belki ilginizi çeker
  1. · ignorance is strength
  2. · ode on a distant prospect of eton college
  3. · hayatı anlamaktan vazgeçmek
  4. · efkar
  5. · ignore etmek
  6. · insanın ağzına sıçan parçalar
  7. · bliss
  8. · cahilliğin verdiği mutluluk
  9. · örgütlü cehalet
  10. · çok farkındalık mutsuzluk yaratır
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · giyotine yolladılar gitmedim
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · zongul ducks
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · beşiktaş
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · unutulmaz film sahneleri
  9. · acı vermesinden zevk alınan şeyler

ignorance is bliss  

1. türkçesi 'cehalet mutluluktur' olan matrix in ilk filminde cypher ın sarfettiği cümledir.bildiklerimizi unutmamız gerektiğini bize anlatan cümlerdir aynı zamanda
    (sandman, 17.05.2004 02:14)
  2. (soulforged, 17.05.2004 02:16)
  3. hazırlık hocamız bunu şöyle anlatırdı: şimdi diyelim yarın dünyanın sonu ben bunu biliyom üzüntümden ölüyom ama mesela şu arkadaşınız bilmiyo çok mutlu ahan da ignorance is bliss budur. (tabii bunu ingilizce söyledi)
    (aychovsky, 22.06.2004 21:03)
  4. cehalet ne kadar erdem ise ignorance da o kadar bliss olur düşüncelerine vesile olan cümle.

bir de şu var;

(bkz: kendini bilmek)
    (skuba, 15.10.2006 02:12)
  5. mutluluğun formülünün önemli bir bileşenidir. kişi ne kadar cahil ve fikirsel açıdan ne kadar kısıtlı olursa etrafındaki sorunları o kadar net görmeye başlayacaktır. elinden bir şey gelsin gelmesin, bu bitmez tükenmez sorunları birbiri ardına görmek insanları mutsuz yapar. amaherşeyin başı olan cehalet mutluluğun ilk adımıdır.
    (azwepsa, 15.10.2006 03:36)
  6. muhabbette olsun, internette olsun çok duyduğum laf.

bin türlü şeyden bahsediyoruz, bir şeyleri anlamaya, anlatmaya çabalıyoruz ondan sonra adamın biri çıkıyor, gözlerini de hafiften kısıyor, uzaklara ufuklara bakıyor, o esnada tabii ki rüzgar falan da var, adamın saçları savrulmaya başlıyor. ben bir yandan korkuyorum. korkuyla karışık bir saygıyla bu elemana bakıyoruz ve adam bombayı patlatıyor;

"ignorance is bliss" oğlum, her şey boş yanii...

bittim ben, bu lafı duyduktan sonra. hemen şu sözleri söyleyemeyi düşünüyorum;

"peki abi o zaman, boş verelim bunları, dönelim ormanımıza, gerisin geriye çıkalım ağaçlara, maymun olalım, şebek olalım, hayvan olalım çünkü formül çok basit"

ama tam bunları söyleyecekken içimden "dur lan" deyip soruyorum, "lan oğlum, nereden duydun bu lafı, belki bu sözü söyleyen bambaşka bir alakayla söylemiştir..."

sonra arkadaş "aman ulan, saldır hemen saldır, boz beni anasını satayım, bir duruş yapalım dedik, yaranamadık, ben kamillerle kağıt oynamaya gidiyorum" diyor.

üzülüyor, üzülüyorum, tartışmaya falan da yazık oluyor yav...
    (skuba, 15.10.2006 03:43)
  7. "but being aware is better" diye devam eden harika cümlenin başlangıcı. *
    (makaveli, 03.07.2007 09:44)
  8. thomas gray'in ode on a distant prospect of eton college isimli şiirinden bir alıntıdır.
    (togisama, 11.07.2007 09:05)
  9. bazen sizin için önemli kişilerin sizden sakladıklarını öğrendiğnizde,bildikleriniz size rahatsızlık verdiğinde ve gerçeklerden bihaber olduğunuz zamanlardaki katıksız güveninize özlem duyduğunuzda geçerliliğini ispatlayan cümle.
    (ıgetbored, 19.08.2007 11:53)
  10. bizden de parallellik gösteren bir öykü:
    (bkz: yüksek ökçeler)
    (paranoiagenerator, 19.08.2007 13:02)
  11. türkçesi bence "benden atlasın da nerede patlarsa patlasın" olması gereken özlü söz.
    (pseudonym, 08.04.2008 14:27)
  12. "bilmeyince daha mutlu oluyor insan" diye yorumlanabilecek bir kalıp..öte yandan bana bambaşka bi şeyi hatırlatıyor..
    (zeus, 13.07.2008 11:41)
  13. bir örnekle izah etmek isterim:
    bir insan keops piramidine bakarken, veya çin seddi ni gördüğünde insanlığın yaptığının görkemiyle gururlanabilir. ama keopsun yapılabilmesi için 80000 kölenin öldürüldüğünü veya çin seddinin her taşının bir insan canına mal olduğunun söylendiğini bilirse eğer; bu medeniyetlerin bıraktığı en büyük eserleri incelerken bile medeniyet kelimesinin ne kadar anlamsız olduğunu düşünmeye başlar

bilmek lanetlenmektir
    sığ düşün mutlu ol!
    (essitalopram, 10.01.2009 18:12)
  14. "keyifsiz bir insan olmak, yaşamından memnun olan bir hayvan olmaktan iyidir; mutsuz bir sokrates olmak, halinden memnun bir aptal olmaktan iyidir."

(bkz: john stuart mill)
    (neutrox, 08.05.2009 23:38)
  15. 1999 çıkışlı pek güzel face to face albümü. özellikle run in circles adlı şarkısı çok güzeldir.
    (lillymarlin, 21.05.2009 09:41)
  16. hayattaki ispatıdır; aptallar uzun yaşar
    (balliborek, 23.10.2009 00:16)
  17. alan parsons'tan nefis bir şarkı.. 1999 tarihli the time machine albümünden..

ı find this paradise and rest beside a river
    no need to walk another mile
    ıt seems like everyone has everything that wishes could provide
    but no one seems to smile

you won't believe me when i tell you this is fantasy
    don't ask how long all this can last
    the same old sun will rise and make tomorrow just like yesterday
    and so your time will pass

a shelter from the storm
    a room without a view
    a place where you belong
    and like a mother's kiss
    that carries you to sleep
    the ignorance is bliss

one day the wind may change and blow at your defences
    and shake the ground on which you stand
    one day the tide may turn and wash away your castles in the sand
    and silence rule the land

a shelter from the storm
    a room without a view
    a place where you belong
    and like a mother's kiss
    that carries you to sleep
    the ignorance is bliss

one day the wind will change and blow away your wonderland
    blue skies will soon be overcast
    one day the tide will turn and wash away your castles in the sand
    and you'll find peace ¡ at last
    (vikartindur, 02.11.2009 01:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil