|
|
- hukuk fakültelerinde 4. sınıfta okutulan zor bir derstir. zor olmasının sebebi icra hukuku ve iflas hukuku'nun mükemmel bir birleşimi olan dersin karma yapısıdır. cebri icra'nın incelendiği bu hukuk dalında cebri icra'nın hem cüz'i hem de külli olarak ayrımı yani cira ve iflas olarak ayrı ayrı ele alnıması söz konusudur.
- iktisat,işletme bölümlerinde de okutulan bu ders insanı kendinden hayattan bezdirir.."bilseydim hukuk okurdum","haksızlık","bu kadar abartılmaz" şeklinde laflarla ayaklanmalara sebebiyet verir.
garip,komik ve gerçek olan bişi daha vardır ki;hoca soruları vermesine rağmen ezberlenemez.o kadar terimsel,içinden çıkılmazlık vardır.soruyu biliyosun,cevabı biliyosun,yapamıyosun..
- hukuk fakültesinin en baba derslerindendir.dersine girmeye pek cesaret edilemez zaten girilse de bi işe yaramaz çünkü hoca her an söyle bakayım yavrum bıdı bıdı bıdı diye bi şey sorabilir ki o sorunun cevabı asla bilinemez siz de hoca size sormasın diye başınız önünüzde her an not alıyomuş gibi yaparsınız.belki kolay bi sorudur ama öyle bi uzatılır, sündürülür, çetrefillendirilir ki asla anlaşılmaz.neyse dersiniz evde okurum kitaptan girmeyeyim derse. tabi iyi yaparsınız açarsınız kitabı bakarsınız olucak gibi değil, bu bin sayfa çalışılmaz bırakırsınız büte, açarsınız mirası.ama yok ben illa ki de çalışacağım diyen varsa baki kuru'yu tavsiye ederim dili gayet sadedir.
(börtü, 01.05.2006 23:42)
- 2. sınıftaki medeni usul dersiyle birlikte çok iyi öğrenilmesi gereken derstir. borçlar, ticaret, miras, şirketler vs. gibi teorik değildir, doğrudan uygulamaya yöneliktir. bu nedenle bence en çok ilgi çekmesi gereken derstir. medeni usul hukuku ile icra iflas hukukunu iyi bilen mesleğe yeni başlamış avukat, daha kolay parlar. (en azından benim izlenimlerim bu yönde) son olarak, bankaların en etkili olduğu hukuk dalıdır.
|