|
|
- radikal gazetesinin pazarları verdiği arşivlenesi nadide gazete eki. konuların zenginliği ve büyük ölçüde yazıların üniversitelerden hocaların ve öğrencilerin göndermesiyle toplandığı tavsiye edilesi gazete eki.
- birden sona gelen, iki kere iki dört eder sözünün öznesi
(bkz. iki yabancı)
- asal sayılardan ikiye bölünebilen* tek sayı
- açılabilecek en salak başlıktan biri olan ikincisi birinciside bir......
- yırtık uçurtma'nın kasım 2005'te öztop müzik etiketiyle çıkan, mix ve mastering işlemlerini serdar öztop'un yaptığı,
barış, aşk davası, yeni umutlar, kördüğüm, yekte, sana dair, züleyha, kayıp, divane, uğur ola ve nereye kadar isimli güzel parçaları içeren albümünün ismi.(frock, 18.04.2006 15:34)
- orjinal ismiyle eki (bkz: hacivat karagöz neden öldürüldü)
- hakan yeşilyurt'un çökertme isimli albümünde yer alan, sözleri ibrahim karaca'ya müziği kemal sahir gürel'e ait parça.
sözleri:
aşkın götürdüğü yere
yürüyecek halın mı var
iki kelam zülfü yare
söyleyecek dilin mi var
of ömrüm of…
gönül ne düşersin dara
geldiğin yer değil bura
hak aşkına iki lira
verilecek malın mı var
yediveren gülün mü var
taze bahar dalın mı var
arı olsan bir peteğe
iki dirhem balın mı var
of ömrüm of…
gecede kar ile boran
savurur uzak bir yere
benim gibi iki çıra
yakacak bir kulun mu var
söz: ibrahim karaca
müzik: kemal sahir gürel
yine hakan yeşilyurt'un aynı albümde sözleri ibrahim karaca, müziği kemal sahir gürel'e ait bir başka şahane parçası için ise:
(bkz: kömür gözlerin)(frock, 15.02.2007 11:00)
- (bkz: ii)
- ben. kardeş sıralamasındaki vahim numaram.
pek de iyi bi durum değil. ne ilksin ne son, ortadasın her daim. hele bi de 1 numara üzerine düşeni yapmadı mı her şey sana düşüyor, kardeşlerin bütün problemleri senin üzerine kalıyor. alttaki şikayet ediyor, üstteki şikayet ediyor, seni kimse dinlemiyor!...
- (bkz: binary)
- tek çift asal sayı. iki haricindeki tüm asal sayılar tektir.
- türk post-rock grubu olan change of plans'a ait 4:41 'lik dinlenesi parça.
dinlemek için;
http://music.download.com/...
- kendisinden önce 1 ler ve 0 ları akla getiren sayı.
- susam sokağı nda;
sen ve ben
iki ederiz
...
şeklinde anlatılan sayı. devamı da vardı sanırım ama hafızadaki bu kadar.
- asal bi sayıdır sonuçta fakat daha büyük olsaydı ben inanıyorumki asal olmazdı..
- birden sonra gelmesi sebebiyle asallık kazanmış olan, ancak asal sayılar içindeki tek çift sayı olmasıyla da ayrı bir asalet kazanmasını bilmiş sayıdır.
- birden sonra üçten önce gelen.
|