|
|
- kişinin sevdiği* kişiye söylediği sıcak cümle.
- bir sezen aksu eseri.son zamanlarda popstar yarışmacılarının sıkça söylediği eser.
yok mu, senin insafın yok mu?
bir güler yüzün çok mu
dağ mısın taş mısın
uzak mı, bu eda bu hal tuzak mı
hak mısın bana yasak mı
dost musun düşman mısın
iki gözüm seneler geçiyor
gönül ektiğini biçiyor
bir selam lütfet, bu ne çok hasret
gel barışalım artık
canözüm bahar geldi
dalları kiraz bastı
yedi kat eller yakınım oldu
gel kavuşalım artık
- gel barışalım artık adıyla da bilinen sezen'den başka sertab erener ve popstar* kasetlerinde de bulunan şarkı.
- hiç kayıp değil bunu biliyorum
ben boşa zaman harcamadım
hiç ayıp değil seni seviyorum
kimseden bunu saklamadım
anılar kovalar peşimi usanmadan
yakalar yaralar zaman zaman
o zaman kanayan yaralar acı verir
canım eğer ağlamasam
aylar var bir başıma
değmeyin gözyaşıma
kayboldum bir başıma gel
sen hala orda mısın karda mı kışta mısın
dön gel de ağlamasın yüreğim iki gözüm
reyhanın karaca nın yorumu ile muhteşem bir şarkı olmuştur.
- çekip giden ve ardına bakmayan sevgiliye serzeniş ve sitayişle bezenerek dillendirilmiş sertab erener şarkısıdır.
zaman akıp giderken, araya girerken ayrılık nedeninin sudan sebebi gün yüzüne çıkarken taraflardan durumun erken farkına varanı tarafından için için söylenir.
dağ mısın taş mısın ? derken sevgilinin sürdürebildiği sessizliğine denk aranmaktadır ki ancak cansız bir nesnedir bulunabilen. yazık ki onlar sonsuza dek varolabilirlerken insanoğlu ölümle sınanandır.
ölüme meydan okutabilen yegane histir aşk içten içe ölümün ayrılığın en kallavisini bir gün bir yerde aranıza sokacağını bile bile.
manasızdır eğer ki aşk bir bedende can buldu ise başka her türlü dünyevi his ya da arzuyu bulundurmak kalpte.
aşk yeganedir ve tek başına varolmak isteyendir dünyayı kendi gözünden gösterendir bu sebepledir sevgiliye iki gözüm diye seslenilir.
|