ihanet   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. güvendiğiniz bir kişinin sizi arkadan vurması.
    (legolas, 09.04.2004 05:52)

2. tck'da vatana ihanetin cezası şöyle tanımlanır:(tck madde 125) "devlet topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin hakimiyeti altına koymaya veya devletin istiklalini tenkîse veya birliğini bozmaya veya devletin hakimiyet altında bulunan topraklarının bir kısmını devlet idaresinden çıkarmaya matuf bir fiil işleyen kimse ölüm cezası ile cezalandırılır. (bkz. apo)
    (invisibleruh, 18.04.2004 21:07)
  3. güvenilen dağlara kar yağması durumu.
    (tyrael, 18.04.2004 21:10 ~ 21:11)
  4. ihanete uğrayanın olduğu kadar aslında ihanet edenin de acı çektiği olaydır.
    (esdora, 09.05.2004 18:00)
  5. maruz kalan için potansiyel sinir krizi ve ardından gelen depresyon sebebi feci hadise.bir insanın yaşayacağı en yıkıcı olaylardandır.
    (hell guardian, 16.05.2004 22:28)
  6. tek kelime ile götlük
    (hexametaphosphate, 18.05.2004 14:36)
  7. uğradığımı öğrendiğim şu 2 günden beri her türlü dehşet verici eylemi yapabileceğim (yukarıda tanımı yeterince var zaten) iğrençlik.
    içime mi doğmuş ne boyuna yazmışım 2 ay öncesinden bununla ilgili başlıklar.
    (hell guardian, 16.07.2004 22:30)
  8. selçuk yamen'in bir şiirinin adı

zamanı çaldığımız bedenlerimizde
    geçmişin düşlerini büyütüyorduk yeniden
    çay içmek için değildi verdiğimiz molalar.

ıssız sokaklardan dönüşlerimde
    bensiz bulurdum seni
    bensiz yükselmiş olurdu gözlerinde binalar
    bensiz okunmuş akşam şiirleri
    bensiz bırakıldığın akşamların
    rakı sofralarında örgütlediğin suç ortaklarının
    yatak odalarında boyanıyordun kırmızıya,
    haydut yanaklarında ıslanan geçmişinin
    ağıtlarında yitiremediğin korkularına alış
    yağmurdan koruyamazsın yolları.
    bu yüzden kırmızıya boyanıyordun...
    bu yüzden aynalardan bakıyordum sana...
    ve aynalar olmadan bakamıyordum artık.
    (esdora, 31.08.2004 01:52)
  9. (bkz: hıyanet)
    (bkz: hain)
    (ephendy, 28.03.2005 00:06)
  10. (bkz: aldatma)
    (yalnızlık senfonisi, 28.03.2005 14:34)
  11. karşı tarafa duyulmayan saygı ve sevgiyi gösterir.hadi sevmiyorsun biraz erkeklikte mi yok dedirten olay. yaşanılanların hiç bir anlamı olmadığını da gösterir.
    (scarlet, 28.03.2005 14:51)
  12. eğer bir yanlış yapacaksan bari onu doğru yap dedirten kavram..
    (amy, 28.03.2005 15:50)
  13. leziz bir umay umay şarkısı.
    ağzı bozuk aşk mektubu'ndan kalplere kazınanlardan.

ah ihanet
    yetim mi kaldım?
    hiç düşmedim,
    uçurum sarktım..
    korkmuyordum,
    kırmızı baktım.
    sevmiyordum,
    kendime kaçtım..

gülüyor gibi yaptım..
    ölmüyor gibi yaptım..

ölmüyordum,
    göğsümü yaktım..
    gül annemdi,
    dikene kızdım..
    ağla dedi
    küstüm ağlamadım.
    kalp sokakta vurulmaz sandım!

gülüyor gibi yaptım, ölmüyor gibi yaptım.
    (kuzudis, 03.08.2006 17:41)
  14. arkadan vurma, yüzüne gülüp arkadandan kuyu kazma durumu.
    dost, sevgili, akraba kazığı olarak da tabir edilir.
    (huzbe, 03.08.2006 17:56)
  15. iz bırakmadan cinayet işlemenin en etkin yöntemlerinden birisi.
    (kuzudis, 23.12.2006 00:46)
  16. büyük kişilerin başına gelen ve onların sonunu getiren şeydir.
    (dream endless, 17.01.2007 15:44)
  17. bazı durumlarda intikam için yapılır. o da bu bağlamda intikam gibi soğuk yenen bir yemektir. (bkz: intikam)
    (minel aşk ve minel garaib, 09.03.2007 12:36 ~ 12:37)
  18. zuhal olcay'ın söylediği güzel mi güzel bir şarkı.

