ihsan ismini direk olarak karşınıza getiren eski emperor vokalisti.asıl ismi vegard sverre tveitan ve 1975 doğumludur.bir yandan gitar çalarken diğer yandan bir güzel yanık sesi ile black vokali yapan bir insandır.emperor dağıldıktan sonra solo çalışmalara başladı ve extreme progressive türünde the adversary adında bir albüm yaptı.gerçi albüm 10 nisanda çıkacak.
metal camiasında king diamond ismiyle birlikte anılmaktadır genellikle.bunun nedeni king diamond gibi başarılı olarak yaptığı sesine sonsuz yön verebilme gücüdür.
2008 yılı ortalarında ikinci solo albümü angl'ı yayınlayacak çok yönlü müzik adamı. the adversary isimli ilk albümünün her açıdan yenilikçi ve leziz olduğu da göz önünde bulundurulduğunda, ikinci albüm için beklentiler de üst düzeyde tutulmaktadır. http://www.roadrunnerrecords.com/...
sahnede ço fena karizma olan bir abimiz. ayriyeten seyirciye küfür sallamaz, aksine çok kibar "please don't hesitate to follow the song" vs gibi hitap eder. bonus olarak konserin ilerleyen sularında artık omuzluk mu denir o metal dalgadan giyer +1 puan alır. (o omuzlukla taşak geçenleri de kınıyoruz buradan.)
opeth'in norveç turu kapsamında bir nevi yan grup olarak 3 konser verecektir kendisi ve saz arkadaşları. akerfeldt ile beraber bir unhealer performansını youtube'dan bile izlemek güzel olurdu.
black metalin chuck schuldiner ı denen abimizdir kendisi. gitar tekniği üst seviyede bi gitarist. black metal gruplarının çoğunda gitarlarda bi atraksiyon göremezsiniz, belli kalıpların dışına çıkmazlar ama ihsahn onlardan değil işte eline gitarı aldı mı çaldıklarıyla ağzınızın suyunu akıtabilir. zaten kabına sığamadığı için kendi adını taşıyan ihsahngrubunu kurup sevenlerini yine mest etmiştir. ben kendisini gitar yeteği yönünden jon nodtveidt (r.i.h) e benzetiyorum ikisi de mükemmel müzisyenlerdir benim gözümde.