|
|
- tatlı hayat adlı dizide haluk bilginer'in canlandırdığı komik karakter.
- kendini beğenmiştir, hata düzeltiyorum; resmen narsisttir. ama duygusal adamdır.(hoşsohbet arıdır)* sadece onun konuşmaları bile beni oturduğum yerde gülmekten krize sokmaya yeter.
haluk bilginer de ustalığını iyice ortaya koymaktadır.
- tatlı hayatta haluk bilginerin oynadığı karakter. menekşe karakteriyle diyalogları oldukça eğlencelidir.
- "mhenekşheeee", "zıbıdı", "yar saçların lüle lüle x sana güle güle", "pissskopos kılıklı yunan acanı", "biricik müttefiğiiim", "buuuna inanabiliyo musun? (x4)" söyleyişleri ile kıran geçiren tatlı hayat karakteri.
- (bkz. ihsan bey)
- (bkz. yıldırım kuru temizleme)
- (bkz. sevinç yıldırım)
(bkz. menekşe)
(bkz. yorgo)
(bkz. feraye)
karakterlerini akıllara getiren karakter
- "bu ne bugün buldum bugün yerim yarın allah kerimciliktir" lafına imza atmıştır
(wiechy, 18.08.2004 14:02 ~ 14:03)
- 1 oda yarım mutfak çeyrek banyolu bir evden kurutemizleme imparatorluğuna adım atmıştır. dizinin tatil bölümlerinde bodrum' da yorgo' yu her fırsatta denize iteklemiş sinsice kaçmıştır. o kadar tatlıdır ki yorgo bile kızamamıştır.
-sevinç bu çocuk bana çok taktir ettiğim birini hatırlattı.
+kimi ihsan?
-beni muhahhahau.
- -bu ne vurdumduymazlıktır! bu ne adamsendeciliktir! bu ne bana dokunmayan yılan binyılyaşasıncılıktır! buna inanabiliyor musun sevinç!
- sevmediği kişilere "amppül" diyerek ampul kelimesini kişiye takılan bir sıfat olarak hayatımıza kazandırmış karakter. günümüzde çok kullanılıyor.
- amasya ili damlaçimen belediyesinin dypli başkanıdır. 1958 doğumludur. mesleğini belediye başkanı olarak bildirmiştir.
- terbiyesiz kadın deyişi ile beni benden alan dizi karakteri
- "bu ne kendini beğenmişlik, başkalarını boşvermişçiliktir?" , "yar saçların lüle lüle, yorgo sana güle güle!!" gibi vecizeleriyle koparan adam. menekşe'ye seksi bir kadın olma tüyoları verdiği bölümdeki "çikimo finalle"si ise son noktadır.
(bkz: yahu nereye bakıyorsun, öpsene!!!)
- türk tv dizilerinin yarattığı efsanevi bir karakter.tabii efsaneleşmesinde haluk bilginer 'in katkısı büyüktür.
(ceyus, 12.10.2007 22:13)
- haluk bilginer 'in bu güne kadar canlandırmış olduğu karakterlerden en sevilenidir.
(ceyus, 20.07.2008 23:22)
|