" .... kararı karar bu hayatın/başıma bela oluyor/görelim kolayına kim kaçıyor /kimler kaçıyor/bakalım kavgadan kim kaçıyor/ilk kim kaçıyor/başka türlü olmalıydı başka türlü"
    (miss brown, 20.06.2007 20:18)
  19. her bedende farklı aksedermiş ihanet, kimi kadın kocasını zehirlermiş, kimisi kendini. kimi aynada ki suretiyle oynarmış kan ağlayan içini göstermemek için, kimi suretsiz kılarmış kendini. kimi sevdiğinden çekip almış kalbini kapı arkasında ki cinlere vermiş, kimisi de kimse bulamasın bir daha diye satmış hiç bilmediği birine. ama sonuç itibariyle yıkılmış kadın, bağlı kalamama durumunu tatmış, bağlı kalınmamış, bağlanamamış.kaçmış bir kez ilmik yakalayamamış, olmamış hiç birşey eskisi gibi. ve kadın böyle öğrenmiş, bir başka kadınla mücadele etmeyi, kaybetmeyi.
    (grace, 23.08.2007 15:36 ~ 15:37)
  20. (bkz: derailed)
    (jenesaispas, 23.08.2007 21:26)
  21. en hızlı gelişen duygulardan biridir.
    (deniz büyücüsü, 04.09.2007 14:51)
  22. yazmalı mı bilmiyorum..sanki onu yüceltmek gündeme getirmek gündeme geldikçe tekrarlayan birşey gibi geliyor bana...
    her insanın aklında vardır birgün bana ihanet eder mi cümleciği..bazen ederse ne olur diye düşünürken saçınızı başınızı yolarsınız..bazen kavga etmişsinizdir ederse etsin dersiniz..
    uğradığınızda olayı düşünmek öbür dünyayı düşünmek gibi birşeydir..sorular birbiri içine girer..cevap bulamazsınız..çıldırır gibi olursunuz...soracak-cevaplayacak kimse yoktur sizden başka...en iyi cevaplar yine kendinizdedir...
    güçlüsünüzdür gün içinde..arkadaşlarınız çevreniz vardır ama ya gece olunca..yatmadan önce konuştuğunuz hatta konuşurken uyuyakaldığınız kişi artık yoktur..ihanete uğradığınızı bilmek mi yoksa onsuz olmak mı kötüdür...derken...aklınıza size dokunduğu baktığı güldüğü gibi güldüğü gelmektedir...sonra...kendinize kızarsınız..ne kadar aptalsınızdır diye...
    ben öyle düşünmemiştim dersin..yolda yürürürken yemek yerken ders dinlerken televizyona bakarken..
    eğer olabilecek bebek için konuşulduysa adı herşeyi düşünüldüyse...herşey ama konuşulan paylaşılan herşey her gece hiç bıkıp usanmadan gözünüzün önünden geçer...
    daha önceden beraberken geçtiğiniz yerler tek geçerken dikkatinizi çekmezken kahretsin ki şimdi nerede durup öpüştüğünüzü bile hatırlıyorsunuzdur...
    eğer unutamıyorsanız için için onu görmek istersiniz..bilmek istersiniz hala onunla mı ona mı bakıyor nasıl bakıyor ve yine dudaklarınızı ısırırsanız tırnaklarınızla avuçlarınızı sıkarsınız bazen kanatırsınız...birisi sizi çekip çıkartana kadar bu böyle devam eder...

bir yaşıma daha girdim
    beni bırakmaz derdim
    yalanlara aldandım
    bir yaşıma daha girdim
    (sukusu devekusu, 13.10.2007 01:50)
  23. ihanet bir bilmecedir.
    (ferix, 20.10.2007 20:51)
  24. bir gün yavuz sultan selim pazarın birini gezmeye karar verir ve saka kuşlarının satıldığı bir tezgaha yönelir.bütün sakalar 1 altındır fakat bir tanesi ayrı bir kafes içinde ve 50 altındır.yavuz sultan selim sorar:
    -bunlar 1 altın da bu neden 50 altın?
    satıcı:
    -hünkarım 50 altınlık olan ötüşüyle diğer saka kuşlarını kendine çeker ve yakalanmalarını sağlar.
    yavuz sultan selim 100 altını çıkarıp adama verir ve ver o kuşu bana der.herkes şaşkınlık içinde napacak acaba koca padişah bi saka kuşunu diye düşünürken yavuz sultan selim kuşun kafasını tuttuğu gibi gövdesinden ayırıverir ve der ki:
    -kendi ırkına ihanet edenin sonu budur!!!!!
    (isildur, 07.11.2007 18:20)
  25. sema-baha düeti güzel bir parçadır

yaktılar birer birer
    yıktılar yok ettiler
    hançeri göğsümde taşıdım
    bağlanmak yok dediler

dokunuşun ihaneti var
    sevginin bedeli
    aşkımın hesabı var
    yokluğun cesareti

çalsın şarkımı yağmurun sesleri
    duysun herkes dinlesin bu sozleri