belki ilginizi çeker
  1. · senden sırılsıklam hoşlanıyorum
  2. · hz muhammed
  3. · mehmet mehdi eker
  4. · ne zaman çocuk yapacaksınız
  5. · mezkur
  6. · 6alatasaray
  7. · çakma adidas
  8. · baba ve piç
  9. · deklarasyon
  10. · metal a headbanger s journey
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · erkekte ses tonu
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · 100 opera
  7. · kurban bayramı vahşeti
  8. · kadınlar erkekleri niye severler
  9. · sublime

ifade  

1. hukukta bir olayın, insanda ise bir duygunun veya düşüncenin sözlü ya da sözsüz "dışa vurumu"dur. ifa edilecek olanın kişide bulunma durumudur. özgürce bir anlatım olabileceği gibi tehditle verilebilecek bir ifade de olabilir.
    (tonguç, 02.04.2007 17:42)
  2. oluşu itibariyle dramatik bir olayı ifade ederken, dramatik bir anlatıma ihtiyacımız yoktur. yapısı itibariyle güzel bir nesneyi anlatırken, süslü kelimelere ihtiyacımız olmaz. gördüğümüzü yalınca ifade ettiğimizde, bahsedilen dramatizm, ya da güzellik, en etkili şekline ulaşır, abartılmış ifadelerin bize hiç bir zaman veremeyeceğini verir.
    (scherzi, 10.11.2008 03:24)
  3. dramatize edilmeye zorlanmış ifadelerin tamamı kof kalmaya mahkumdur. hiç bir betimleme, çıplak gerçeğin ifade ettiği acımasızlığı ve kötülüğü ifade edemez.

-----

' natasha ve paula, her ikisi de 16 yaşında '

' st. petersburg'da yaşamlarını fahişelik yaparak sürdürüyorlar. natasha 5 yıldır sokaklarda. paula ilk çocuğunu, doğum sırasında, eroin bağımlısı olduğu için kaybetmiş. hıv virüsünü kapmış olmaları çok eski değil. bir evin tek odasında
    yaşıyor, 5 kişi tek bir yatağı paylaşıyorlar. '

( trier, bistum müzesi dünya aids günü sergisindeki bir fotoğrafın altyazısından alıntıdır. )

-----

evet, hangi betimleme, hangi duygu yüklü satırlar ifade edecek, hayatın kafamıza vura vura gösterdiği bu gerçeği ? bunun gerçekliği yanında o satırların samimiyeti dikkate alınır derecede olacak mı ?
    (scherzi, 14.12.2008 03:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil