|
|
- orjinali cheaters adıyla reality tvde yayınlanan, içeriği adından belli kanal1'in yeni programı. aldatıldığından şüphelenenler, ki benim gördüğüm kadarıyla türkiyede hep kadınlar, programın yapımcılarına başvurarak eşlerini takip ettiriyor. örneğin 7 aylık hamile bir kadın, "eşimle sevişerek evlendik, başta her şey güzeldi ama özellikle ben hamile kaldıktan sonra adam benden soğudu ben de çantasını karıştırıp prezervatif buldum. çocuğumu böyle bir ortamda doğurmak istemiyorum. noooooooooolur yardım edin" tadında bir yalvarışka yapımcılara başvuruyor. adamlar 1 hafta boyunca kurbanı takip ediyorlar. bulduklrı görüntüleri küçük bir el kamerasında kaydedip, 1 hafta sonunda aldatılan eşe aldtıldığı ispatlıyorlar. tam da aldatma olayının gerçekleştii mekanın önünde bir araba da. sonra ne mi oluyor, önce aldatılan eş ufak çaplı bir kriz geçiriyor. ardından arabadan inip korumalar eşliğinde eşini ve 3. kişiyi basıyor. ağzına geleni söylüyor. programın sonunda da o 3. kişinin şu an ki halleri söyleniyor. misal o kadar ben istemiyorum böyle koca diyen kadın, çocuğum doğacak ama diye kocasıyla ilişkisini tekrar düşünebileceğini söylüyor. o zaman sormazlar mı adama, o zaman sen niye katıldın böyle bir programa. zaten 7 aylık hamilesin, adamın çantasında prezarvatifi bulmuşun, aldtıldığına zaten emin olman lazım. tüm türkiyeye aldatılan kadınım ben, ama gerekirse gururumu da ayaklar altına alır kocamla yaşarım mı demek istiyor bu insanlar merak ediyorum eğer boşanmıcaklarsa.
ha programın akıbeti de ayrı. gün gelir de ben aldatılıyor muyum diye bir erkek bu programa başvurur, o küçük el kamerasından karısının başka bir erkekle kendi evlerinde görüntülerini izler de, bodyguardlar işe yaramaz, ardından bir töre cinayeti gerçekleşirse, bunun sorumluluğunu yapımcı firma mı alır, kanal mı alır onu bilemiyorum.
edit: efendim kanalın websitesinde program için şöyle de bir tanımlama mevcut:
"aldatıldığını düşünler, ihanete uğradığından şüphelenenler ihanet avcıları'na başvuruyor, 'ihanet avcıları' yaptığı takiplerle tüm şüpheleri ortadan kaldırıyor. ihanet avcıları birebir çekilen sıcak takip görüntüleri ve gizli kamera kayıtlarıyla içinde gerçek hayata dair bir çok şeyin olduğu yepyeni bir program. çapkınlara, kurnazlara, akıllı geçinenlere, 'ben aldatırım, bana bir şey olmaz' diyenlere bundan böyle geçit yok. türkiye'nin ilk ve tek kriminal psikoloğu doktor joseph erdem liderliğindeki ihanet avcıları aldatıldığından şüphelenenler için yepyeni bir çözüm olarak kanal 1 de. "(ascella, 08.07.2006 11:40 ~ 11:42)
- türk televizyonculuğunda kilometre taşı niteliğinde bir program. ilk defa geçtiğimiz gün izledim ve gerçekten dehşete düştüm. kayananaların, gelinlerin biri bizi gözetliyorların baçından kalkmayan yurdum insanı düşünüldüğünde reyting avcılığı için muhteşem bir fikir. amma ve lakin artık olayın suyunun çıktığının da açık bir ifadesi.
herşeyden kötüsü bu işi yapan, bu programı çeken adamlar. sunucusu kendini topluma adamış sütten çıkmış ak kaşık rolüne soyunan bir adam. aldatan eşin marifetini kanıtladığı zaman, aldatılan eşe onları izletirken üzgün görünmesine rağmen, bakışlarının derinliklerinde sanki muhteşem bir iş yapmış olmanın gururu, önemli biri gibi hissetmenin egoistliği yatıyor. en üzücü tarafı da kendini bunu halk iin yaptığına inandırmış olması.
aramızda hukukçu arkadaşlar mutlak vardır.acepşu cahil kullarını bir konua aydınlatabilirler mi? aldatma hukuken ayrılık sebebi olabilir kabulüm. ancak bunun bir televizyon pogramı tarafından ortaya çıkarılması, eşlerden birinin rızasıyla da olsa gizli takiplerin ardından halka açılması kişinin özel hayatına müdehale değil midir? kanunda bununla ilgili bir şeyler yok mudur?
bu program rezaletin artık son noktasıdır.
- yarım yarım yaran program
- hanife hanım. altı yıllık evli. 1,5 senedir eşinin kendisini aldattığından şüpheleniyor.
- evet hanife hanım. eşinizle nerede tanıştınız?
+ gerçek kesit'te tanıştık. o, bara gidip elinde silahla düşünen adamı oynuyordu. ben de orda garsondum.
- peki, şüpheleriniz doğruysa ne yapmayı düşünüyorsunuz?
+ sır kapısı'nda hesabını sorarım ben ona.(chaghdash, 23.07.2006 23:04 ~ 24.07.2006 03:50)
- bir tür iq testi. eğer programın içindeki olayların gerçek olduğunu düşünüyorsanız ortalamanın baya altındasınız demektir. vay halinize.
- yine bu hanife hanımın başvurduğu programda arabayla kocayı takip eden ekibin kocanın izini kaybetmesi üzerine fondan gelen ses şöyle buyurdu;
"ihanet avcıları ekibinin alışık olmadığı birşey yaşandı ve arabanın izini kaybettiler, böyle büyük bir hatayı yapan şoförün işine son verildi ve ihanet avcılarıyla ilişiği kesildi"
- an itibariyle kanal 1 ekranlarında yayınlanan programdır.konsept çalınmış,karakterler yapmacıktır.yalandır,dolandır.
- gülmek eğlenmek isteyenlerin izlemesi gerekn bir program.
(itücü, 24.07.2006 11:44)
- "vay anasını" dedirten yapmacık ötesi program...
- an itibari ile izleyip daha önce keşfedemediğime üzüldüğüm program. bir programda ne ararsanız var, duygusallık, şiddet, aşk, entrika, kavga, üzüntü ve daha niceleri... ailecek izliyoruz...
(dna, 25.10.2006 03:49 ~ 03:49)
- insanların özel hayatlarının afedersiniz amına koyan, kişisel haklara saldırı mı dersiniz, özel hayata tecavüz mü dersiniz ne ararsanız var olan iğrenç ötesi bir program.
üniversitelerin radyo televizyon bölümlerinde okuyan insanların ödev olarak kızlar tuvaletinden(ya da erkekler) çekilmiş gizli fotoları sunup sunmadıklarını merak etmeme vesile olmuştur. bu nasıl bir ruhsuzluktur, nasıl bir robotluktur, nasıl bir hayvansallaşmadır dedirtendir.
insanlara bok yediriyorsunuz, belgesel programları, ciddi tartışma programları işte o yedirdiğiniz bokla dolmuş denizin ortasında kayboluyor. ilkel duygulara hitap eden her türlü şeyi tv'lere koyuyorsunuz sonra da çıkıp "halk bunu istiyor" sorumsuzluğuna sığınıyorsunuz, "para için anamı bile siktiririm" gibi cesur bir söylemi etmekten daha kolay geliyor tabii bunlar.
nasıl bir nesil bekliyorsunuz ki ? beyni, ruhu, kalbi bokla dolmuş insanların nasıl bir çıktı vermesini bekliyorsunuz ki ? yarın öbürgün ilkelliğin dibine varmış bir toplum olduğumuzda, her allahın günü seri katil haberleri çıktığında, 2 yaşındaki çocuğun para için götünü, kukusunu, pipisini bile açabileceği boyutlara ulaştığımızda biri çıkıp "ehehe halk bunu istiyor" dediğinde "hayır, yalvarırım hayır!" demenin ötesinde ne yapacaksınız ?(skuba, 25.10.2006 11:10)
- başından beri izleyip mutlaka bir amatör tiyatrocu veya bir oyuncu göreceğime eminken, geçen haftaki proğramda eşinin kendisini aldattığını söyleyen yuvarlak gözlüklü amca, hırsız polis dizisinde; mavinin yanında çalışan garson kızın, uyuşturucudan öldükten sonraki sahnede kalabalığın içinde gördüm. amca aldatılmanın şokunu çabuk atlatıp setlere koşmuş. dur bakalım ankara amatör tiyatrolarından bir tanıdık görecem mutlak.
- bir joseph erdem prodüksiyonu. yalnızca bu cümle bir şeyler hakkında fikir verebilir.
- aldatma görüntülerinin arkasında metallica'nın enter sandman şarkısının çalındığını duyduğum kurgulu ihanet programı. (o ne demekse artık)
- toplamda 6 tane dosyasını izlediğim yalan dolan program. dosyaların 5 tanesinde renault marka araba kullanılmış. kalan bölümde de zaten motorsiklet vardı. heralde anlaşılmış bir araba kiralama şirketiyle, paso röno araba kakalayıp duruyolar. çakma dedektifler sizi.
(camel, 15.12.2007 02:53)
- ikinci kadınların, kocasıyla birlikte oldukları kadınlara sürekli "sen de kocana sahip çıksaydın" diye çıkıştıkları program. hele bir iki gün önceki programda bir tanesi "senin gibi karım olsa ben de aldatırdım" deyişi vardı ki evlere şenlik. joseph bey'in, kadınlar saç saça baş başa girmişken, koca dayak yerken, küfürler havada uçuşurken yani her halukarda istifini bozmadan kollarını kavuşturarak aldığı o bilge duruş ve sakin sakin söyleyiverdiği "beyefendi karınızı ne kadar zamandır aldatıyorsunuz" repliği ayrıca takdire şayan. çok güzel. çok.
- (bkz: hayalet avcıları)
(camel, 19.12.2007 20:26)
|