bizim gibi ince eleyip sık dokumayan "listede
manchester,
real madrid varsa yazılır" diyen kızlardır. 24 yıllık yaşamını dünya futbolu'na adamış biri olarak tahmin edemeyeceğim maçları bilen bu kızlar, bana bu işin gerçekten bilgi değil "
şans" olduğunu kanıtlamışlardır.
rastlandığında saygı duyulan kızlardır. aslında saygıdan öte, bir "lan benim de böyle bir sevgilim olsa" dedirtirler insana. "geçen 250 ytl aldım iddaa'dan" tarzı cümleler kurarlar siz en fazla 10 ytl kazanabilmişken bu meretten.
hele bu kızlar bir de siz arkadaşınızla ps2 cafe'ye gidiyorken "ben de gelip oynayabilir miyim?" diye soruyorsa ayaklarına kapanmanız gerekebilir. alınlarından öpüyorum hepsinin.
iddaa bayiine girildiği anda (özellikle bomba maçların olduğu günlerde içerisi her tür amca,dayıyla hınca hınç doluysa) herkes bi anda dönüp bakacaktır. tabiki grand tuvalet,pür makyaj girilmemiştir ama sonuçta kızdır,futbolla ilgileniyordur,tuhaftır. kupon alınıp bültene göz gezdirilirken birisi yanaşıp oynamayı öğretmek isteyecektir. o sırada "dayıcım geçen hafta bi sistem yapmışım sorma", "x-y maçı ne biçimdi ama..." gibi terimsel ve bilgi fışkıran konulara değinirse kızımız artık o onlardan biridir,candır.
ertesi hafta gidildiğinde "bacım hoşgeldin,bu hafta neler var sende? ben de şunlar var.." şeklinde karşılamalar görmek,duymak mümkündür.
iddaa çoğu zaman şansa bağlı bir oyun olduğu gibi takip edildikten sonra biraz da taktikle kızların da pekala oynayabileceği güzide bir oyundur.
kısa yoldan
iddaa oynayarak zengin olacağına ve hayellerini gerçekleştireceğine inanan kız modelidir.
tarafımca henüz görülmemiş kızlardır..görülesidir,tanışılası,sevgili olunasıdır..hele bi de bomba kuponlar yakalabiliyorsa en yakın arkadaş tayin edilmelidir...
arkadaşlarının banko gördüğü kuponu oynayıp sebeplenmeye çalışan kızlardan da olabilir bunlar.çevresindekilerin sayesinde sabah akşam bülten gördüğünden alışmış,aşmışlardır.önceleri şikayet etselerde artık şikayet etmeyip aksine kapılmış da olabilirler!
*
bunların, "abi sistem oynayın söliyim size mesela bu hafta groningen maçı banko. hatta az alkmaar maçına 1 ya da 0 diyin. alkmaar ofsayt taktiği ile oynıycak bu hafta." deyip yaran modelleri de vardır.
*
ganyanı yüksek maçlara tav olan ve ille de deplasman takımına verip ters köşe yapan kızlardır. takdire şayandırlar.
kupon yapacağı maçlar oynanmadan önce,oturup ders çalışır gibi takım istatisliklerini araştıran,notlar alan,hatta
bilyoner.comda hesabı olan kızlardır bunlar.futbolu severler,takip ederler.futbolun sadece kendi tuttukları takımdan ibaret olmadığını anlayabilmişlerdir aynı zamanda.ayrıca ofsayt nedir çok da iyi bilirler.
nedense hayatımda tanıdığım kızlar çözeltisinde derişiminin limiti 0'a sağdan yaklaşan güruhtur.
iddaa oynamak için pipiye gereksinim duyulmadığından, ayrı bir başlık altında irdelenmesine anlam veremediğim kız grubudur. "iki bacağı olmayan atlet" gibi birşey değil yani bu. yorumlara bakıyorum da kimisi demiş "oturur kasarlar saatlerce", kimisi demiş "sallarlar tuttururlar". halbuki iddaa oynayan erkekleri de bu şekilde iki gruba ayırabiliriz.
