belki ilginizi çeker
  1. · ihtar
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · prison brake
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · aşk ı memnu
  5. · domuz gribi
  6. · galatasaray
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · ep telefonu
  9. · yasak olmayan işkence yöntemleri

ihtarname  

1. resmî ihtar yazısı, protesto *
    bir nevi resmi uyarı. kanuni yaptırımlardan önce süre tanıyan uyarı belgesi.

kredi kartı borcu için yollanmışsa artık kart kapanmıştır ve borcun tümünün ödenmesi istenir.
    (gibigibi, 31.12.2006 02:08)
  2. bir daktilo sesi ile başlar ve bu ses daha sonra adım adım şarkının ritmine dönüşür. bu yönüyle pink floyd'un money parçasını hatırlatan bir cem karaca eseri.

ihtarname!
    çeken türk halkı
    çekilen siz, siz, siz!
    konu, bal gibi bilirsiniz

çöl, çöl, çöl, çöl, çöl, çöl babo
    su yok, yol yok, derman yok
    kum, kum, kum, kum, kum, kum babo
    kum gibi dert var derman yok

vazgeçtik cennet yolundan
    ölsek yunmaya suyumuz yok... de lan

biz, biz, biz, biz, biz, biz babo
    daha çokken sizlerden
    dur, dur, dur, dur, dur, dur babo
    gayri yeter etme lan

kağnılar kaza yapmazlar
    trafikten ölemem ki

gel efendim gel gel gel
    sultanım ol gel gel gel
    gel efendim gel gel gel
    sultanım ol gel... de lan
    (stairway to heaven, 14.03.2007 18:29)
  3. kara mizah bir cem karaca şarkısı. çok orijinaldir. daktilo ile onlara ihtarname yazılır bu şarkıda. bu daktilo şarkının sonuna kadar enstrüman olur. şarkının konusu onlar tarafından aslında bal gibi bilinir. şarkının tonu ne çok sert ne de çok yumuşaktır. ilk önceki arada bir meyhane müziği gelir, içenler, nara atanlar... cem karaca "de lan" der. sonra arada bir klasik müzik pasajı girer, muhtemelen dans müziğidir bu. çalar çalar... cem karaca yine "de lan" der. "siktir lan ordan" anlamına gelir. sonra onlar'a "gayri yeter etme lan!" denilir. sonra gel gel şarkısının nakaratı çalınır. zaten iyice delirmiş karaca, bu kendi şarkısına da "de lan!" der. belki de kendini eleştirmektedir. her ne kadar süper protest bir şarkı da olsa bu şarkı cem karaca'nın en protest şarkısı değildir. (bkz: durduramayacaklar halkın coşkun akan selini) (bkz: 1 mayıs) (bkz: yoksulluk kader olamaz)

bir zamanlar rockun ne kadar yaratıcı olabildiğine dair mükemmel bir kanıttır bu şarkı.
    (renkler, 07.02.2009 12:54)
  4. hayko cepkin in disko kralı'nda cover yaptığı cem karaca şarkısı. şarkı arasındaki rakı muhabbeti çok iyiydi. bir de "su yol yol yok derman yok" demeseydi tam olacaktı.
    (alttantire, 13.02.2009 22:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil