ideal kız 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. kişilerce değişiklik gösterebilecek bir kavramdır ancak sözlükte açılan başlıklara bakıldığında istenen kız gülmeyen aynı zamanda somurtmayan, çok konuşmayan, aşırı bakımlı, üzülmeyen, ağlamayan, kendini her daim iyi hissetmesi gereken, aptal olmayan ancak erkeği sorgulayacak kadar akıllı da olmayan kısaca süs bitkisi gibi ihtiyaç duyulduğunda bakılan sevilen ama asla problem çıkartmayan bir varlık olmalıdır. bu tür bir kız varmıdır bilinmez ancak olsa bile erkekler buna da bir kulp takar.
    (delilah, 08.02.2005 18:50)

2. ideal gaz gibi bir şeydir.
    (j ai tout oublie, 08.02.2005 19:00)
  3. (bkz: tam olarak neye bakmıştınız)
    (okang, 12.02.2005 23:41)
  4. aynı şeylere güldüğüm kızdır benim için
    (napoleon, 12.02.2005 23:43)
  5. (bkz: van der waals denklemine uyan kız modeli)
    (hepten aykırı, 12.02.2005 23:52)
  6. ideal akışkan gibi viskozitesi sıfır kabul edilen bir şeydir. dolayısıyla sadece kabuldür. gerçekte böyle bir kavram yoktur. sadece akışkanlar mekaniği ve kızların güzellik hesabına; kıyas teşkil eder, konunun anlaşılmasına kolaylık sağlar.
    (marsellus wallace, 30.04.2005 23:03)
  7. kanka olarak,
    (bkz: starbuck)

arkadaş, dost olarak da varlığını şahsen biliyorum.

sevgili olarak... dostum, bu çok uzun bir hikaye.
    (kısaveacısız, 28.10.2007 05:47 ~ 05:53)
  8. (bkz: ideal kız arayan kızsız kalır)
    (emigrant, 28.10.2007 06:31)
  9. sizi şaşırtarak, içinizden geçeni yaşatan...
    (heidi, 28.10.2007 07:25)
  10. bir anımla tanımlamak isterim:

rahmetli patronum, sabahın köründen gece yarılarına kadar çalışan bir insandı. beni de bu tempoya uymak zorunda bırakmıştı. işin stresine yorgunluk neticesi aranan değişiklikler ve günü beraber geçirmenin zaman içinde getirdiği patron-çalışan ilişkisini aşıp arkadaş muhabbetine dönüşümü eklenince birbirimizin her bokunu bilir olmuştuk. aile yaşantısından tutun da evlilik dışı ilişkisine kadar her şeyini bilirdim. bir gün "sen neden hâlâ evlenmiyorsun" diye sordu. çeşitli şeyler söyledikten sonra olay "karı dırdırı" mevzusuna geldi. birden derin bir "ah" çekti. şunu söyledi:

-yaaa eksiksiz kardeşim. yarın bir gün hayat beni yeniden evlenmek zorunda bırakırsa, bir gün işi erken bırakıp, okmeydanı'ndaki sağır dilsizler okulu'nun önüne gideceğim. oradaki en güzel kıza evlenme teklif edeceğim. yahu gün boyu kafamın şiştiği yetmiyor, eve gidince bir de yengenin çenesini çekiyorum. akşam 11 olmuş, şantiyeden ancak çıkmış eve girmişsin, laf üstüne laf. allah'ın adını versem susmaz. "kadın sus, yatacam uyuyacam", yok. "nerdeydin, kimleydin, ne yaptın"... ... "kolonu sikiyordum, betona soktum" tövbe tövbe

