görseller
ideal dünya 

belki ilginizi çeker
  1. · ideal dünya
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  4. · çok istenip de olunamayan meslekler
  5. · ibrahim üzülmez
  6. · aşk
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · saç düzleştirici
  9. · sean marshall

ideal dünya  

1. her şeyin olması gerektiği gibi olduğu dünyadır. canlılar ideal gaz solur. gençler ilk cinsel deneyimlerini cinsel ilişkiye girmek için ideal yaşlarında yaşarlar; ideal eşlerini bulunca evlenirler. akşamları ideal çay eşliğinde ideal din hakkında sohbetler çevrilir.

işin en güzel tarafı ideal bir dünyada ideal dünya ile benim istediğim dünyanın tıpatıp aynı olacak olması. o yüzden böyle bir dünyanın nasıl olacağı konusunda kesin ve net fikirlerim var.
    (recai pengül, 10.08.2009 15:25 ~ 19:13)
  2. (ahmak ı hayal, 10.08.2009 15:26)
  3. (insansevmeyenhayvan, 10.08.2009 15:27)
  4. ideal olmayandır.
    (kendi çapında bir çember, 10.08.2009 15:30)
  5. derebeylik düzeninin tekrar yerleşmesini gerektirecek, herkesin, her şeyi istediği zamanda, istediği şekilde yapabileceği dünya.
    bir noktadan sonra işlerin tekrar "güç savaşı"na dönüşeceğini ve güçlü olanın güçsüz olanın "ideal" tanımını yok sayarak kendininkini yerleştirdiği bir sistem kuracağını tahayyül etmek zor olmasa gerek.
    tabi belki fazlaca karamsar bir duruş ama hepsi gene aynı yere varmıyor mu?
    cümle dünya işlerinden elini ayağını çekip, mutluluğun kapılarını sonuna kadar açmak için alterno bir yol: ölmeden ölmek

hepsi ideal dostum. önce önündeki yemeği bitir.
    (sana çok pis taktım oğlum bak, 10.08.2009 15:31)
  6. her insanın hayalinde yatan bir dünya tanımı. elbette ki herkesin ideal dünya hayali farklıdır. ama biz bu farklılıkları iki başlık altında toplayalım şimdilik. iyi bir insanla kötü bir insanın ideal dünya hayali bildiğiniz gibi farklıdır. ben kendime iyi bir adam olduğumu düşünerek ideal dünya hayalimi sorduğum zaman şu cevabı alıyorum; insanların ortak bir amaç uğruna yaratıldığı bu dünya'da, barış, kardeşlik, saygı ve huzur içinde yaşadığı, insanların biribirine inandıkları, bizlere bahşedilen herşeyin değerini bilerek, onlara sahip çıkıp kollayarak, iyileştirerek, kıymet bilerek, severek, şevkat ederek, merhamet göstererek ve farkındalık hissiyatıyla hayatımıza devam ettiğimiz bir dünya. maddiyattan ziyade maneviyata önem verilen bir dünya. paranın araç olarak değil, amaç olarak kullanıldığı, insanların en ufak bir hata da birbirine öfkeyle haykırmayıp, hüşu ve bağışlama duygusuyla yaklaştığı bir dünya. vücudumuza yerleştirilen enerjiyi ve gücü şiddet için kullanmadığımız, sadece huzurun hüküm sürdüğü bir dünya. yeryüzünde kurulan her cumhuriyet milletinin kendine has özellikleriyle kalabildiği, empoze edilmediği, insanın yalnızca kendine ve insanlığa değil aynı zamanda tarihine ve geçmişine de saygı gösterdiği bir dünya. yalanın olmadığı bir dünya. kimi insanlar, yüreklerinde tanrı, zihinlerinde şeytan olduğu gerçeğini gizler diğer insanlardan. bu da yalanı doğurur. yalan da söylenme amacı ne olursa olsun yaralar, parçalar, zehirler kimi zaman. dürüstlük ise elbette iyi insanların işi. şimdi sırf bu anlattıklarım olsaydı dünya cennet olurdu, kötülük denen birşey kalmazdı diyoruz hepimiz. kötülük illa ki bir şekilde var olacak. dünya'nın varolduğu günden beri yaşayan bir olgu kötülük. tamamen yok olmasının imkanı yoktur belki. ama en azından minimum seviyeye inebilir. dediğim gibi sizlerin, benim, herkesin iyi bir insan olarak ideal dünya hayali aşşağı yukarı bu. kalbinde kötülük taşıyan insanlarında ideal dünya hayali var elbette. paranın, hırsın, gücün hüküm sürdüğü, zulmün galip geldiği ve kötülerin istedikleri gibi, ellerini kollarını sallaya sallaya rahatça suç işleyebildiği bir dünya. eminim ki böyledir kötülerinde hayali. evet dünyanın ve insanın yaradılışından beri var kötülük. ama iki şey daha var varoluştan beri mevcut olan. biri sevgi, diğeri de aşk... insan oğluna hür irade verilmiş. düşünüp karar verme, seçim yapma yetisi verilmiş. ve elbette ki vicdan da * * * verilmiş. vicdan denildiğin de aklıma ilk gelen sevgi oluyor. aslında herşeyin kökü, kökeni sevgi. sevgiye sahip olan bir insan kötülük nedir bilmez. çünkü sevebilme yetisine sahiptir. kendini sever, insanları sever, canlıları sever, doğayı sever, hayatı sever. ve dolayısı ile kötülük barındırmaz içinde. aşk dediğimiz zaman da aklıma gelen şu; insan oğlunun en büyük bilinmezi. hissettiğimiz herşeyi alıp, binlerle çarparak, her hissimizi en yüksek düzeye çıkaran bir olgu. sevincimizi, öfkemizi, hüznümüzü, sevgimizi, herşeyi. aşk, yüksek dozda uyuşturucu almak gibi yada bir ata doping vermek gibi veyahut sallanan bir sandalyenin altına takoz sıkıştırmak gibi birşey bence. öyleyse ben diyorum ki, aşk ve sevgi. bu iki olgunun ne olduğunu gerçekten bilip, benimserisek, ideal dünya hayalimize varabiliriz. ben şahsen sevmeyi çok iyi biliyorum ama aşık değilim. ben sadece benim gibiler gibi, doğduğu günden itibaren içinde sahipsiz bir aşk besleyip, büyüten biriyim....
    (bay sıtkı sıyrıl, 10.08.2009 16:38 ~ 16:41)
  7. ideal dünya sabahları işe gidiş saatinin 10:00 olduğu, öğle yemeklerinin 2 saat sürdüğü ve her tanışılan kız ile deneme sürüşleri yapıldığı yerdir. tüm güzel şeyler gibi gerçeklerle alakası yoktur.
    (life for rent, 10.08.2009 18:55)
  8. adı üstünde idealdir.
    olmaz öyle şey.
    (ustasına posta koyan jedi, 10.08.2009 18:57)
  9. ideal bir dünya'da aptallar ve savaşlar ve maddecilik olmamalıdır, bunlar olmazsa ideal bir dünyanın ilk temellerini atmış oluruz ve ama aptalların gerçekten olmaması gerekir ve fakat, ideal dünyada kaos olmalıdır ve bu dünyada dileyen dilediği gibi yaşayabilmelidir; dileyen anarşinin hüküm sürdüğü topraklarda, dileyen felsefe ve sanat ve edebiyatla dolmuş bir diyarda, dileyesense bir hamakta uzanarak dilediği gibi hayatını sürdürmelidir, bütün bu seçenekler varolabilmelidir ve ideal dünya'da insanlar robotlar, makinalar yüzünden işsiz kalmamalı, makinalar sayesinde çalışmaya gerek kalmadığından istedikleri gibi yaşayıp gitmelidir. benim aklımdaki ideal dünyada fakirlik yok, dinler ve ırklar ve uluslar ve ülkeler de yok ve ama yüce bir mana için herkesin tek yumruk olarak çalıştığı ve bir olduğu bir şey de yok. olsa olsa sonsuz bir macera var, sonsuz bir kendini keşfediş var, sonsuz bir özgürlük var, dileyenin boğulana kadar sigara içtiği, dileyenin dilediği kadar uyuşturucu maddeler kullanabildiği, "kaçıp gideceğim uzaklara" dediklerinde insanların gerçekten kaçıp gittikleri bir yer var benim aklımda, ölmemesi gereken kişilerin gerçekten de ölmediği bir yerdir ideal dünya. dileyenin sessizliği, dileyenin kulakları sağır eden bir müziği duyabildiği yerdir orası.

hepsinden de önemlisi benim için ideal dünya biraz, cehennet'tir ve şuna benzer; (görsel: ideal dünya/94478)
    (geber marla singer, 14.08.2009 20:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil