herkesin kafasından sallama bir ezberleme metodu uydurduğu denklem.buradakiler daha iyiymiş aslında.bize öğretilen "paran var mı and right" şeklinde saçma sapan bişeydi.onu hatırlayalım derken denklemi unutuyoduk.
(ninca, 10.03.2005 16:40)
bildiğim en temel kimya formülü. sorunun cevabı bilindiği zaman bu denklemden birçok çözüm yolu (atmasyon da denilebilir) üretilebilir. kimya sınavı olanlara tavsiye olunur
dershanede türkçe öğretmenine ithafen
pezevenk nurettin şeklinde anımsatılan denklem.
(bkz:
ben işemedim miki işedi)
(bkz:
ben yapmadım miki yaptı)
(bkz:
fem dershanesi)
h: aslanım, kaplanım, gözüm, koçum, usta, şef vs.
k: yaparsın, edersin, nolcak?, sen yapamazsan kimse yapamaz.
ideal gaz denklemi=[(h x 10)+(k x 10)]^2
kuru fasulye+cacık+bulgur pilavı+nohut+mercimek ürünlerinin hepsinin eş zamanlı tüketiminden doğan en ideal ve alternatifsiz gaz oluşum denklemi.
(bkz:
la yok ben değil)
(bkz:
ben değil o yaptı)
(bkz:
valla billa)
gerçek durumlarda geçerliliği ortadan kalkıp a'lı b'li bir yığın katsayı eklenen güzel bir denklem.
charles, boyle-mariotte vs. yasalarını kaplayan genişletilmiş gaz denklemi p*v=n*r*t
bu denklemde taneciklerin hiç hacim kaplamadığı varsayımı yapıldığından ve aralarındaki itme çekme kuvvetleri ihmal edildiğinden van der waals amcamız denklemi modifiye etmek ihtiyacı duymuş ve denklemi a,b gibi katsayılarla süslemiştir. sonra birkaç kişi daha deneysel sonuçlara daha da yaklaşmak için denklemler üretip bir sürü yunanca harfle gösterilen katsayılar katarak işin bokunu çıkarmışlardır.
(devil, 13.01.2008 02:44)