iddaa oynamamın zevkli olduğunu, futbolu birazda seviyorsa arkadaşlarının teşfikleri sayesinde merak sallan , hatta erkek arkadaşlarından öğrendikleri internette ki iddaa siteleri sayesinde gelecek maçları, istatistiklerini, hangi maç için kaç oran verdiğini araştırıp öğrendikten sonra gayet keyif alan kızlardır.
ilk maçtan yatma olasılıkları, ilk geceden yatma olasılıklarından fazladır.
kafa kızlardır.
bir de diyalog şeyettirelim:
kız:naber aşkım,ne yapıyosun?
irkek:iyi valla aşkım.idaa bayindeyim.kupon dolduruyodum tam.he he he.sen napıyosun?
kız:iyidir evdeyim ben.hangi maçlara oynuyon?
irkek:efendim?
kız:diyorum ki hangi maçlara oynuyosun?
irkek:hangi maçlara mı?eeeee şey.liverpool,arsenal filan.noldu ki?
kız:hadi yaa.kaç veriyor oranlar?
irkek:allah allahhhh.nerden biliyon kızım sen oranı moranı.
kız:ohoo ben iddaa çok oynarım yaa.
irkek:o ha.ciddimisin?
kız:yaa evet.
irkek:yuh bee.niye sölemedin şimdiye kadar.
kız:ne bileyim canım.şaşırılcak bir şey mi ki?
irkek:evet.
kız:ehehe.ya,abim çok oynuyodu benim.ben ondan alıştım.çok hoşuma gidiyo.
irkek:iyi afferin.gel senle bir kupon yapalım o zaman.
kız:yaparız tabi.ama bu aralar takip edemedim maçları yaa.hem ingiliz takımlarına pek oynamam.portekiz liginde oynuyorum ben en çok.arjantin ligi de oynuyorum.ama son durum nedir bilmiyorum yani.şimdi söylesem tutmaz.önce incelemem lazım son haftarı.
irkek:seni seviyorum.
kız:ben de seni.
genelde kazanırlar.
(rıfat, 24.04.2009 20:47)
enteresan bir yanlarını göremediğim kızlardır. ancak idda bayiine girip bir kupon alıp işaretlemeye çalıştığınız anda bön bön bakar öküzler sanki tren geçiyor. sinir olurum ben ne lan bu kızlar uzaylı mı? ekmek yiyip su içip bi de başka bi işe mi yarıyo bu kızlar?
açtırma kutuyu söyletme kötüyü.
(idiot, 24.04.2009 20:50)
aglayankek ve ben. eskiden oynuyordum fakat hiç kazanamayınca(o inter var ya o inter!) hayata küsmüştüm. o günden sonra bir daha oynamadım derken bugün konsey toplandı ve
aglayankek,
eni viçi vokke ve ben bir kupon yaptık. bunu gören
nefes bar garsonlarından biri heyecanlanarak yanımıza geldi ve bize tüyo verdi. nasıl heyecan yaptıysa eni viçi vokke'nin üstüne çay döktü. gazete ıslandı. sonra adını bilmediğimiz abi gitti ocakbaşında gazete kuruttu. sonuç olarak bu kızlar iyi kızlardır. onları koruyup yüceltelim. onlardan başka iddaa oynayan kız yok.
*
hep bir maçla kaybederler
*
bu kızlardan bi tanesi avkk nın açıkladığı gibi benim.
bu parasızlık başa dert be sözlük son 5 tlmi iddaaya harcıcaktım tabi sivas trabzon maçına.
sonra kızılaya geldim.
2 kupon yaptık. inş tutarlar.
para tutarsa sözlüğe bile girmem artık.
ne gezcem nette hıh
*
erkek arkadaşları tarafından türlü oyunlarla kuponları çalınanları da mevcuttur bu hanım kızlarımızın.
*
çok acayip batmış ve tövbe etmiş kızlar da olabilirler.
muhtemelen
rakı içen kızlardan biridir. çoğu er kişinin cesaret edemediği oranlara oynar, tek maçta yedi oranı tutturabilir, yedi maçtan altısını bilip tek maçın yatırdığı kupondan bin beş yüz tl kaybedebilir, cebindeki son parasını kankasıyla birleştirip kaybetme riski olmayan kuponla günü kurtarabilir. iddaa'nın verdiği heyecan bi' başka be!
genelde üstte olmayı seven kızlardır.