sakarya üniversitesi nde iktisadi ve idari bilimler fakültesinde genelde
halil kalabalık isimli saygıdeğer hocadan alınan ve kalınan derstir.. şu an içinde bulunduğumuz 2008-2009 bahar yarıyılında dersi tam olarak
243 kişi almaktadır.. güzide okulumuzda finallerin yapılmış olmasıyla birlikte benim de kalma ihtimalimin olduğu derstir.. öyle ki vizem 50, quizlerim 75-45 iken arkadaşlarımın nazarına gelmiş finalden 24 almış olduğum derstir.. ortalamam ise 41.. bu durumda geçme ihtimalim çok az görünmektedir.. kredi sayısı ise 4tür.. yandım allah gibi bir derstir.. ama en can alıcı noktası hocasıdır.. kendi kitabını satın aldırmakta ve ezberletmektedir
*
trajikomik bir anımızı da paylaşmak isterim hocamızla alakalı olarak..
günlerden perşembe (aşk-ı memnu ve kurtlar vadisi gecesi), saatlerden 21:20 gibi bir şey.. yani ders kendi gününde her zzaman ki kendi saatinde.. dersin bitiş saati normal olarak 22:00 gözükmekte.. acınacak durumdaki öğrenciler sınıftaki 81 yeri doldurmak yetmiyormuş gibi (1. ve 2. öğretim karışık gelmişler derse) ayakta da kalmışlardır (derse gelme sebepleri
kesinlikle imzadır) ve feci bir gürültü sınıf içinde dolaşmaktadır.. hocamız sayın
halil kalabalık dayanamaz ve bağırır: "ya susun derse ddevam edeyim ya da imzanızı alayım bırakayım siz de zar zor evde okuyun kitabı öyle gelin sınavlara ve kalın" - şimdi öyle bir durum ki biz zaten dersi dinlemiyoruz, dinlesek de kitaptaki aynı kelimeleri söylüyorsun hocam, bi farkın yok zaten sen yazmışsın kitabı bırak da evde okuyalım.. - biz peki hocam imza al gidelim dedikten sonra ise "peki arkadaşlar derse devam ediyoruz" demesiyle hepimizi bezdirmiştir.. gecenin 22:15inde dersi bitirerek durakta gelmeyen minibüsleri beklememizi sağlamıştır.. buradan teşekkürlerimi bir borç bilirim..
idare hukuku demek saü
* iibf ciler için
halil kalabalık demektir..
edit: öyle ki 41 ortalama ile kaldım hem de baraj 40 iken.. çanın gözü çıksın.. ama her neyse yaz okulu bu günler için var..