007 04:17)
  15. (bkz: rüya sineması)
    (deanneise, 15.09.2007 15:33)
  16. (bkz: dilbazlar)
    (wildboy, 15.09.2007 15:38)
  17. filmin sonunda jenerik bitiminde anlık bir "pluto is still a planet" yazısı var.* neden böyle birşey yaptılar bilmem anlamam.
    (paperback writer, 24.12.2007 20:32)
  18. ne olduğunu bilmiyorsanız ve uzaktan farkedip sevgilinize "aaa hadi bak iki film birden veriyorlar gel gidelim" dediğiniz an bitirecek taksim erotik film sineması.

(bkz: iyi çocukmuş)
    (kırmızı kalem, 24.12.2007 20:36)