netice: ideal kız dilsiz olur.
    (eksiksizuyum, 28.10.2007 09:32)
  11. şarkılarda yaşar.birgün karşınıza çıkarsa eninde sonunda şarkı olacak olandır.
    (karışıkhazırlayanusta, 28.10.2007 10:38)
  12. (bkz: ütopya)
    bide liseden hatırladığım ideal gaz diye bi hede vardı, öğretirlerdi ama sonrada böyle bi gaz yok bu bir varsayım derlerdi..buda onun gibi bişe olsa gerek!
    (sapçık ve başçık, 28.10.2007 11:49)
  13. kız değildir.
    (tarzan, 28.10.2007 12:02)
  14. le chatelier prensibi'ne uymaması gereken kızdır. ideal bir kız maksimum düzensiz, minimum enerjili olmamalıdır. ideal bir kız maksimum düzenli, tertipli, enerji dolu, hayat dolu olmalıdır. yani neymiş, ideal gazla alakası yokmuş.
    (demiurge, 28.10.2007 12:09)
  15. (bkz: sokakta hanımefendi mutfakta aşçı yatakta orospu)
    (gvz, 28.10.2007 13:01)
  16. ideal kız bir ütopyadır.hiç bir mahlukat ideal davranış göstermez,gösteremez.her zaman ideal ile gerçek arasında sapmalar vardır.yalnızca kafamızda yarattığımız bir güzelliktir bu.izlediğimiz filmlerin,okuduğumuz kitapların, bilgisayar oyunlarının vs. etkisiyle zamana bağlı deformasyona uğrayan bu hayali modeller değişirler.modifiye edilir ya da yerlerine yenileri konulur.değişmeyen tek şey ulaşılamaz oluşlarıdır.gerçek hayatta asla bu modeller gerçeklenemez.bir şarkıda,bir kitapta,bir filmde karşımıza çıkarlar. sonra birden ortadan kaybolurlar;bizleri umut etmeye mahkum ederek.
    "pandora'nın kutusu açılınca bütün kötülükler dışarı saçılmış bir tek umut içerde kalmış."
    (setheleh, 28.10.2007 13:08 ~ 14:47)
  17. aşık olduğun kız.
    (onbeşdakikareklammıolurbekardeşim, 28.10.2007 15:01)
  18. kakası pembe olan kız.
    (carpathia, 28.10.2007 15:03)
  19. kişiye göre değişen bi kavramdır kimisi için ev kızı olup köşe yastığı görevini yerine getirmesi yeterlidir,kimiside aykırılığı alışılmışın dışında her türlü deliliği yapabilenini sever..
    (tınmaz melaike, 28.10.2007 15:48)
  20. idealist kızdır.
    (hamsili ekmek, 28.10.2007 15:54)
  21. kız dediğin istanbul gibi olacak;fethi zor fatihi tek.
    (yağmurun yüreği, 07.05.2008 23:09)
  22. bakiredir.
    (bkz: petersburg söylemi)
    (koku, 07.05.2008 23:13 ~ 23:14)
  23. 25 c derecede 1 atm basınç altındaki kızdır.
    (uçan tavuklar kümesi, 07.05.2008 23:14)
  24. şebnem dönmez' in fiziksel özelliklerinde, kayserili ve fizyoterapist kızdır.

şimdi bir kızda olması gereken bu özellikleri incelememiz gerekirse, kayseriliyse mantı yapmayı biliyordur. aayy ben bilmiyorum gibi karşı argumanlar sunmaz, sunamaz. dolayısıyla sabah akşam mantı yaptırırsınız. fizyoterapistse masaj konusunda aşmış bir insandır, dolayısıyla mantınızı yedikten sonra masaj yaptırabilirsiniz. benzerlikl konusunuysa açmama gerek yok.

aslı zatında bu kadınları küçük düşüren, insanları özelliklerine göre sınıflandıran ve fırsat eşitliğini önleyen bir önermedir. fakat günümüz yasaları daha doğrusu medeni kanun buna neden olmaktadır. oysa ki dini bütün müslümanlar olarak dinimizi yaşamamıza imkan tanısalar, bu özelliklerin toplandığı tek bir kız bulma uğraşı sonlanır. her bir özelliğe sahip ayrı ayrı insanlar la mutluğa yelken açabiliriz. sinerji ve marjinal fayda konusunuysa açmamıza bile gerek yok.

izah ettiğim gibi bu yaklaşım sadece erkekler için değil, kadınlarımız içinde gereklidir. 3+1 modeli, hem bilimsel, hem insani hem de dini yönden uygun ve olması gerekendir.

yok eğer olmayacaksa devletin bu işe el atması gerekir. bizim neslimiz hüsrana uğramış olabilir, fakat geleceğimiz olan çocuklarımız için devletin hemen, ivedilikle şebnem dönmez' i bolca klonlayıp, bu klonları kayserili ailelerin yanlarına yerleştirmesi ve onlara fizyoterapi tahsil ettirmesi bir zorunluluktur.

(bkz: uzlaşı kültürü)
    (just call me daydreamer, 09.05.2008 09:49 ~ 10:20)
  25. kaprisli, nazlı, kimi zaman huysuz olma özelliklerime bakılırsa benim olmadığım kesindir.
    (neva, 09.05.2008 09:51)
 sayfa  / 2