|
|
- yıllardır ayayıp arayıp bulunamayan bulunursa da direkt p.v = n.r.t kullanılarak formülün çürütülmesinde büyük rol oynayacak yüce gaz
- diğer gaz çeşitleri arasında "çok kıyak adamdır" diye bahsedilen gaz çeşidi
- paranvarmınurettin şeklinde zavallı bizlere kolay yoldan öğretilmeye çalışılan muhterem denklemimizi büyük bi zevkle gerçekleyen ama izine rastlanamayan gaz tipi ...
(briseis, 20.03.2004 17:44 ~ 27.03.2004 01:10)
- bir büyük kutu "yurt barbunya pilaki"nin sonucu...
- minimum enerji, maksimum düzensizlik eğiliminde olan, gerçek hayatta bulunmayan gaz. gerçek hayattaki tüm gazlar kendi çapında ideal gaz gibi davranmaya çalışır, bunların ancak ideal gaza yakınlığından bahsedilebilir. yanlış hatırlamıyorsam en yakını helyum gazı idi.
- (bkz. ideal gaz olmak)
- gürültülü ama kokmayan osuruk tipi
- pv=nrt denklemi bu gazlar içindir ve yalandır.
- (bkz. yok böyle bişi)
- gazın "yürrü beee kim tutar seni, sen aslansın; kaplansın......vs. "seklinde olanı
- -273 santigrat derecede hacminin sıfır olmasıgereken gaz.
- yoktur böyle bir gaz.. basıncın sıfır olduğu ve hacim hesabının moleküllerin hacminin toplam hacimden çıkarılıp da yapıldığı gazdır.. hiç olur mu sıfır basınç a benim güzelim..
- kimya okuyan insanları bir çok dertten tasadan ve hesaptan kurtaran , sadece gazın ideal olduğunu varsaymakla bir çok problemin üstesinden gelebildiğimiz gaz...
gazların genellikle ideallikten sapmalar gösterdiğini göz önüne alırsak sadece bir fikir edinmemizi sağlayan durum...
- insanoğlunun asırlardır hayalini kurduğu, fakat ne yazık ki asla elde edemeyeceği gaz tipi. şunu asla unutmamak gerekir: "ideal gaz yoktur, çok votka vardır!"
- bir de denklemi vardır bunun.
(bkz: ideal gaz denklemi)
- ben dedim abi bu herif tırsar diye....
olaylar gelişir.
- " paran varsa ne rahat ! bu mudur arkadaşım idealizm anlayışı? "
- henüz var keşfedilmemesine rağmen, öğrencilerce çok aşinaymışçasına kullanılan gaz topluluğudur. idealdir, 22,4 litredir ( [n]ormal [ş]artlar [a]ltında ), iyidir, güzeldir...
ve p.v=n.r.t formülü dolayısıyla 'nurettin'in mesleğinin deşifre oluşuna sebebiyet vermiştir.
- benim kıçımdan çıkandır.
- "karıncayı sikerim belini incitmem" ilkesiyle verilen gazdır. yani öyle bir gaz vereceksin ki adam gaz verdiğini farketmeyecek, yumuşak yumuşak kıvama oturacak ama nihayetinde gaza gelecek. böyle bir şeydir ideal gaz.
bu işin uzmanlarına "iş adamı", "çakal tüccar", "kayserili" falan dendiği olur.
- içinden çıktığı kişinin rahatlığıyla doğru orantılı olarak bu özelliği artan gazdır.
durum vahimse psikolojik olarak çöken gaz ideal olmaktan çok uzak bir şekilde kendini salıverdirir,kokar mokar,rahatsızlık yaratır.
halbuki kimsenin olmadığı bir ev ortamında pırtt diye türkü bile tutturabilir çıkarken!
işte o şarkılı türkülü kokusuz gaz,ideal gazdır!
|