belki ilginizi çeker
  1. · türkiye kürtlere ne vermiştir
  2. · e10daki çocuk
gündem
  1. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  2. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  3. · aşk ı memnu
  4. · zongul ducks
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · menemen olayı
  9. · alman atasözleri

iett otobüsleri ile lüks seferler  

sayfa  / 2
  1. çok yakında istanbul avrupa yakası ve anadolu yakası arası hizmete girecek seferler topluluğu, bu sayede ekspress adı verilen otobüslerde çay kahve meyvah suyu gazete dergi bulunacakmış..5 tam bilet fiyatına yolculuk edilecekmiş..boş işler bunlar lan!

(bkz: http://www.ntvmsnbc.com/...)
    (cursed, 16.10.2008 17:26)
  2. -bir çay alabilir miyim?
    -sen önce bi arkaya ilerle bakıyım
    -ama bu lüks sefer falan?
    -lüks müks bundan vazgeçemeyiz...ilerlee!!
    (diazepam, 16.10.2008 17:29)
  3. servislerin nasıl yapılacağını merak ile beklediğim yeni hizmet anlayışı, deneme.yani şöför mevkiiğinde herkes akbili bastıktan sonra, amcadan ne istiyor ise onu mu alacak? yoksa otomat koyulup hizmetin sınırı yolcuya mı bırakılacak neler olucak merak konusu..hasbinallah.
    (cursed, 16.10.2008 17:37)
  4. sefer başlamadan önce otobüse recep tayyip erdoğan binip, kısa bir konuşma yapabilir..

- bu gazeteleri otobüsünüze sokmayın !
    (o6kara, 16.10.2008 17:42)
  5. -arkadaşım bu ne he bu ne? bu bardağın içi boş ben kola istemiştim
    +lan it hem akbil bastın hem kola istiyosun. ver şu bardağı. yok sana kola
    -ama abi? bari yarım bardak vereydiniz tamam.
    +sus pezevenk. hem aktarma yaptı hem hala konuşuyo
    (prezerlatif, 16.10.2008 17:47 ~ 17:49)
  6. yani ne diyim, yine gereksiz uygulama bence. paralarımızı nereye harcasak diye düşününce bu mu akıllarına gelmiş. durmak yok saçmalamaya devam aynen. ama eminim o otobüs çıktığı ilk gün bir kameraman ve muhabir biner ve yolcularla konuşurlar. herkes de ah ah ah süper uygulama der.

bence onu yapacaklarına sık sık sefer koysalar daha iyi olmaz mı? balık istifi gitmişler midir acaba onlar? yaz sıcağında makam arabalarında açmak kolay klimayı, bir de mörüklüyü denesinler bakalım ne olacak. eve gittikten sonra da kuluğında kalıyor be adamın o motor sesi.

çay kahve meyve suyu ikram edilince ne olacak? kardeşim çözüm istiyorum sen ya napiyim çayı. hadi diyelim bindim ben o otobüse eğer bana bir derlerse içecek kalmadı yıkarım ortalığı. günde binlerce insan binecek ayrıca nasıl bir düzende olacaklar bunuda merak etmeyor değilim şimdiden. ayrıca gece yarısına da ek sefer koyacaklarsa o zaman alkollü içeceğe geçilsin isterim.
    (yazar kafa, 16.10.2008 17:51)
  7. henüz otobüs şoförlerini tanımayan birileri tarafından düşünülmüş bence bu seferler. daha geçen gün kapıdan inerken otobüs erken hareket ettiği için takılıp düşen bir bayan ve kapıyı kapatıp arkasına bile bakmadan gaza basıp giden şoförlerimiz mevcut türkiye'de. kaldı ki bu servisleri kim nasıl yapacak yolcular ayakta durmakta bile zorluk çekerken. herkes oturacak mı? "ilerleyelim arkadaşlar." klasiği olmayacak mı? he doğru ya 5 tam bilet. tam tam tamam tamam(!).
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 16.10.2008 17:55)
  8. bu seferler esnasında verilecek meşrubatların içine envaii çeşit uyarıcı, yatıştırıcı madde koymalarını beklediğim seferlerdir.keza, istanbul trafiği yatışmadan,uyarılmadan sakin selamet atlatılacak gibi değil.göründüğü üzere güzergâhlarda mümkün mertebe uzun durumda,hahaha kafamızı yap şöfor amcaaa! diye elemanlar biner buraya hehe.o zaman değmeyin keyfime.
    (cursed, 16.10.2008 17:56)
  9. ya 5 bilet verip eziyet çekeceğime imece usulü taksi tutarım ya da dolmuşa binerim rahat rahat giderim daha iyi be dedirten proje. aslında hepsi bu memlekette iyi bir şeyler olmaz kafasından kaynaklanıyor. alışmadık çünkü böyle şeylere. onlar ne verdilerse biz aldık sessizce. onlar kötüyü verdi biz allah razı olsun bunu bulamayan da var dedik. onlar tepemize çıktılar biz açıkta kalan varsa şurası da boş dedik hepsi ondan.

ama biliyorum ki böyle bi hizmet olsun bizler yine kuyruk yaparız kapısında.
    (yazar kafa, 16.10.2008 17:59)
  10. internet kullanımı da sağlanacakmış bu projeyle. hayır düşündürtüyor insana cep telefonunu kullanırken bile tedirgin oluyorsun iett otobüslerinde nasıl olacak bu iş. kapatsana şunu kaza yaptıracaksın bize, araba senin yüzünden durdu, vites kutusu bozuldu, fren boşaldı, buji meme yaptı gibi şeyler duyarken, bir de laptopu açıp kullanacaksın, otobüs ortadan ikiye bölünür bence.
    (seroo, 16.10.2008 18:12)
  11. muhtemelen bu otobüsler, otokar karsan ikarus olacak..canımıza can katacaktır!*
    (cursed, 16.10.2008 18:13)
  12. uygulamaya koyanların gereksiz uygulamalarda ne kadar başarılı olduğunu bildiğimden şaşırmadığım yenilik. istif halinde giden insanların yanından, elinde içeceği ile, 5 tam bilet parası ödemiş olmanın verdiği gururla geçecek olan o otobüs ne kadar gereklidir bize merak etmekteyim. ben şahsen ilgi gösterileceğine falan zerre inanmıyorum zira zamanında ayakta yolcu almayan "e" otobüs seferlerine 2 tam bilet parası vermeyip boş bırakan da yine istanbul halkıdır ki bence gayet yerinde bir hareket yapılmıştır. otobüs kullanıcılarının ezici bir çoğunluğunun en ucuz yolu hesapladığı bir şehiri yönetenlerin ne kadar halktan uzak kaldığını gösteren bir uygulamadır ayrıca. sen iki otobüs fazla kaldırıp bu çoğunluğun hakkı olan rahatı sunmayıp taşaklarını serme eğilimindeki 3-5 kişiyi düşünürsen kimseden "aferin" beklememen gerekir. henüz bulamamış bi halka kıllısını sunmaya uğraşmamak gerekir.
    (billie jean, 16.10.2008 18:23)
  13. yolcuları da kibar olur şoförü de.

-kaptaaaan beey. yeter ama yahu daha nereye alıyorsunuz?
    +beyfendi insanlar yolda kalmamalı hayır, buna izin veremem
    -hehehe tamam ama milletin amına koyuyorsunuz azizim. sırt sırta. olmuyor böyle hiç
    +....
    (prezerlatif, 16.10.2008 18:26)
  14. vardır bir bildikleri diye düşünmeye sevk ediyor insanı.

yani, adamlar koskoca, bösböyyük şehrin ulaşım departmanı, 15 milyonluk metropolün ulaşımından sorumlular. bir şey demek de istemiyorum, cidden. onlardan iyi bilecek değilim ya. haftanın yedi günü, günün yirmi dört saati kafa patlatıyorlar olsa gerek, trafiği nasıl rahatlatırız diye.

yalnız, ben bu ''köprü trafiğini rahatlatma'' amacını kurcalamak istiyorum. şimdi toplu taşımanın amaçlarından birisi de, daha az hacimde maksimum yolcu taşımak olsa gerek. yani, adı üstünde, toplu taşıma. konforsuz ama ucuz, sıkıcı ama verimli. sosyal. peki soruyorum: beş bilet karşılığında sefer yapmanın neresi toplu taşıma olacak? ayakta yolcu alınacak mı -ki toplu taşımanın bel kemiğidir ayakta yolcu. araç hacmi değiştirilmeden, fiyatlar beş'e katladığında, taşınan yolcu miktarı düşmeyecek mi? biraz somutlaştırarak açıklamak gerekirse, atıyorum, tek seferde 250 kişi taşıma kapasitesi olan otobüslerle 50 kişi taşındığında, ya da şöyle söyleyeyim, bir seferde taşınabilecek yolcu beş seferde taşındığında, bunun istanbul trafiğine net faydası ne olacak? yakıt tüketimi düşecek mi? çevre daha az mı kirletilecek? adam gibi bir fizibilite çalışması yapılmış mı? kullanılacak otobüsleri kim ithal edecek ayrıca? hangi şirket, grup, aile?

şunu da soralım: kaç lüks düşkünü, otomobilinden inip, sırf çay, kahve, internet, klima falan var diye, gidip bu lüks otobüsleri kullanacak? hadi indiler diyelim maserati'lerinden; bu, maserati sahibi arkadaşlar, istanbul'da, asya-avrupa arasındaki gidiş-gelişlerin yüzde kaçını temsil ediyor da üzerilerinde kafa patlatılıyor? sorunlarına çözümler üretiliyor. köprü kullanımının insanların gelir düzeyleriyle ilişkisini ortaya koyacak bir çalışma yapılmış mı? sanmıyorum.

ha, belki değişik bir uygulama olabilirdi. lüks otobüs falan. insanlar kullanırlar da belki; ama uygulamanın amacının ''trafiği rahatlatmak'' olması gerçekten de çok komik.

ayrıca, üşenmedim, google'da içinde ''luxurious'' ve ''public transportation'' ya da ''luxury'' ve ''public transportation'' kelimelerini birarada bulunduran, aşağıda vereceğim linkteki dışında hiçbir kaydadeğer yazı veya makale bulamadım.

http://notfortourists.com/...
    (nokia şarzı, 16.10.2008 18:27 ~ 18:32)
  15. yapılacak seferlerde boy gösterecek otobüslerin, yeni yapılan zincirlikuyu söğütlüçeşme metrobüs hattı yolunu kullanacağı ön görülürse köprüye kadar olan trafik çilesi sadece boğaz köprüsüne geçişte yaşanacak gözüküyor.biz pollyanna şeklinde ummaya devam edelim, du bakali nolcek.
    (cursed, 16.10.2008 18:52)
  16. 5 tam bilet ne yapıyor senin haberin varmı denilesi saçma sapan birşey.
    (jerksuck, 16.10.2008 18:54)
  17. 6 ay ömür biçtiğim iett projesi... hadi olsun da 9 ay olsun... en fazla 1 yıl.
    (bkz: her kuşu siktin bir leylek kaldı)
    (togisama, 16.10.2008 18:57)
  18. iett'nin kar etmesi için yapılan gereksiz seferlerdir. istanbul'un bir ucundan diğer ucuna gidilecekse belki tercih edilebilir lakin kısa yollar için bu seferlerden faydalanan inektir.
    (bkz: ineklik etme taksi tut)
    (tarafsız yazar, 16.10.2008 19:54)
  19. gerçek bir istanbullu için en lüks sefer ikarus 260 ile yapılandır. yok citaro imiş, yok travego imiş. yemişim merso'yu. bir insan ikarus'ta rahat edemiyorsa "ben istanbulluyum" demesin arkadaş. o sebeple çay da istemem, dergi de. beni ikarusumla başbaşa bırakın. gidip en arka köşe cama dayayayım sırtımı. şimdi bu hayat kesitini yıllardır belediye otobüsüne binmemiş birisine anlatamazsınız. o adam ister ki lufthansa ile almanya'ya uçacak bir konfor olsun, hostes gelsin yer göstersin, biletlerde koltuk numarası yazsın. işte burada kızıyorum ben. o adam da "ben belediye otobüsüne binen halkım" diyecek ben de diyeceğim öyle mi. ya bi gidin ya. ikarus mektebinden geçmek her baba yiğidin harcı değildir. bir istanbullu olarak ikarus'a evet, konfora hayır !
    (ugokhan, 16.10.2008 20:03)
  20. kiralanmış olan 25 adet vıp otobüs ile gerçekleştirilecek olan seferlerdir. hayırlı olsun fakat bu seferler bana sanki istanbullu'nun rahatı için değilde başkalarının rahat etmesi için konulmuş gibime geliyor.

iett idare encümeni 2 eylül 2008'de, "ekspres otobüs kiralama hizmeti" adı altında, boğaz geçişli hatlarda çalıştırılmak üzere otobüs kiralama kararı aldı. "acil ihtiyaç" gerekçesiyle de kiralama işini ilan etmeden, davet usulüyle ihale etti. ihaleye altı firma davet edildi. ihaleye efe tur, platform turizm ve sgs turizm firmaları teklif verdi. en iyi teklifi veren platform turizm taşımacılık gıda inşaat temizlik hizmetleri sanayi ve ticaret a.ş. ile 25 eylül 2008 tarihinde sözleşme imzalandı.

ee nolmuş? diyeceksiniz, olan şu efendim platform turizm taşımacılık gıda inşaat temizlik hizmetleri sanayi ve ticaret a.ş. nuri albayrak’ın damadı adem altunsoy’un.

başka birşey dikkatinizi çekti mi? şirketin adına bakın allahınızı severseniz. "platform turizm taşımacılık gıda inşaat temizlik hizmetleri sanayi ve ticaret a.ş." içerisinde tam 5 ayrı faaliyet kolunun adı geçiyor. haklılar ama belediyenin ne için ihale açacağı hiç belli olmaz. biz daha çok aç kalırız, bu ticari deha (!) bizde olmadıkça!

not: bak bak dinle süper tanım geldi aklıma, iett otobüslerini belediyeye kiralayan platform turizm taşımacılık gıda inşaat temizlik hizmetleri sanayi ve ticaret a.ş.'nin patronu adem altunsoy'un yapacağı seferlerdir. adam ordan indirdiği parayla ne lüks arabalar alıp, ne lüks seferler yapar kimbilir? hariga!
    (diazepam, 17.10.2008 10:41 ~ 10:54)
  21. iett'nin lüks otobüslerle yapacağı avrupa-asya ve asya-avrupa arası seferlerdir.

şöyle bir yorumları okudum da , kimse bu seferlerin arada sadece 3 durak ile kozyatağından taksim'e filan gideceğinin ve 5 bilet ödeneceğinin farkında değil gibi geldi bana. adamların hedef aldığı kitle sarı dolmuşlar ile karşıya geçen insanlarımız. yoksa normal akbil veya bilet ile gidenler zaten binemezler bilet fiyatı yüzünden. aradaki 3 bilet farkını oturarak gitme ve diğer servisler için harcayacaklar bu kadar basit. ha size oturduğunuzda birinin gelip uçaktaki gibi "hangi gazeteyi istersiniz beyfendi" demeyeceği anlaşılmıştır herhalde. artık bedava dağıtılan "gaste"ler, yine bedava olarak otobüsün içindeki bir kutudan alınacaktır. çay - kahve ise sponsordan gelir, verilen ihale karşılığı. bu kadar basit yani.

neden denemeden yorum yapıyoruz ki? en iyi şartlarla kozyatağı - taksim arası 1.5 saat sürdüğünü düşünürsek??

ha bunu düşünürken insanlar belki arabalarını bırakıp bu şekilde işe giderler diye düşünmüşlerdir. ama tabiki burada yanılmışlardır, zira arabası olan herkes neredeyse wc'ye de araba ile gidecek.
    (life for rent, 17.10.2008 10:57)
  22. (pazienza, 17.10.2008 11:46)
  23. hiç şaşırtıcı olmamakla beraber, ihalesini albayraklar kapmıştır.

http://www.radikal.com.tr/...
    (nokia şarzı, 17.10.2008 12:59)
  24. 5 tam bilet tutarını ödeyebilecek kesimin zaten özel araba veya servis seçeneğini kullandığı düşünülecek olursa çok çok sınırlı bir kitleye hitap edeceği açık olan seferlerdir. zaten uygulamanın amacının albayraklar'a çıkar sağlamak olduğu da gayet açık. ataşehir-taksim seferi yapan çift katlı halk otobüslerinde bir dönem kola ikram edildiğini
    hatırlıyorum ki bu onlara 5 tam bilet karşılığı ücret alma ayrıcalığı vermemişti o zaman.
    (arapbebek, 17.10.2008 13:38)
  25. iki boyutu tartışılan hadisedir.
    birincisi, 5 tam bileti ile yolculuk edilmesi. ikincisi ise, ihalenin albayraklara verilmesi.

ilk olarak, 5 tam bilet ile yolculuk etmek, benim gibi öğrencileri, memurları, öğretmenlerin hedef kitlesi olmadığını gösteriyor. bu noktada kötülememek lazım. her zaman halkın en temel kitlesine hizmet götürülecek diye bir gerekçe yok. aslında mantıklı bir uygulama olabilir. neden? (hıncal'ın yazılarına özendim)
    - allah aşkına iett ile tarafikte oluğunuzda dışarıya bakın. arabalara. arabalarda kaç kişi seyahat ediyor. ahanda nah şuracıkta iddia ediyorum, yüzde 60ında tek kişi oluyor. o tek kişi için koca araç trafikte yer işgal ediyor. yuh keyif pezevenkleri diyorum bazen. sizin tanıdıklarınıza demiyorum.*

şimdi o arabanın dur kalkta yaktığı benzin 5 olmasada 3,4 tam bilet fiyatındadır. adamın trafikte sıkılması falanda buna katılınca, trafiğin yüzde 60ını kapsayan kesime çekici gelebilecek hizmet olabilir. yani trafiği, rahatlatmak için güzel bir fikir olabilir. bu arakadaşlarımız, dergi okuyup çay içip, karşıya geçsinler, toplu taşımacılık her kitleye yayılsın. dimi.

bu noktada güzel bir hizmet olabilir. ikinci tartışılan boyutu ise... çok yoruldum, içim sıkıldı artık, gücüm kalmadı sözlük. ihaleye fesat karıştırılması normal birşey değil miydi yav???!!
    (genetic superior cell, 17.10.2008 14:09 ~ 14:10)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil