görseller
idil biretidil biret

belki ilginizi çeker
  1. · harika çocuklar yasası
  2. · harika çocuklar
  3. · bach solfegietto
  4. · piyanist şantör
  5. · idil biret archives
  6. · her ocağa bir piyano kampanyası
  7. · söz sende
  8. · tabu diyalogları
  9. · idil
  10. · alperenler in dağa çıkması
  11. · otomatik ödeyin netbook'unuz olsun! (reklam)
gündem
  1. · türk erkeklerinin genelde çirkin olması
  2. · 2012 avrupa futbol şampiyonası elemeleri a grubu
  3. · hz muhammed yaşasaydı olabilecekler
  4. · erkeklerin seks düşünmediği zamanlar
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · orhan gencebay
  7. · tekel işçisi maaşları
  8. · kase görüp azmam saliselik business
  9. · rezervasyon diyalogları

idil biret  

1. daha biz müzik nedir bilemden, doğmadan, ailelerimiz ancak gözün açmışken, 1971 yılında kültür bakanlığınca devlet sanatçısı seçilmiş usta piyona sanatçısı.
    (hell guardian, 05.02.2005 18:47)
  2. bu yaşımda çalmaya çalıştığım bach solfegiettoyu muhtemelen benim hiç çalamayacağım bir hızda ve 8 yaşında çalarak beni bunalımlara sokan muhteşem piyanisttir.
    (bkz: bunu yapan insan olamaz)
    (yamukyumukpirenses, 01.07.2006 18:47 ~ 18:48)
  3. http://www.idilbiret.net/... adresinden kayıtları dinlenebilir.
    (gibigibi, 25.04.2007 15:31)
  4. itü vakfı için burs kaynağı yaratılması amacıyla 18 ocak 2007 tarihinde iş kuleleri adresli bir konseri izlenebilecek piyanist.
    (ağ kablosu, 18.12.2007 21:30)
  5. bu akşam* çukurova devlet senfoni orkestrası eşliğinde konser verecek olan piyanodaki tartışmasız üstün başarısının yanı sıra mütevaziliği ile de beni benden alan piyano üstadı.

konser sonrası edit: idil biret konserde gösterdiği üstün performansı ile tüm dinleyicileri büyülemiş, dinleyicilerden dakikalarca alkış almıştır.
    (zarpandit, 08.02.2008 15:40 ~ 11.02.2008 08:31)
  6. daha dün albümlerini ararken birden televizyonda ''oradaydım'' programında arz-ı endam etmiş piyano sanatçısı..fakat hala albümlerini bulmuş degilim..
    (fbeyza, 11.08.2008 17:41)
  7. özellikle bach eserlerini çok iyi çalan piyanistimiz.
    (pedesa, 20.08.2008 19:09)
  8. cumhuriyet dönemi seçilen harika çocuklardan biri
    (6lti, 06.09.2008 17:57)
  9. çocukluğunda kendisi gibi üstün yetenekliler için harika çocuklar yasası çıkarılmıştır.
    (araftaki, 06.09.2008 18:38)
  10. türkiye'nin klasik müziğe kazandırdığı en büyük sanatçıdır idil biret. kendi sitesi http://www.idilbiret.eu/... içinde sanatçı ile ilgili bütün bilgilere ve arşivlere ulaşabilirsiniz.

ayrıca (bkz: idil biret archives)
    (vikartindur, 25.04.2009 21:24)
  11. an itibariyle vakit gazetesinin kışkırtmasından ötürü; konserinde vakit tayfası tarafından gerilim çıkartılan, konser verdiği topkapı sarayı'nın önünde posterleri yakılan sanatçı.

edit: yaklaşık olarak yüz kişilermiş, bir de namaz kılmışlar sarayın önünde. böylece dini korudular, tebrik ediyorum. harika insanlar bunlar, dinimizi koruyorlar!
    (imperius, 11.07.2009 23:04 ~ 23:06)
  12. kendisinin konseri öncesi tekbir getirilip, afişlerinin yakılması nedeni olan o yazı.

http://www.habervaktim.com/...

vakit aşağılayıcı bir kelimeyi bile hak etmiyorsun, seni oluşturan çamurun, cahilliğin, bataklığın içinde kalmana izin veriyoruz, bu insanların konserlerini üç kuruşluk içinde pedofili barındıran ideolojinle sabote etmene, onları tehdit etmene izin verdiğimiz anlamına gelmiyor.
    (imperius, 11.07.2009 23:16)
  13. vakit denen paçavranın hedef göstermelerinin başka bir ürünüdür bugün konserinin yapıldığı yerin önünde çıkan olaylar. fakat o kağıt yığınına dava açmak yerine, idil biret konserine içki içildi diye dava açabilirler.
    aynı gün gazete kızlı erkekli öğretmenleriyle bir grup öğrencinin saunaya girmesini rezalet şeklinde nitelemiş ve erkeklerin dahi bel üstünü sansürleyerek resmi basmıştı.
    çok yazık, çok. her gün başka birini hedef gösteriyor bu gazete, bu eylemi de yarın, "sağduyulu eylem, halk tepki gösterdi" şeklinde haberleştireceklerdir.
    (bimekan, 12.07.2009 00:11)
  14. yahu şimdi birkaç yerde okudum da "türkiye'nin en büyük sanatçılarından birisi olan idil biret'in konserine alperenler saldırı düzenledi" falan diye, dedim ki şöyle bir bakayım ki sözlükteki süper zekâ, ultra gelişmiş, müthiş ilerici, olağanüstü özgürlükçü ve aynı zamanda idil biret hayranı arkadaşlar bu hanım ablamız hakkında neler yazmışlar? bir de ne göreyim: yaklaşık 5 senedir, bu hanım abla hakkında yalnızca 10 adet yazı yazılmış... sonra döndüm şöyle bir eurovision şampiyonu alexander rybak'ın başlığına baktım, 4 ayda adamın hakkında 320'ye yakın yazı yazılmış...

bu hanım ablamızı tanımam, etmem. daha adını yeni duydum. piyanoya ilgisiz olmamdan mıdır nedir?.. ama okuduğum kadarıyla da iyi bir sanatçıymış kendisi. tabi türkiye'nin en iyi sanatçılarından mıdır o konuda okuduğum sığ yazılar bağlamında bir şey bilmiyorum; ama umuyorum ki öyledir kendisi.

sonuçta ismini bir protesto sonucunda duyduğum, ülkemizin piyano sanatçılarından bir tanesidir; ama diyeceğim o ki sırf bir yerlere bir şeyler değdirmek için "lahn türkiye'nin en iyi sanatçısına saldırdılar lahn" diye böğürene kadar, oturun şu değerli sanatçımız hakkında iki satır bir şeyler karalayın da siz de bir şeyler kazanmış olun; sizi okuyanlardan onu bilmeyenler, etmeyen de bir şeyler kazanmış olsun.
    (eudaimonist, 12.07.2009 20:13)
  15. uzun yıllar evvel efes'te verdiği konserle beni benden almış sanatçıdır. piyanoyu o kadar uzun süre ve sükunetle dinlediğime kendim dahi inanamamıştım.
    (piyanogörünümündekiçellodançıkanbağlamasesi, 14.07.2009 10:43)
  16. ülkesine ciddi anlamda çok büyük faydaları olmuş bir insandır. uluslararası olarak başarılı bir türk piyanist olmasının haricinde, birden fazla nesildeki çocuklara klasik müziği tanıtan, hatta o müziği yapmaya başlamalarına vesile olan bir insandı. iç anadolu'nun alakasız, minicik bir kasabasında yaşayan sülalemden dayılarım, yengelerim, hatta ninem, hepsi idil biret'i bilirler ve sayarlar.

bunun dışında, mükemmel de bir insandır kendisi. yani hayatında bu kadar hiçkimseyi kırmayan, zarafet timsali bir insanın başına böyle rezalet bir olayın gelmiş olması gerçekten çok üzücü. fazıl say'ın başına gelse bu (ki çok isterdi eminim, kıskanmıştır bile bu olayın kendisinin değil idil biret'in başına gelmesine) o kadar şaşırmazdım, ama idil hanım gibi bir insanın böyle bir olayda "saldırılan" olmasına tarif edemeyeceğim kadar üzüldüm. ben oturduğum yerde ülkemden korkunç şekilde utandım, bizzat kendisi neler hissetmiştir kim bilir.

olayda kapı önünde havlayan alperen ocakları bilmemnesi daha sonra televizyona çıktı konuşma yaptı, işte bizim hedefimiz idil biret değildi falan dedi bi de. ulan gözlerimle gördüm "içerde zina sanatı yapılıyor" diye anıra anıra allah'ınıza şikayet ettiniz ya? bir sanatçıya yapılabilecek en öküzce hareketi yapmışsınız, daha neyin hedefi, neyin kıvırması ulan? herkesi kendi zeka seviyenizde mi zannediyorsunuz?

sizin gibileri insan sanıp konuşuyoruz biz de.
    (yenisekme, 14.07.2009 10:55 ~ 11:04)
  17. çok geniş bir repertuvara sahip ünlü pianist.

http://www.idilbiret.eu/tr/?p=27#more-27
    (balıkçı, 14.07.2009 18:06)
  18. lili-boulanger, harriet cohen/dinu lipatti, polonya hükümetinin "kültür liyakât" ve fransız hükümetinin "chevalier de i' ordre national de merite" nişan ödülleri bulunan dünyaca ünlü türk piano sanatçısı.
    (tuzsuz karabekir, 06.02.2010 12:27)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook