belki ilginizi çeker
  1. · iclal aydın
  2. · ağzının ortasına çakılası ünlüler
  3. · itü sözlük yazarlarının dövmek istediği ünlüler
  4. · türkiye radyo ve televizyon kurumu
  5. · en tehlikeli üçlüler
  6. · küçük mutluluklar
  7. · ünlü yapmacık kadınlar
  8. · şebnem kısaparmak
  9. · bir iclal aydın düşmanı
  10. · uluslararası türkçe olimpiyadı
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · yeşim salkım
  3. · yaran diyaloglar
  4. · okan bayülgen
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · aklidengegorecelibikavramdir
  7. · disko kralı
  8. · bunu da yapamayacaksak niye yaşıyoruz kardeşim
  9. · götü kalkmış kızlar

ikbal gürpınar  

1. acılı bir hayat hikayesinin artından çoçuklu bir kadınken üniversite okuyan ve müthiş diksiyonu ile okuduğu şiirlerle çok etkileyen, trt deki nane limon kabuğu programının sunucusuyken daha sonra stv ye geçen, ilk kasetinin adı simitin iki yarısı olan şiir okuyucusu.
    (uzay fatihi, 05.08.2004 01:05)
  2. güler yüzlülüğü ile kendisini eleştirenlere en iyi cevabı veren bayan.
    (gülümsün, 03.06.2005 10:11)
  3. çok güzel bir gülüşü olduğu aşikar ama "kimse yok mu"da aileleri zorda bırakan bazen utandıran saçma soruları vardı. o nedenle soğudum kendisinden, uzun süredir de arayıp sormuyorum.
    (yuziko, 28.04.2006 18:46)
  4. saçma sapan sebeplerden dolayı trt'deki işinden olan gerçekten düzgün konuşmasını bilen,güleryüzlü,sevimli sunucumuz.
    (mardek, 28.04.2006 19:54)
  5. allahın cezasının insan suretindeki tecellisi.
    (betty blue, 28.04.2006 20:34)
  6. ilk evliliğini zorla yapan ve sonuçta boşanan, bu evlilikten bir oğlu olan, geçen yıl 2. kez dünya evine girmiş sunucu.
    (pseudonym, 29.04.2006 00:15)
  7. i. melih gökçek'in en sağlam destekçilerinden olan, polyanna abla. ben acılar çocuğuyum diye ağlar her çıktığı yerde.. şiir okumayı beceremese de şiiri, "dört satır alta alta yazılmış kafiyeli şey" diye tanımlayan halkımızca "çok güzel şiir" okur diye bilinir.
    yoktur öyle bir şey, şiir öyle okunmaz. kitap yazdığını sanır, edebiyattan soğutur insanı..
    ha ayrıca son derece de yapmacıktır.. bir tebessüm bir yüzde ancak bu kadar iğreti durabilir sanırım...
    onun azcık entel olanına da bir zamanlar zaten kankası olan, iclal aydın denir.
    (betty blue, 29.04.2006 01:50)
  8. iclal aydın ve esra ceyhanın dincilere hitap eden versiyonu. benzerlerinden tek farkı daha fazla ajitasyona, duygu sömürüsüne, yapmacık ümmetçilik tavırlarına sahip olmasıdır. samimiyetsizlik konusunda henüz diğer ikisini geçememiştir ama kendinden emin adımlarla ilerlemektedir. fakir fukara üstünden prim yapan programlarda boy göstere göstere milletin acısından kendine bolca ekmek çıkartmış, ayrıca trilyoner kocayı kapmıştır. her gün televizyona çıkıp duygu sömürüleri ve dandik müzikler eşliğinde boktan şiir denemeleri okuyarak kültür seviyesi yerlerde sürünen halkın sempatisini kazanmış, edebiyat ve içtenlik anlayışını deniz seviyesine indirmiştir. bir zamanlar radyodan suç ve cezayı heyecanla takip eden bir milletin şimdi bu tip insan bozmalarını severek takip etmesi, ikbal gürpınar ve türevlerinin, birilerinin tam da bu amaçla tuttuğu iplerin ucundaki birer küçük kukla olduğu gerçeğini tekrar tekrar aklımıza kazır.
    (haşmet asilkan, 29.04.2006 02:43)
  9. hep bu kadar mı yapmacık olunur dedirten, sayesinde trt de hala aklı başında insanlar olduğunu öğrendiğim, sırıtma modu her zaman on olan sunucu.
    (julien, 20.06.2006 07:59)
  10. trt'den atılma sebebinin çok gülmesi olduğunu söylenen sunucu.
    (hepgülserçe, 24.02.2007 02:04)
  11. 2007 seçimlerinde akp den milletvekili aday adayı olan sunucu.
    (du, 13.08.2007 23:15)
  12. esra ceyhan'ın trt şubesi, bir boy muhafazakarıdır kendisi. gereksizdir ziyadesiyle. ses tonu beni ürkütmektedir. bünyemde tebeşirin kara tahtada çıkardığı iğrenç sesle özdeşleşmiş kadındır. bir de şiir okuyor, okuduğunu sanıyor mu demeliydim yoksa?
    (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 29.04.2008 10:31)
  13. cenazede tabut önünde gösteri yapmaktan çekinmeyen kişi.
    (burakk, 06.06.2008 22:34)
  14. 1999 yılı civarında trt program yaparken şimdikinden çok çok farklıydı,kültürlü ve ayaklarının üzerinde kimseye ihtiyacı olmadan durabilen çağdaş türk kadını izlenimi veriyordu.ya da ben o zamanlar öyle algılıyordum.nasıl böyle yeşeriverdi anlayamadık.
    (amanın da amanım kim gelmiş, 05.07.2008 13:44)
  15. ruh kenesi addedilebilecek bayanlardan sadece biridir. şiir okur ve ağlar. olayı budur.
    (tyra desalvo, 05.07.2008 14:34)
  16. ağzına "zbaaam!!" efektiyle tekme geçirilesi kadın !
    (backdoor queen, 05.07.2008 16:43)
  17. şiirlerinin formülü : bir annesiz çocuk + anneler günü + anneye yazılan mektup. okurken konuklarla birlikte dökülen sahte göz yaşları. ikbal hanımın olayı budur, annesiz çocuk yerine gerektiği durumlarda babasız çocuk koyulup formül buna göre yeniden oluşturulabilir. bu kadar ucuz bir duygu sömürüsü için iletişim fakültesi'nde yer işgal etmesine gerek yoktu bence.
    (polikina, 16.07.2008 10:32 ~ 10:33)
  18. (bkz: masal perisi)
    (özlemce, 16.07.2008 10:36)
  19. esra ceyhan'ın yeşil versiyonu. şiir okurken bir de her seferinde o sahte gözyaşlarını dökmüyor mu... okuduğu şiir hep aynı, kafiyeden rediften eser yok, "hani bi sefer şöyle yapmıştık, hani bi sefer böyle olmuştu" tadında anlatılar içerir.

düzenleme: ayrıca hakkında bu kadar giri girilince de televizyonculuğu bıraktı sandığım kişidir. hep içimde kalmıştı bu kalıbı kullanmak, artık çok rahatım.
    (sözlük bana nick bul lan allahsız, 16.07.2008 11:19 ~ 11:20)
  20. kendisinin ankara-balgatta ev yemekleri yapan ikbalin mutfağı diye bir restoranı vardır.şirince bir yer teyzeler orada gün tarzı şeyler düzenliyorlar galiba ama, öyle bir izlenim bıraktı bende
    (pirasa sac, 16.07.2008 11:48)
  21. hakkında ki sitayiş dolu yorumlar nedeniyle google dan arattırıp resmi web sitesinde
    kendisini ve kitap tanıtımını görüp iliklerime kadar titrediğim kişi.
    ama kanal 7 deki programda ağzını bozmuş :(
    biber sürerim valla çok ayıpladım
    (aries74, 16.07.2008 14:29)
  22. kendisi esra ceyhangillerden olup, kanal 7 ve stv arasında gider gelir. zamanında trt4'de açık ilköğretim coğrafya dersleri de verirdi.
    (fil abbasi, 05.02.2009 21:38)
  23. ismi cismi bilinmeyen kanepe, ütü masası, çamaşırlıkların reklam yıldızıdır. ayrıca fakir fukaranın çaresizliği, annesiz babasız büyüyenlerin yürek sızısı üzerinden kariyer yapandır. kendisi hatırlar mı bilmem ama iletişim fakültelerinde medya ve etik diye pek çok ders alınır ve pek çok kitap okunurdu.
    (polikina, 05.06.2009 13:53 ~ 13:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil