istanbul elektrikli tramvay ve tünel açılımı şu an için yetersiz kalmaktadır. yetkilileri uyarıyorum, halihazırda o harikulade " biz insan taşıyoruz" sloganı üretilmişken, iett de "insan endeksli toplu taşıma" olarak değiştirilsin.
(bkz: bu mudur allah aşkına)
"ben büyüğüm ötekiler bana dikkat etsin" mantığıyla hareket edip aynalara ve sinyal olayına hiç girmeden şerit değiştiren otobüs sürücülerine sahip kurum. bir de sanki binek araç kullanıyormuş gibi abuk subuk manevralar yapar bunlar, barbaros bulavarında 3 şerit kapayanına şahit oldum bizzat. araba kullanmaya çalışan bünyelerin itinayla kaçınması gerekir. genelleme yaptım allah belamı verecek.
eskiden ne güzel suni deri koltukları olan bu koltukların derilerini parçalayan halk yüzünden şimdi 10 dakikalık yolda kıçınızın uyuşmasına yol açan plastik sert koltuklarla hizmet veren belediye kurumu.
son yaptığı zamla beraber raylı ulaşım ve otobüsler arasındaki aktarmayı da kaldırmış şirkettir. artık sloganını "biz zengizn insan taşıyoruz" diye mi değiştirir napar, bilemem.
yolcu ve şöförlerinin her boka müdahale ettiği (sen bayana yer ver,ilerleyin hadi,akbil öyle mi basılır,şöför-nereye gidecen? ögrenci-beşiktaş ş-buna binme..ö-niye bu 30m degilmi?..ş-olsun binme.....) ama hepimizin muhtaç olduğu, açılımı hakkında birçok söylentinin bulunduğu,kırmızısı yeşili alevlisi yanar dönerlisi gibi çeşitleri bulunan toplu kaşıma sistemi...
web sitesinde şöyle "alternatifsiz" bir anket yapmış olan kurum.
-- halk otobüslerinden şikayetçiyim. çünkü....
kaba davranıyorlar
bilet vermiyorlar
istedikleri durakta duruyorlar
hızlı gidiyorlar
yanlış araç solluyorlar
saatlere uymuyorlar
denetlenemiyorlar
tam aksine halk otobüsleri günümüzde normallerinden daha iyi hizmet vermektedirler, daha konforludurlar fakat aktarma / aylık kullanım gibi avantajları yoktur, o da zaten belediyenin haksız rekabet politikasının ürünleri.
otobüsün engelliler için kolaylık sağlaması ve dış görünüşü takdirimi toplasa da kendilerini dış görünüşü kaptırıp 'ohareey çok zengin milletiz lan, herkesin özel arabası vardır' diye mi düşünmüşler de o koltukları o kadar az sayıda yapmışlar anlamadım..
bi de ne alakaysa çift koltuk mu sevgili koltuğu mu ne bi şey koymuşlar ki tanımadığın insanla iç içe oturcağına ayakta gitmeyi tercih ediyorsun.