konuşma özürlü sinan çetin beyin atv kanalında sunmaya çalıştığı yabancı kanallardan (alman zdf'den) bütünüyle apartılmış program.
sinan çetin'den nefret ederim, olduğu programları da hayatta izlemem, ancak zap yaparken ilk programının iddia konularından biri ilgimi çektiği için takıldım. galiba türk dil kurumu'nda görevli bir dil uzmanı; "okuyacağım metni stüdyodaki hiç kimse doğru yazamayacak" iddiasıyla katılmış yarışmaya, ben son bölümüne denk geldim. atv'yi açtığımda bu hazret, atatürk'ün gençliğe hitabesi'nin kendince doğrusunu tahtaya yazıyor ve stüdyoda bulunanlara, "bunu bu şekil yazmayanlar elendi" türünden laflar ediyordu. dediği gibi de oldu, hitabenin ilk üç cümlesinden ibaret metni kimse düzgün yazamadı. özellikle zarif kültürüyle kitleleri bilinçlendirmesini beklediğimiz olağanüstü insan ve komedyen savaş bilmemkim'in "türk" bile yazamaması ilginçti. lakin benim söyleyeceğim başka.
şimdi dikkat buyurun; "doğrusunu kimse yazamayacak" diye iddiada bulunan dil uzmanı "ey türk gençliği" yazarken, yani daha ilk cümlede "türk" sözcüğünü büyük harfle başlatmasına rağmen "gençliği" sözcüğünün "g" harfini küçük yazdı ve bunun doğru olduğunu iddia etti. üstelik bu metni türk dil kurumu'ndan almış ve en doğrusu buymuş, zira tdk'dan aldığı kağıttan baka baka yazdı tahtaya.
kendisine diyorum ki lütfen son yazım kılavuzu'nun "büyük harflerin kullanıldığı yerler" bölümüne bakın, ne diyor orada? "hitap kelimeleri de büyük harfle başlar." yani neymiş; "ey türk gençliği" derken "gençliği" sözcüğü de büyük harfle başlayacakmış. ve şu atasözünü hatırlatıyorum kendisine; "kılavuzu karga olanın burnu boktan kurtulmaz."
cumartesi akşamı yapılacak olan programda 4 itülü genç olarak, havuzdan çıkarak düz ipe (6 metre) tırmanmaya çalışacağımız yarışmadır. ee ne var bunda diyenler için spoiler: ipi tuvalet kağıdından kendimiz yapacağız. şimdilik çalışmalar iyi gidiyor.
24/06/2006 tarihli bölümünde tuvalet kağıdından ip yapıp, bu ipe havuzdan çıkarak 7 metre tırmanmayı başardığımız, "itülülerin başka işi yok mu diyen" gül gölge'ye ve "bu tam karadenizli işi oldu" diyen barış falay'a ana stüdyodaki yayının tümünü duyamadığımız için gerekli cevapları veremediğimiz, duygu sömürüsüne kurban gidip birinci olamadığımız yarışma programı.