belki ilginizi çeker
  1. · bebek osuruğu
  2. · altıncı uluslararası istanbul satranç festivali
  3. · eurovisiona ajdarla katılmak
  4. · aladin
  5. · gazbir
  6. · zetacad
  7. · belediye iktisadi teşebbüsü
  8. · istanbul büyükşehir belediyesi
  9. · edirnekapı öğrenci yurdu
  10. · palanthaser
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · ibrahim üzülmez
  4. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  5. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  6. · yaran diyaloglar
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · tv1
  9. · götten saçma başlıklar çıkarmak

igdaş  

1. başçauşun eşeği şirkettir. borularını geçirdiği sokakta yapılacak en ufak kazıda haber verilmesi gerekir. lakin kimse sallamaz bunları. çalakaşık sallarlar kepçeleri. sonuç iki haftada bir doğalgaz borusu deliniyor.

gerçi igdaşı sallamayan amele takımı başka bişeyi de sallamıyorlar. metro mu delinmedi bu şehirde?
    (azwepsa, 17.12.2006 19:08)
  2. sorunlu kendinden haberdar olmayan şirket. öyle ki evinize adam gönderip doğalgazını açtıktan 4 gün sonra arayıp doğalgazınızı açtırmak için başvurmamışsınız, biz eleman yolladık bulamamışlar ne zaman gelelim diye dangalakça şeyler sorabilirler. üstüne igdaş tuluml birisinin zaten doğalgazı açtığını söylediğinizde saatte yazan rakamın ilk üç basamağının değişip değimediğini kontrol ettirirler. siz şans eseri evde kalorifer yakıyor olsanız kendi aptallıkları yüzünden sizi dava etmek, ceza kesmek zorunda kalacaklarını iddia ederler. böyle de kendinden bihaber bir şirkettir. kömür sobası kurma fikrinin zihinde canlanmasına sebep olurlar.
    (kolektivist kedi koleksiyoncusu, 26.05.2007 17:01)
  3. öncelikle elimden en fazla bu geliyor şu anda;

(bkz: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak)

17 şubat 2008 tarihi için söylenen bir çok "kışın en soğuk günü olabilir, bu günden sonra daha da soğuyabilir belki" teorilerinin evlerimizde algılanmasına sebep olan kurum, kuruluş. hayatımda ilk defa böyle bir kamusal terbiyesizliğe maruz kalmış bünyemin soğuktan tir tir titremesi ve ağzımdan çıkan küfürlerin içerdiği tükürüklerin saçak halini alması ile üzerine komplo teorileri türettiğim doğalgaz dağıtımcısıdır.
    bu kadar hicivli tanımdan sonra maltepe ilçesinde doğalgaz kesildiğini, dışarıdaki havanın eksilerde gezdiğini sözlüğe ansiklopedik bilgi biçiminde girmek isterim. hizmet vermeye çalıştıklarından şüpheli olma durumum, telefonlara çıkmadıkları andan beri mevcut. ne hizmet mi? biri hizmet mi dedi?
    (gestalt, 17.02.2008 14:34)
  4. iki eliyle bir ski doğrultamayan teknisyenlere sahip kurum.
    yemin ediyorum evinde doğalgazı olan, kombi kullanana bütün istanbullular haybeye yaşıyor.

dün kombiden gelen koku nedediyle akşam 7 sıralarında 187'yi aradık, durumu bildirdik. gelen yetkililer-ki buraya çok ağır küfürler gelecek- ellerin zınzınn eden bir cihazla ve burunları yordamıyla kombinin çevresine bakıp;

- "tællam yeaa, koku moku yok arkadaşım burda. her şey sağlam." dedi.

bak bugünlerde ikidir oluyor bu skine sallamama durumu. ulan ibne kokuyor işte, 4 kişi hayal mi görüyor, götümüzden doğalgaz kokusu mu çıkarıyoruz? senin yaptığın işe sıçayım ben.

neyse bu ekip çekip gitti akşam. biz hala bir gaz kokusu aldığımızdan evde bulunan gaz alarm cihazını bağladık kombiye ve normal hayatımıza devam ettik.

derken saat 11 sıralarında ağır bir gaz kokusu bastı gene evi. sanırım yaşayacak ömrümüz varmış ki evde uyanık olup bu kokuyu farkedebilecek insanlar sayesinde ayıktık. tekrar 187'yi aradık. gelen ekip biraz daha insaflıydı sanırım. akıllarana kombinin çıkış borusunu kontrol etmek geldi ve;

- " siz burda 6 aydır iyi yaşıyormuşsunuz valla. bilkent olayından hiç bir farkı yok bunun. doğalgaz çıkış borunuz sorunlu, zehirli gazı içeriye yolluyor. geçmiş olsun."

ha işte! iyice delirtin insanı.

abi nasıl bir hayat yaşıyoruz biz ya? bu kadar basit mi artık insan hayatını harcamak? buna resmen cinayete teşebbüs demezler mi? nasıl bir mantık-akıl-vicdan üçgeni var bu insanlarda?

daha 1 hafta önce gelip bu eve doğalgaz uygunluk raporu veren siz, 5 saat önce gelip köpek azarlar gibi azarlayan "sorun morun yok." diyen siz, şimdi gelip "bu zamana kadar iyi yaşamışsınız valla." gibi bir cümle kuran yine siz.

hakkaten aklım sırrım ermez oldu benim bu yaşananlara. ya o an evdeki herkes uyuyor olsaydı? kim olacaktı yaşanabileceklerin sorumlusu? cevabı vereyim; igdaş değil. tek sorumlu yine yataklarında yarı çıplak yatan bizler olacaktık. bizler sorumsuz olacaktık. kimse bu insanlar 187'yi aramış, gelen ekip sorun yok demiş demeyecekti.

ayrıca gelen ekipler o kadar çaresiz ki gaz kaçağı olup olmadığını koklayarak yapıyorlar. bu ne lan?! adamın başı döndü, sendeledi kontrol edeyim derken. madem bir işi yapamican tam anlamıyla, getirme arkadaşım o teknolojiyi. bırak odunla, kömürle ısınalım biz.

bütün bunlar karşısında yapacak hiçbir şeyimizin olmaması da daha acı sanırım. gidip igdaş'a şikayet etsem, kimi kime şikayet ediyorum türkiye'de? gidip kombi şirketini şikayet etsem, peh! kim lan bunun sorumlusu ben hala anlayamadım.

velhasıl kelam, saatlerce uyuyamadım uyanamamanın korkusuyla. ölüme bu kadar yakın olmak garip bir duyguymuş. ama sinirimden de vazgeçmiş değilim. topsunuz olm!1
    (kaçınkurbaası, 07.04.2009 10:01 ~ 08.04.2009 19:14)
  5. zannedersem sistemleri allah'a emanet işliyor ya da işin içinde bir ibnelik var, çözemedim.

bu yılki igdaş faturalarımın son ödeme tarihlerine bakalım:

02.01.2009 -> aralık kullanımı

28.01.2009 -> ocak kullanımı

25.02.2009 -> şubat kullanımı

02.04.2009 -> mart bu da

10.04.2009 -> e peki buna ne diyelim??

17.04.2009 -> e ebenizin!! ne lan bu?

böyle orospu fatura kesim tarihi düzeni görmedim arkadaş ben!

ekleme: efendim sayaç yenilenince oluyormuş. iyi de 10.04 yenileme için geldiyse 17.04 ne ki daha?
    finkfrink ve yalansa söyle, teşekkürler!
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 14.04.2009 21:09 ~ 21:39)
  6. alibeyköy 'de ki merkezine gidip, kadrolaşmayı yerinde gördüğüm gaz dağıtım şirketi. evden ayrılmak için, fatura kesiminden sonra harcadığım doğalgazın borcunu ödemek üzere gittim. yönlendirmeler sonucu, kendimi camiide, kur'an kursunda, imam hatip lisesi'nde falan zannettim bir an. masasında, uzman, avukat ve bilimum sıfatlarla çalışanlar, türbanlı, bıyıklı ve pardesülü memurlardı. olamaz dedim. göz göre göre istanbul büyükşehir belediyesi'nin en büyük şirketlerinden birinde kadrolaşmanın tavan yaptığını gördüm. moralim çok bozuldu. çıktım binadan.
    (dünyayı kurcalayan adam, 28.04.2009 03:08)
  7. özelleştirilmesi düşünülen ibb'ye ait bir kurum. büyük ihtimalle gazprom veya enerji sektöründe hızla büyüyen bizim çalık tarafından satın alınacaktır.
    (dünyayı kurtaran adam, 12.08.2009 11:10)
  8. buranın topkapı'daki binasına gittiğinizde sıranın 36'dan 75'e gelmesi yalnız 15 dakika alıyor. mütemadiyen gözlerim yaşardı, duygu yoğunluğunda kayboldum, başarılarının devamını diliyorum.

he bu arada, tuvaletlerde pisuvar yok ve alaturka, bir de bildiğimiz okutulmuş sakallı şalvarlı dayıların ne iş yaptığını merak ederdim, meğer igdaş'ta veznedarlarmış.
    (cuore sportivo, 17.11.2009 00:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil