yazarların halktan kopması sonucu herkesin nedense garipsediği durumdur.anketler bağıra bağıra söylemiştir gayet de normaldir.ha sorarsanız o iki kişiden akpci sen misin diye,herkesin oyu kendinedir ama o kişilerden değilim sadece gerçekçiyim.
ilginç bir şekilde son derece homojen dağılmış insanlardır. bağdat caddesi'de yürüyen her 2 insandan 1'i de akp'ye veriyor, güneydoğudaki 2 adamdan 1'i de.
konuyu üç kişilik ailem açısından mikro düzeyde ele aldığımda; "lan ben vermedim bu akp'ye oy-moy...acaba annem mi bu hain? yok, yok o öyle şey yapmaz...yoksa babam mı? o da geçen kanal değiştirmişti tayyip çıkınca, o da yapmaz..allaaaam delirecem..kim bu bizim evdeki akp'li?" diye gece gece paranoyaya kapılmama neden olan durum..
olaya makro acıdan tüm sülaleyi ele alırsak ulan ben vermedim annem? değil babam? siksen vermez amcam? en önde giden düşmanı dayım? halam? hayır hayır hiçbiri kim verdi lan bu akp ye oy?
hmmm. ben aydın ve entelektüelim. aynı zamanda elitim ve cumhuriyet gazetesi okuyorum. o halde sen.. sen!!! geber lanet olasıııı!!!!! rrröööğğğaaaaarrrr!!!!
türk halkının %92si abdyi sevmezken, cüneyt zapsunun "akpyi süpürmeyin kullanın" diyerek abd uşaklığını alenen ilan ettiği bir partiye seçmenin bu kadar oy vermesini aklım almıyor.
artık, yolda yürürken herkese şüphe ile bakılmasına sebebiyet veren seçim sonucudur.
hadi, bu oran izmir'imde yaklaşık olarak üçte bire denk geliyor. bundan böyle, yolda gördüğüm her üç kişiden birine içimden söveceğim. inşallah doğru kişiye denk gelir.
bi anket yapılsın bakalım akp ye oy verenlerin yüzde kaçı ab yi, imf yi, bush u, bop u biliyor.
önce uyutulduk milletçe, (bkz: medya), şimdi de ırzımıza geçip geçip fotoğraflarımızı çekip rezil ediyolar cümle aleme.
tarhan erdem'in yaptığı yeni araştırmaya göre akp'nin oyu %54e çıkmış. aklım fikrim almıyor. öyleki artık insanın mücadele edecek gücü kalmıyor, umutsuzluk sarıyor. umarım herşeyin ilacı zaman olur, gerçekler ortaya çıkar.
izmir, karşıyaka'daki gibi tuhaf akp'nin oy artışlarının -600'lerden 1800'lere çıkması-, mhp ve chp'nin tuhaf oy düşüşleri -yine 3'te 2 azalmalar- yurt geneline vurulduğunda oluşabilecek olan yegane olay.
ysk bilgisayar programının gerçeğe aykırı şekilde -şimdilik tespit edilebilen- akp oylarını 3 kat arttırıp, chp ve mhp oylarının 3'te 2 oranında düşüş yaratmasının herhalde mantıklı bir açıklaması vardır.
hadi cumhuriyet mitingler rte'nin söylediği gibi bindirilmiş kıta, ulan 100000 fındık çiftçisi değil miydi yol kesip, milletvekili döven? ordu ve giresundan %60'a yakın oyu nasıl aldı o zaman bu parti? fındık çiftçisi diye, narenciye çiftçisini ben mi götürdüm karadeniz sahil yoluna?